July 11, 2011

'Jos he eivät hyväksy Kreikan lainojen takausta' [eli mädän pankkijärjestelmän tukemista], 'niin tehkööt ihan mitä haluavat - ei kiinnosta pätkääkään' [Ben Zyskowitz]

Hän ei ole Bloody Kosher-yhtyeen kitaristi Moses 'Mac' Makkabealainen vaan nuori oikeisto-opiskelija ja ortodoksi-kapitalistinen siionisti todistamassa rahaepäjumalansa mahtia.

I
Tämä teksti on makaaberi satiiri kapitalismin tulevaisuudennäkymistä.

Vauhti kohti lopullista rysähdystä kiihtyy. Kapitalismin kuolinkellot kumahtelevat jälleen.

 Ben Zys-mikä-lie totesi äskettäin Radio Suomen haastattelussa, että tehkööt hänen puolestaan ne, jotka eivät eurolainapaketteja Suomessa hyväksy tai protestoivat väkivaltaisesti Kreikassa niitä vastaan, ihan mitä vain, mutta häntä ei heidän asiansa ja mielipiteensä kiinnosta, koska finanssimarkkinat [pankit] on pelastettava, ellemme sitten halua, että kaikki romahtaa [Ben tarkoittaa tietysti suursijoittajien lainasaatavien mitätöintiä = rikkaan eliitin  spekulointi-tulojen romahdusta].

Ben Zys-mikä-lie puhuu rahoitusjärjestelmän [jota hän lobbaa] puolesta aliarvioiden suurta osaa siitä eurokansasta, joka tietää, että rahoituskriisissä on kyse kapitalistisen systeemin rakenteellisesta/sisäisestä noidankehästä ja umpikujasta, joka nyt uhkaa eskaloitua äärimmäisellä voimalla.

Kun kuulin tuon Zys-mikä-lien halveksuvasti esittämän toteamuksen, tajusin lopullisesti, että varsinkin Kokoomuksen uusliberalistinen siipi [etenkin Sasi ja Zys-mikä-lie] koostuu tavallisten duunareitten vihollisista.

Minua on ärsyttänyt erityisesti se, että terassi-pöllö Zys-mikä-lie esittää muka kansan miestä, joka on aina valmis keskustelemaan asiallisesti kaikkien kanssa. Tällainen asenne on julkeaa [chutzpah] tekopyhyyttä, sillä Zyssehän on ilmiselvästi täysin pesunkestävä pankki- ja raha-fasisti, joka kääntää bisnes-legalismin hengessä mustankin valkoiseksi ja päinvastoin, jos siitä vain on hyötyä hänen plutokraattiselle meritokratialleen ja häikäilemättömälle monetarismilleen.

Voin lähetää sinulle terveisiä Ben. Ei se inhottava europankkipolitiikkaa vastustava rupusakki [ihan tavallisia ihmisiä ja duunareita suurin osa], joka kerta toisensa jälkeen pannaan maksamaan pankkien mokat ja tappiot sentään ihan mitä vain tee - 'ainoastaan' kapinan, jonka taistelujen melskeessä saatetaan jopa hirttää eräitä pahimpia valheita jauhaneista pankkipomoista ja plutokraattisimmista oikeisto-poliitikoista puiden oksiin keikkumaan - lopullisesti pois päiviltä ja spekuloimasta eli ajamasta velkaorjuuteen nyt jo yksittäisiä valtioita ja niiden kansoja.

Revi siitä huumoria pikku seemiläinen. Aiemmin sinun uskontosi papit uhrasivat eläimiä kauhealle Jumalalleen. Nyt sekä juutalaiset rahanvaihtajat että heidän kätyrinsä uhraavat ihmisiä pankeilleen. Pankki-eliitin moraalikato jäytää yhä suuremmassa määrin kaikkien sijoittajien uskottavuutta ja siten pahentaa tilannetta koko ajan entisestään [luottamus pankkeihin ja ylipäätään talouspolitiikkaan romahtaa].

Jossain kohtaa tulee kuitenkin raja vastaan kuten Ranskassa 1789 tai Venäjällä 1917 sekä heti perään Suomessa 1918 ja 1933 Weimarin tasavallassa.

Kun rupusakkia kyykytetään entistä kovemmalla kädellä, eikä se lopulta enää pääse alemmas muuttumatta eläimeksi tai robotiksi, niin se nouseekin vihan vimmalla ylös protestoidakseen, että hei herra Ökyherra - mekin ollaan ihmisiä eikä pelkkää kapitalistisen lisäarvon [voiton maksimoinnin] jatkuvaan kasvattamiseen käytettävää kasvotonta massaa - karjaa, joka pannaan viime kädessä lihoiksi ja myydään parempiin suihin.

Niin pahaenteiseltä kuin tämä kuulostaakin ja niin epätoivoista taistelua tutkainta [pääoman valtaa] vastaan kuin radikaali vastarinta tuleekin olemaan, se syntyy kuitenkin  johdonmukaisesti vihareaktiona siitä yhä suuremmasta uhrista ja lisääntyvästä uhraamisesta, jota vapaan markkinatalouden pankkijärjestelmä harjoittaa [se tarvitsee uhrin, jottei kaatuisi, mutta riskeeraa samalla yhteiskuntarauhan]. Kun kapitalismi alkaa syödä omia lapsiaan saatanallisen ahneen pankki-kirkkonsa ylläpitämiseksi, jossain räjähtää väistämättä ja se räjähdys leviää samanaikaisesti kapitalistisen luototus- ja korkojärjestelmän yleisen romahduksen kanssa.

Kapitalistinen raha-uskonto on revittävä juurineen irti maasta [ei ainoastaan systeemistä vaan myös ihmisluonnosta] kuin pahin rikkaruoho, joka kasvattaa aina uutta versoa pienimmästäkin maanalaisen juurensa pätkästä.

Mutta jos tämän rikkaruohon hävittämistä lopullisesti pidetään mahdottomana ja se [joko jo alunperin tai tuon hävittämisen oletetun mahdottomuuden vuoksi] hyväksytään luonnolliseksi osaksi ihmisluontoa [kuten esim. Ironmistress tekee], voimme sanoa hyvästi sekä oikealle demokratialle että maapallon ekologiselle tulevaisuudelle.
*
Myös USA on romahtamassa ennennäkemättömään velkavajeeseen. Mitä tästä kaikesta on ajateltava? Jatkan makaaberisti provokatiivista linjaani ja siteeraan vastaukseksi Maon anarkistista slogania: 'There is great chaos under heaven – the situation is excellent'.

II
Italian tilanne nousi euromaiden huoleksi [Hs, fi. 10.7]

Bryssel. Huolet Italian kriisiytymisestä ja Kreikan ongelmien pitkittymisestä lisääntyivät sunnuntaina euromaiden valtiovarainministerikokouksen aattona.

Huhumyllyä lisäsi tieto siitä, että EU-presidentti Herman Van Rompuy haluaa tavata keskeiset talouspäättäjät jo aamulla ennen euromaiden kokousta.

Van Rompuyn kanssa kokoustavat talouskomissaari Olli Rehn, komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Euroopan keskuspankin johtaja Jean-Claude Trichet sekä euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Useat EU-lähteet vakuuttivat sunnuntaina, että viisikon tapaamisessa ei ole mitään ihmeellistä ja ennennäkemätöntä. Kokousta kuvailtiin rutiininomaiseksi tapaamiseksi, joka pohjustaa euroryhmän kokousta.

Viisikko keskustelee maanantaiaamuna Kreikan kriisistä ja euroalueen kokonaistilanteesta. Italiaakin keskustelu sivuaa, vaikka Italian kiellettiin olevan sunnuntaina tapaamisen pääaihe.

Italian lainaraha kävi perjantaina entistä kalliimmaksi, kun sijoittajat huolestuivat Italian velkaantumisesta ja pankkisektorin tilasta.

Italian tilannetta ovat pahentaneet myös pääministeri Silvio Berlusconin lukuisat skandaalit sekä Berlusconin erimielisyydet valtiovarainministeri Giulio Tremontin kanssa.

Euroryhmän odotetaan päättävän maanantaina päälinjoista, joiden mukaan yksityinen sektori – pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut sijoittajat – saadaan mukaan Kreikan uuteen tukipakettiin.

Ratkaisua on etsitty pitkään, ja neuvottelut ovat olleet vaikeat. Pääongelma on se, miten vaadittu vapaaehtoisuus istuu yhteen sen kanssa, että yksityiseltä sektorilta saadaan tarpeeksi iso panos.

Yksityisen sektorin osallistumista ei saisi tulkita myöskään niin, että Kreikka on jättänyt velvoitteensa täyttämättä.

Suomea maanantaisessa euroryhmän kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen.

Urpilainen näkee EU-kollegansa ensimmäistä kertaa silmästä silmään. Suomen yksioikonen viesti muille euromaille on se, että Suomi ei auta Kreikkaa ilman vakuuksia.

Osassa euromaita ja EU-komissiossa Suomen vakuusvaatimukset ovat herättäneet kovaa arvostusta.

Urpilainen on arvioinut aiemmin, että Kreikan uuden apupaketin lukkoonlyöminen siirtyy syksyyn. Brysselissä pidetään kuitenkin mahdollisena sitä, että paketti yritettäisiin rutistaa pääkohdiltaan kasaan jo ennen elokuun kesälomia.

Urpilaisen Brysselin-vierailu jatkuu tiistaina, kun vuorossa on kaikkien 27 EU-maan valtiovarainministerien kokous.
*
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Italian+tilanne+nousi+euromaiden+huoleksi/1135267696001
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ben_Zyskowicz
http://ylioppilaslehti.fi/2001/05/kansanedustaja-ben-zyskowicz/

2 comments:

Ironmistress said...

Rauno, syytät ruukinmatruunaa rasismista. Etkö itse näe, miten täynnä tulenpalavaa antisemitismiä oma tekstisi oli?

Ihan oikeasti, tuo ei ole enää hauskaa.

Rauno Rasanen said...

Tasoissa ollaan.