May 16, 2011

Näinhän siinä aina käy


Yläkuvassa 'lopullisen ratkaisun' väkeä leipäjonossa. Keskellä romanien himoitsema ilmainen myyntiartikkeli. Alakuvassa Timo of Europe.

[16.5. - Blogger keikautti näköjään tämän 12.5 päreen keulille, kun lisäsin kadonneet tunnisteet ja yhden kadonneen kommentin. - Lisäsin tekstiin myös arvion postreaalisen kapitalismin tulevaisuudesta sosiaalipolitiikan haastavalla saralla. - Hallitusneuvottelujen asetelmat joka tapauksessa muuttuvat koko ajan, joten tässä muutaman päivän takaisessa päreessä ei vielä tiedetä mitään siitä, että SDP lähti jyrkästi nostamaan profiiliaan omia Portugali-tukiehtojaan tiukasti tarkentamalla [mitä tämä sitten lopulta EU:ssa merkitseekään - jos yhtään mitään] sekä tukemalla [vastoin Käteisen sooloilua] Vasemmistoliiton ottamista mukaan keskusteluihin laajemmasta enemmistöhallituksesta - klo: 22.05].

1
Jos Timo Soini ei anna periksi EU-kuplan puhaltelijoille, niin hallituksen tekevät Kokoomus, Sdp ja Keskusta. Tämä on se peukaloruuvi, jolla vanha kaarti voi boikotoida Persut ja heidän plebeijisen populisminsa. Odotankin mielenkiinnolla, haluaako Soini olla mieluummin vallankahvassa kuin pitää ehdottomasti kiinni EU-periaatteistaan [ja jäädä oppositioon].
*
Tämä kaikkein ensimmäisin arvioini hallituspohjaksi näyttää nyt toteutuvan - melko dramaattisen puoluepeli-saippuaoopperan siivittämänä. Ja jos Keskusta ei lähde mukaan, niin Ruåtsalaisista, Kristillisistä ja/tai Vihreistä saataneen tarvittava tilke Kokoomuksen ja SDP:n jatkoksi enemmistöhallituksen varmistamiseksi.

Suurin yllätys hallituspelin kulussa [ainakin minun mielestäni] lienee se, että Timo Soini näyttää joutuneen taipumaan puoluekentän vaatimuksesta [tämän Soini itse tosin jyrkästi kieltää] Portugali-tukien sovittelun suhteen. Vappuaattona tilanne vaikutti nimittäin kääntyvän täysin toiseksi ja Timo olevan matkalla kohti kompromissia eli takinkääntöä, mutta välittömästi jo vappupäivänä Persujen kentältä alkoi puhaltaa jäätävä tuuli ja juuri nyt Persut [Soininsa vakaasti 'säestämänä' ;\] ovat ulkona hallituksesta, koska sanoutuivat jo etukäteen jyrkästi irti Kokoomuksen ja SDP:n sovittelemasta EU-paketista.

Vanhan kaartin peukaloruuvi puristi Persut nurkkaan: EI EU:lle = ULOS HALLITUKSESTA.

Minä kuitenkin nostan Persuille hattua, mikäli he jäävät periaatteineen oppositioon. Valitettavasti vain Persujen oppositio-asema merkitsee samalla, että Suomessa jatkuu luultavasti myös seuraavat neljä vuotta sama vanha rahavallan meininki.

Hyvinvointivaltion perustuksia murennetaan vähitellen nyt myös SDP:n avustuksella. Sillä yksi on varmaa: siellä, missä Kokoomus vaikuttaa päähallituspuolueena, siellä ei piitata köyhistä eikä syrjäytyneistä vaan tuo kyseinen - täysin tarpeeton jaloissa pyöriskelevä rupusakki haluttaisiin sijoittaa jo valmiiksi esi-terminaalihoidon kyykytys-palvelu-laitoksiin [Lottoloihin ja Manaloihin] - odottamaan 'lopullista ratkaisua'.
*
Lisäys 16.5: - Koska postreaali-kapitalismin 'edistyessä' suhteellisesti köyhien määrä lisääntyy kiihtyvällä nopeudella, euro-oikeistolainen valtiovaranministeriö joutuu satsaamaan yhä enemmän Lottola- ja Manala-terminaali-palvelukotien rakentamiseen [USA:ssa sen sijaan köyhien ruumiit lakaistaan perinteisesti suoraan kaatopaikalle], mikä johtaisi valtion ennenpitkää konkurssiin, ellei lopullista ratkaisua ryhdytä toteuttamaan Sveitsin ja muiden humanisti-liberaalisten valtioiden mallin mukaisesti. - Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset saavat lopulta laillisen oikeuden ryhtyä murhaamaan toisiaan myrkkypiikein valvotuissa tiloissa. - - Veikkaanpa, että itse Hitler Helvetissään kadehtii meitä ja meidän kustannus-tehokasta 'rupusakki-ruumisarkkuun-projektiamme', jota myös pragmaattisen kapitalismin optimaaliseksi humanismiksi virallisen eufemistiikan diplomaattisella kielellä kutsutaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lopullinen_ratkaisu

2
Taidankin lähteä tästä etsimään lähintä leipäjonoa ;\] - No - ihan niin huonosti minulla ei sentään mene, mutta joillakin menee.

Ne tietyt 'uusliberaalit' [yleensä romanit] voisi kuitenkin pidättää ja kuskata sieltä leipäjonoista rajan yli jonnekin muualle [mieluummin asumattomimpaan Siperiaan] tekemään bisnestä ihmisten hädällä [syökööt toisensa niinkuin hait tekevät haavoittuneille lajitovereilleen - lukekaa Moby Dick]. - Nuo kurjaliston jatkuvasti etuilevat 'uusliberaalit' kun rohmuavat ilmaisia leipä- ym.-ruokapaketteja systemaattisesti suurella porukalla niin paljon kuin kehtaavat [eli törkeän paljon] ja myyvät saamansa ilmaisen tavaran pimeänä. - Tällaiset ihmiset pitäisi kuten sanottu joko karkottaa maasta tai siirtää suoraan erämaa-vankileireille ja mieluummin koko iäkseen, koska eivät he miksikään muutu - onhan se nähty. - Mutta huomatkaa vielä kerran tämä: heidän toimintansa on kuin pahimmanlaatuista raaka-aine-ja ylipäätään halpatuotantoon verrattavaa pikavoitto-kähmintää pienoiskoossa: ihmisten hätää ja puutteenalaisuutta käytetään säälimättä hyväksi - [ensin vallataan maat, sitten orjuutetaan työvoima ja tuotteet myydään niin suurella voitolla kuin vain kiinni jäämättä on mahdollista]. - Tätä on kaikkein todellisin kapitalismi ja romanit sen käänteinen peilikuva: nimenomaan kerjääminen ja omaisuusrikollisuus ovat vapaata markkinataloutta aidoimmillaan ja anarkistisimmillaan.

3
Leipäjonot eivät tietenkään tilastollisesti todista vielä sitä, että kaikki jonottajat eläisivät köyhyysrajan alapuolella tai ylipäätään jokapäiväisen leivän puutteessa. Kysyisinkin, millä kriteereillä meidän pitäisi ryhtyä mittaamaan köyhyyttä, jotta saisimme objektiivisen tiedon tästä asiaintilasta. - Hyviä kriteerejä olisivat minun mielestäni mm. aliravitsemukseen ja puutostauteihin kuoleminen, sillä implikoivathan ne selvästi, että kuolleitten henkilöitten ruokavalio on ollut liian vähäinen ja/tai ravintoarvoltaan peräti niukka. Toki myönnän, että kokoomuslaiset ovat oikeassa, jos/kun väittävät näiden ihmisten saattaneen kärsiä pahasta anoreksiasta. - Tarvitaan siis lisää erotus-diagnostisia korrelaatio-indikaattoreita määrittelemään köyhiksi oletettujen todellinen kuolinsyy. Se taas vaatii tilastollisen merkitsevyyden kannalta tietyn määrän [n. 1000 kpl] kuolemantapauksia, joita voidaan epäillä köyhyys-kriteerien perusteella juuri köyhyyden aiheuttamiksi  [jään kokoomuslaisten kanssa innolla odottelemaan uusia caseja]. - Näin hankalasti/tarkasti on köyhyys meillä poliittisesti verifioitavissa. Olemmehan paitsi tietotekniikka- myös tiedekansaa.

4
http://www.youtube.com/watch?v=v6GxzCJ5YvE&feature=related
Tuomari Nurmio - Makasiinin luona
*
http://actuspurunen.blogspot.com/2011/04/herra-konservatiivien-orjakapina.html
http://actuspurunen.blogspot.com/2011/04/seta-monika.html
http://timosoini.fi/2010/04/linjapuhe/
http://kotikuusesta.blogspot.com/
http://kotikuusesta.blogspot.com/2011/05/keinottelijat-madattavat-nalkaisten.html
http://kotikuusesta.blogspot.com/2011/05/tappakaa-leipajonot.html
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2006/12/suhteellinen_koyhyys_kasvanut_224652.html
http://yle.fi/alueet/helsinki/helsinki/2010/06/romanit_loytaneet_helsingin_leipajonot_1747209.html
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/90638-romanit-kiilasivat-leipajonossa-%E2%80%93-opetettiin-%E2%80%9Dmaan-tavoille%E2%80%9D
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/leipajono_saa_lahdon_kalliosta/
http://www.operaatioruokakassi.com/uutiset.html?a100=56

7 comments:

Anonymous said...

"Tätä on kapitalismi pahimmillaan ja romanit sen käänteinen peilikuva: kerjääminen ja omaisuusrikollisuus kun ovat kapitalismia anarkistisimmillaan."

Fanitan sua Rane <3

Rauno Rasanen said...

Viilasin sitaattiasi muka nasevampaan kieliasuun [joskus olen tulla hulluksi, kun voisin kirjoittaa kaiken kielellisesti muka paremmin uusiksi - loputtomiin]. Virke menee nyt [toistaiseksi] seuraavasti:

'Tätä on törkein mahdollinen kapitalismi ja romanit sen käänteinen peilikuva: kerjääminen ja omaisuusrikollisuus kun ovat vapaata markkinataloutta anarkistisimmillaan.'

Rauno Rasanen said...

'Tätä on kaikkein todellisin kapitalismi ja romanit sen käänteinen peilikuva: nimenomaan kerjääminen ja omaisuusrikollisuus ovat vapaata markkinataloutta aidoimmillaan ja anarkistisimmillaan.'

Anonymous said...

Romaanien ajattelu ei sovellu teknistyvään maailmaan joka on keinotekoinen ja jää vain negatiiviset alueeet ihan kuten et saa maitoa hevosesta,vain lehmästä vaikka ovat jonkun laskelmissa sama asia
Hoogee

Rauno Rasanen said...

Luvusta 3 sen verran, että nostaisin sen Ironmistressille [hyväntahtoiselle? tiederasisti-konservatiivillemme] malliesimerkiksi siitä, minkälaista tasokas satiiri ja sarkasmien käyttö minun mielestäni voisi olla.

Siihen vaaditaan ironisen tyylin tajua, ei pelkästään ilkeää asennetta ja faktojen vääristelyä.

Ironmistressin omat sarkasmit maistuvat pahimmillaan mauttomilta, pilkkaavilta ja kaavamaisilta - kuin preparoiduilta sammakoilta, joista henki on takuuvarmasti kuoletettu derivoimalla ne nörtti-insinöörin Prokruste-vuoteen perversseiksi petikavereiksi, joilla on eräänlainen Fort/Da-tehtävä emäntänsä puhkeamaisillaan olevan vainoharhaisuuden rationaalisessa hallinnassa.

Rauno Rasanen said...

Tämän päreen kommentit katosivat Blogspot-hässäkässä, mutta koska pidän parhaimmat kirjoittamani pläjäykset jonkun aikaa muistissa, en jättänyt kopioimatta myöskään tätä ilkeää piikkiä, joka osaltaan pitää yllä viha-rakkauttani Ironmistressin taantumuksellisuuteen ;/?\].

Mutta anyway - olen ihan tosissani, mitä satiiriin tulee. Se ei ole helppo laji, koska toisaalla on vaarana sortua mauttomaan pilkkaan, joka ei naurata ketään, toisaalla taas voi kikkailla itsensä tyhjään eli liian sofistikoituun ironiaan, joka ei tavoita itse kohdetta, sen kritiikkiä eikä lopulta myöskään lukijaa.

*
[Jälkimmäistä kappaletta on hieman editoitu alkuperäisestä versiosta].

Luvusta 3 sen verran, että nostaisin sen Ironmistressille [hyväntahtoiselle? tiederasisti-konservatiivillemme] malliesimerkiksi siitä, minkälaista tasokas satiiri ja sarkasmien käyttö minun mielestäni voisi olla. Siihen vaaditaan ironisen tyylin tajua, ei pelkästään ilkeää asennetta ja faktojen vääristelyä

Ironmistressin omat sarkasmit maistuvat pahimmillaan mauttomilta, pilkkaavilta ja kaavamaisilta: kuin preparoiduilta sammakoilta, joista henki on takuuvarmasti kuoletettu derivoimalla ne nörtti-insinöörin Prokruste-vuoteen perversseiksi petikavereiksi, joilla kuitenkin lienee eräänlainen transitionaali-objektin käsittelyyn rinnastettava Fort/Da-tehtävä emäntänsä yrityksessä rationaalisesti hallita [mikä paradoksaalisesti myös ylläpitää ja pitkittää] puhkeamaisillaan olevaa vainoharhaisuutta.

Rauno Rasanen said...

Jaha. Nyt ne kadonneet kommentit on palanneet takaisin...