July 19, 2011

Ilta-Päre kysyy: Voiko saksalaisen kopiotohtorin tutkinnon suorittaneelle suomalaiselle valelääkärille myöntää I.V-injektio-oikeus?

Nämäkin valelääkärillä juuri käyneet pirteät [nais?-]potilaat ovat tyytyväisempiä, terveempiä ja elämänhaluisempia kuin ennen käyntiään. He vastaavat Ilta-Päreen kysymykseen I.V-injektionanto-oikeudesta varauksettomasti: 'Kyllä voi myöntää! Meidän valelääkärimme löysi suonen todella nopeasti S:llä alkavista hakusanoista.'

1
Tietoisku:

Laskimoon annettu injektio (ruiske) eli intravenoosinen anto on nopea keino saada lääke vaikuttamaan. - Intravenoosi (I.V) tarkoittaa laskimonsisäistä, I.V lääkitystä käytetään erityisesti ensihoidossa ja suurten nestemäärien annostelussa potilaille. I.V yhteys avataan asettamalla kanyyli laskimon sisälle, yleensä kämmenselkään tai kyynertaipeeseen. Laskimonsisäinen lääkkeenanto on nopein tapa vaikutuksen aikaansaamiseksi (imeytymisvaihe jää kokonaan pois). Annoksen suuruutta on myös helppo säädellä, toisaalta yliannostuksen vaara on suuri. Laskimoon voidaan annostella lääkkeitä kahdella tavalla: injektio (enintään muutama millilitra kerralla) tai infuusio (suuria tilavuuksia pitkähkön ajan kuluessa) -[wiki].

2
http://www.youtube.com/watch?v=kGqrHld0Gl4
Jope Ruonansuu - Luvaton lääkäri
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Laskimo
http://kaijaolinarvola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73952-ihminen-mielikuvana-ja-tavarana
http://www.msmaailma.fi/ms-taudin-hoito/ms-taudin-hoitomuodot/mitae-eri-laeaekemuotoja-kaeytetaeaen-101.htm
http://elamakasissamme.blogspot.com/2011/05/rokotatko-tamankin-jalkeen-itsesi-ja.html

No comments: