May 28, 2011

Hymynaamat valloittaa maan

What is the secret ingredient of this lotion?
*
Vakavamielinen kommentti on kirjoitettu Ironmistressin päreeseen Syrjintänsä kullakin.

1
Dylanin Maggie's Farm sopii kerrassaan hyvin reaktioksi matruunan tekstiin, vaikken sitä väsätessäni tästä viimeisimmästä 'päästöstä' vielä mitään tiennytkään - http://actuspurunen.blogspot.com/2011/05/ma-en-tee-enaa-duunia-rautarouvalle.html

2
Et onnistunut Ironmistress kehnosti tekopyhällä väistöyritykselläsi vakuuttamaan minua [tai ketään muutakaan] siitä, ettetkö juuri sinä olisi kirjoittanut ja myös tarkoittanut sitä, mitä kirjoitit: 'ihan oikein spermanaamoille että he saavat olla nyt itse vastaanottavassa päässä'.

No joo - - hehheh. Entä mitä vikaa spermassa varsinkin naisen naamalla on? - Mielenkiinnolla odotan lisää seksuaalisten estojesi ja patoutumiesi tahattomia? purkautumisia. Ehdotan, että kokeilet [seksuaali-]terapiamielessä vaihtaa spermanaamojen tilalle joitain muita yhtä koskettavia ilmaisuja niinkuin nyt esimerkiksi 'parruperseitä' tai 'syväkurkkuja'.

Huomaatko [jälleen] miten niin sanottu satiirisi toimii? Eihän siinä ole satiiria juuri lainkaan vaan pikemminkin pahantahtoista ja räävitöntä/mautonta pilkantekoa, joka paljastaa lopulta sinun omat syvimmät perversiosi. - Et sinä ole satiirikko tai narri vaan samaa jankuttava kukkahattu-insinööri - - nalkuttaen ja nokka pystyssä lentävä rantaruåtsalainen höger-häxa - - [huhhuh mitä taas tulikaan lingotuksi ilmoille - no - menköön - tulihan se sentään kiveksistä asti].

3
Maahanmuuttajia koskevan positiivisen syrjinnän [vähemmistökiintiöt] kovimmat vastustajat ovat tietenkin täysiverisiä oikeisto-konservatiiveja - äärimmillään siis piilorasisteja kuten Halla-aho ja matruuna. Tietenkään he eivät [toistaiseksi] riko lakia, mutta mitä todistaa lain noudattaminen silloin, kun ihmisessä kihisee halveksunta inhottavia vähemmistöjä kohtaan - eikö juuri sellainen antipatia ole paras todiste rasismista?! - Yhtä lailla kapitalisti toimii nipin napin lain puitteissa, mutta harjoittaa riistoa niin paljon kuin systeemi ja sielu sietää.

Anyway - pöyristyttävää tekstiä matruunalta jälleen. Ihan tulee -30-luku mieleen. Jos matruunan IKL-mentaliteetti ja mielipiteet olisivat voittaneet -30-luvulla, olisimme ajautuneet tai pikemminkin suorastaan antautuneet fasismiin ja Hitlerin syliin, joskin onnistuimme sentään nipin napin estämään Vihtori Kosolan masinoiman massa-psykoosin leviämisen, vaikka sen ajan upseeristosta ja sivistys-eliitistä [myös kansasta] löytyikin fasismin ja natsismin myötäilijöitä paljon enemmän kuin tilastot tietävät kertoa.

4
Itse en ole vähemmistökiintiöiden periaatteellinen puolustaja, koska pääsääntöiseksi muuttuneena ne vääristävät pätevyyden arvioimista mm. työmarkkinoilla, mutta koska aivan varmasti löytyy ilman pelkästään omaa syytään heikossa asemassa olevia ryhmiä, kiintiöiden käyttöä tulee harkita tapauskohtaisesti, mikä tietenkin on pirun hankalaa, koska niiden tulisi nimenomaan ehkäistä yhteiskunnallisista rakennetekijöstä johtuvan eriarvoisuuden syntymistä eikä vain yrittää korjata sitä jälkikäteen. Ennakoivuus taas itsessään implikoi mahdollisuuden em. pätevyyden arvioimisen vääristymiseen.

Koska minusta on tullut kaappi-konservatiivi, en kuitenkaan enää [ikinä] flirttaile vakavasti vihreitten hienoperse-liberaali-humanistien kanssa kuten vielä 10-15-vuotta sitten, mutta Ironmistressin aynrandmainen thatcheriläisyys on jotain niin pöyristyttävää, että minun on pakko vastustaa sitä niin kauan kuin henki pihisee.

Ayn Rand ja Thatcher olivat täysin oma lajinsa - eivät edes uusliberaalisia piilofasisteja kuten amerikkalaisen patakonservativismin pin-up-oldie Ronald Reagan vaan liberaali-demokraattisen yhteisönsä autoimmuuni-reaktioita - syöpäkasvaimia, jotka kääntyivät yhteisöään vastaan - samassa mielessä kuin Hitler ja Stalin olivat aiemmin autoritaarisesti hallittujen yhteisöjensä pahanlaatuisia hypertrofioita.

Minäkin olen individualisti vaikka henkeni uhalla [olipa systeemi sitten mikä tahansa], mutten sentään mikään yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden verivihollinen kuten matruuna, jolle yhteiskuntaa ei ole olemassakaan [on vain yksilöitä, perheitä sekä anonyymi massa] ja jolle oikeudenmukaisuuden takaa viime kädessä tarkkuuspistooli.

II
http://www.youtube.com/watch?v=1lILzoYSwIE
Marion Rung - Tom Tom Tom, 1973 - [mmmmm....Marion on iiiihana!]
....
Onnellisen päivän saat varmaan
Silloin kun et aavistakaan
Vaihtaa saat pois ilmeesi harmaan
Hymynaamat valloittaa maan
Kun hymynaamat valloittaa maan
...
*
http://takkirauta.blogspot.com/2011/05/syrjintansa-kullakin.html
http://ntfsd.blogspot.com/2011/01/secret-ingredient-is-out-its-semen.html

18 comments:

Ironmistress said...

Ruukinmatruuna ei ole ikinä saanut tasoitusta yhtään minkään asian takia eikä hän ole ikinä ollut missään kiintiössä mukana. Eikä häntä kohtaan ole koskaan syrjitty, varsinkaan positiivisesti, vaan hän on ihan itse joutunut ansaitsemaan kaiken sillä kovalla tavalla.

Ja hän kokee kaikenlaiset tuollaiset helpotukset, tasoitukset ja etuoikeudet pelkästään loukkaavina. Ne aiheuttavat katkeruutta han-suomalaisissa ja ylimielisyyttä etuoikeutuissa.

"Spermanaama" on valkoihoisesta käytetty loukkaava termi jonka ruukinmatruuna kokee yhtä loukkaavana kuin jos hän kokisi "mutakuonon" siinä tapauksessa että hänen ihonsa melaniinipitoisuus olisi 2500 mikrogrammaa neliösentille. Ero on siinä, että valkoihoisena ruukinmatruunalla itsellään on lupa käyttää tuota sanaa.

Ironmistress said...

Minäkin olen individualisti vaikka henkeni uhalla [olipa systeemi sitten mikä tahansa], mutten sentään mikään yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden verivihollinen kuten matruuna, jolle yhteiskuntaa ei ole olemassakaan [on vain yksilöitä, perheitä sekä anonyymi massa] ja jolle oikeudenmukaisuuden takaa viime kädessä tarkkuuspistooli.

Määrittele yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus. Onko se sitä, että pätevät sivuutetaan sopivien tieltä, lahjakkuutta vainotaan, rakenteellista väkivaltaa katsotaan sormien läpi, perheet tuhotaan, oma väki alistetaan maaorjan asemaan ja erityisryhmät nostetaan aatelin ja välimiesvähemmistöjen asemaan?

Onko Suomi jokin koko maailman fatta, jossa sekä pummit, rikolliset, antisosiaalinen aines että Euroopan kaikki huijari- ja tuhlarivaltiot tulevat hakemaan elatuksensa meidän veronmaksajien kustannuksella?

Han-suomalaisten - siis meidän ns. kunnon kansalaisten - mitta alkaa jo pikkuhiljaa olla täysi. Tulet näkemään, että tuo perussuomalaisten Iso Jytky oli vasta vienoa alkusoittoa sille, mitä tuleman pitää.

Oikeudenmukaisuuden todellakin takaa viime kädessä tarkkuuspistooli. Fyysinen väkivalta on kaikkein äärimmäisin tapa vaikuttaa asioihin, ja silloin kun yhteiskunta asettuu yksilön viholliseksi, ei yksilöllä enää ole mitään moraalista velvollisuutta alistua yhteiskunnan lakeihin ja normeihin. Tällöin mitään yhteiskuntaa ei todellakaan ole olemassakaan, on vain sietämättömiä sortajia. Mutta niin kauan kun asioihin ylipäänsä voi vaikuttaa äänestämällä, niihin myös vaikutetaan. Sanoipa tiedostavaistomme asiaan mitä tahansa.

Sammalkieli said...

"Han-suomalaisten - siis meidän ns. kunnon kansalaisten - mitta alkaa jo pikkuhiljaa olla täysi."

Sen lisäksi että Ironmistress pyrkii kulttuurillistamaan biologisen eron (eli on de facto rasisti sanan perinteisessä / oikeassa merkityksessä), pyrkii hän myös luonnollistamaan sosioekonomisen eron luomalla näitä erotteluja vastaavia "pseudobiologisia kategorioita" - jälkimmäinen on muuten näin ohimennen sanottuna myös klassinen intialainen kastilaitoksen toimintalogiikka.

Ironmistressin rasismi on näin ollen kaksinkertaista ja toimii samalla kahteen suuntaan: yhtäältä neekerit todella ovat tervetulleita työvoimaksi vaikka pesemään vessoja, mutta toisaalta oikeita han-suomalaisia ovat vain "kunnon kansalaiset".

Tämän kautta tulee myös ymmärrettäväksi se, miksi esimerkiksi englantilaisen köyhälistön ("valkoisen roskaväen") lisääntyminen ei konservatiivin ajattelussa ikinä kelpaa muslimien sikiämisen vastavoimaksi: köyhäläiset kun eivät todellisuudessa kuulukaan kansaan. Ehkä he ovat sisimmässään täysin samanlaisia kuin "neekeritkin"?

Rauno Rasanen said...

Juuri noin SK. Siinä tuli rasismi olennaisilta osiltaan lähes definitiivisesti määriteltyä.

Rauno Rasanen said...

http://www.hs.fi/juttusarja/simila/artikkeli/Enemmist%C3%B6liitto/1135266486438/?cmp=tm_etu_kolumni

Ironmistress said...

Tähän mennessä rasismi on tarkoittanut rotusyrjintää. Eli siis syrjintää rodun tai siis Cavalli-Sforza -klusterin perusteella.

Tätä maata ylläpitävät työtätekevät suomalaiset, joista suurin osa on meitä han-suomalaisia. Tässä katsannossa on yhdentekevää, mikä hänen etninen tai rodullinen syntyperänsä on, kunhan kyseessä on ns. kunnon kansalainen. Ja meidän mittamme alkaa nyt olla täynnä. Me olemme kyllästyneitä ylläpitämään tällaista p*skayhteiskuntaa, jossa työntekijät verotetaan hengiltä ja jossa kaikenlaisia juoppoja, laiskureita, työnvieroksujia ja antisosiaalista ainesta elätetään meidän kustannuksellamme ja heidän sikailujaan katsotaan sormien läpi.

Aivan kuin tällainen kunnon kansalaisten päällekuseminen ei olisi tarpeeksi, niin Suomesta on tullut nyt jonkinlainen koko maailman fatta, jonka tehtävänä on sitten maksaa holtittomien dolcevita-valtioiden tuhlaukset.

Kristinusko perustuu sille periaatteelle, että velat annetaan anteeksi. Kapitalismi perustuu sille periaatteelle, että velkoja ei anneta anteeksi. Ja ruukinmatruuna lähtee siitä, että joka velkaa ottaa, sen myös maksakoon. Kreikalla on paljon saaria ja kulttuurimonumentteja, jotka voidaan realisoida. Sama juttu Portugalilla.

Mitä työvoimaan tulee, niin neekerit ovat aivan yhtä tervetulleita tänne vessoja pesemään kuin Nokian insinööreiksikin, mutta he eivät ole tänne tervetulleita omaisuus-, seksuaali- ja huumerikollisiksi eivätkä sosiaalipummeiksi. Täsmälleen sama pätee siihen white trashiinkin. Mikä sopii mustalle, sopii valkoisellekin. Ei mitään eroja kohteluun.

Mitä taas islamiin tulee, niin ruukinmatruuna kohtelee sitä yhtenä natsismin muotona ja suhtautuu muslimeihin kuin ihmiskunnan vihollisiin yleensäkin on tapana suhtautua. Jos he luopuvat uskonnostaan, sanoutuvat siitä irti ja ryhtyvät ateisteiksi, he ovat tänne tervetulleita.

Sammalkieli said...

Mitäs se Matruuna nyt sekoilee? Reality check: Kärjistetysti sanottuna Suomessa on kymmenen kertaa enemmän työttömiä kuin on avoimia työpaikkoja. Eli teoriassakin vain joka kymmenes työtön voisi saada työpaikan. Mitäs lopuille tehdään, noille "laiskureille"? Eikö työttömiä saisi pitää leivässä ollenkaan? Vai eivätkö työttömät saisi päihtyä? Mikseivät saisi? Miksi pitäisi kilpailla, jos ajan voi käyttää paremminkin?

Saksassa, tuossa vanhassa natsifasistivaltiossa, on työttömiltä kielletty jopa loton peluu.

Mielestäni Saksan työministeri pitäisikin viedä vaikka Nürnbergiin hirtettäväksi muiden "ihmiskunnan vihollisten" eli natsien tavoin.

Mitä taas tulee työttömiin, niin minun puolestani he saavat istua pubissa vaikka aamusta iltaan, juoda kaljaa ja olla muutenkin oikein hyvällä tuulella. Ei se ole minulta pois. Työttömyys on kapitalistisen järjestelmän ominaisuus, ei sen enempää työttömien kuin muidenkaan vika.

Sammalkieli said...

Itse asiassa on vain hyvä jos työttömistä suurin osa on laiskureita, juoppoja, pummeja tai venkuloita. Päinvastainen tilanne, eli se jos he olisivat ahkeria ja kunnollisia työnhakijoita, olisi paljon traagisempi ja surullisempi.

Toisaalta shokkiarvoltaan se olisi tietysti huomattavasti parempi: Kapitalistisen järjestelmän immanentti kieroutuneisuus olisi jatkuvasti kaikkien nähtävillä.

"Juopot" ja "pummit" tekevätkin suoranaisen palveluksen järjestelmälle. Juopon "epäsovinnaisuus" on kuin se roska, johon porvari kiinnittää huomionsa ja joka samalla estää tätä havaitsemasta, että omassa silmässä onkin hirsi.

Rauno Rasanen said...

Ironmistressin kommentit ja kirjoitukset alkavat näköjään kääntyä entistä fasistisempaan suuntaan. Onko Pohjanmaalta odotettavissa tulevaksi uusi Lapuan liike - Ruukkilan Puhalluksen kansallis-oikeistolainen suojelurintama?

Meidän täytyy perustaa omat poliisivoimat SK. Tulkoon niiden nimeksi vaikka Kallion ja Pohjois-Helsingin pääomanvalvontajoukot.

Pitäähän meidän pystyä estämään Ironmistress-iskuryhmän eli Puuhamaa-patrullin coup d'etat-hanke. Muussa tapauksessa Presidentin linnan ja säätytalon katolla liehuu kohta Suomen Sosiobiologien sotalippu.

Siinä on kaksi valkoista sääriluuta poikittain mustalla pohjalla. Keskellä 'hymyilee' positiivisesti syrjäytyneen maahanmuuttajan pääkallo.

2
By the way - globaali kapitalismi on pankkien ja niiden palkkaamien juristien salaliitto, joka pakottaa kansallisvaltiot polvilleen takavarikoimalla [siis ostamalla pilkkahintaan ja edullisella korolla] niiden omaisuuden valtionvelkojen maksamiseksi.

Tällä tavoin yksityistämisen myötä pankit kaappaavat todellisen vallan myös ko. maitten poliittisessa hallíntokoneistossa.

Kansallinen demokratia on enää pelkkä tyhjä sana, jos valtion omistaa kaksi megapankkiketjua. Mutta juuri tämä on Käteisen ja EU:n rahakonservatiivien linja.

Oletan, että peli on jo menetetty, mikäli ei synny totaalia kapinaa, mutta katsotaanpa nyt, miten esim. Espanjassa käy.

Suomihan sen sijaan kyykistelee jotakuinkin kiltisti [Persuja lukuunottamatta] Käteisen eli työnantajien edustajan liekanarussa.

Melkein lyön vetoa, että vasemmistopuolueet myyvät esikoisoikeutensa työläisten edun ajajina ja suostuvat häpeällisiin kompromisseihin päästäkseen hallitukseen varsinkin sen jälkeen, kun Käteinen on pelotellut heitä karmealla uhkakuvalla, mikäli joustoa Kokoomuksen suuntaan ei löydy.

Sen mukaan suurimmat rahahanat menevät kiinni, koska Björn Wahlroos suurpankki- ja suurteollisuus-kolleegoineen muuttaa lopullisesti Sveitsiin tai johonkin muuhun veroparatiisiin jättäen Suomen [keskiluokan ja köyhät] ajelehtimaan kuin pelastusveneen ilman airoja.

Että parempi siis on Kokoomukseen yhtyen myöntää kestävyysvajeen olevan vähintäin 10 miljardia ja noudattaa sen mukaista leikkuri- ja verotuslinjaa kuin jäädä kokonaan nuolemaan näppejään.

Demokratia on rahamiesten taitolaji - eikä edes mitään roolipeliä vaan totisinta totta - melkein taidetta...

Sammalkieli said...

"Meidän täytyy perustaa omat poliisivoimat SK. Tulkoon niiden nimeksi vaikka Kallion ja Pohjois-Helsingin pääomanvalvontajoukot."

Olen toistaiseksi tehnyt Kallion kaupunginosaan vain lyhyitä tiedusteluretkiä, joilta olen lopulta aina palannut kotiin Pukinmäkeen (äidin luokse) tai Maunulaan (avovaimon luokse).

Avovaimo on tosin tehnyt selväksi, että jatkossa voisin palata tiedusteluretkiltäni aina lähtökohtaisesti Pukinmäkeen.

Jos voitan lotossa ison potin joskus, hankin "työhuoneen" siitä Paskapankkia vastapäätä.

Sammalkieli said...

Ja mitä Rane tohon sun linkkiin tulee, niin mulle tuli just sellainen olo et ehkä ne palkkais Hesarissa minutkin töihin, kun taso ei selvästikään mikään hirveän kova ole.

P.S. mulla on nyt päällä Kiitos 1939-1945 paita, jonka kummitätini osti minulle joitakin vuosia sitten, juuri sen jälkeen kun olin ilmoittanut suorittavani asevelvollisuuteni siviilipalveluksessa.

Ironmistress said...

Mitäs se Matruuna nyt sekoilee? Reality check: Kärjistetysti sanottuna Suomessa on kymmenen kertaa enemmän työttömiä kuin on avoimia työpaikkoja.

Ja lisääkö vain pitäisi tähän maahan saada työttömyyttä?

Mitäs lopuille tehdään, noille "laiskureille"?

On riittävän ikävää, jos syntyperäinen suomalainen (ihonväristään riippumatta) on työtön. Miksi sitten tähän maahan pitää raijata lisää porukkaa, jonka työllistymispotentiaali lähenee asymptoottisesti nollaa?

Pyritään työllistämään jo nekin, ketkä täällä ovat jo ennestään ja mietitään sen jälkeen tarvitaanko tänne lisää työttömiä.

Eikö työttömiä saisi pitää leivässä ollenkaan? Vai eivätkö työttömät saisi päihtyä?

Leivässä kyllä, päihtyä ei. Paitsi jos tekevät itse juomansa. Mutta veronmaksajien rahoilla juopottelu on asia, jota me kunnon kansalaiset emme siedä. Moraalisista syistä.

Mikseivät saisi? Miksi pitäisi kilpailla, jos ajan voi käyttää paremminkin?

Koska hyvinvointi voi syntyä ainoastaan työstä, ja vastikkeeton raha ei luo hyvinvointia.

Saksassa, tuossa vanhassa natsifasistivaltiossa, on työttömiltä kielletty jopa loton peluu.

Siihen on syynsä. Näin ehkäistään uhkapelaamisen aiheuttama addiktio, köyhtyminen ja syrjäytyminen.

Mitä taas tulee työttömiin, niin minun puolestani he saavat istua pubissa vaikka aamusta iltaan, juoda kaljaa ja olla muutenkin oikein hyvällä tuulella. Ei se ole minulta pois.

Se on meiltä kaikilta pois. Vastikkeettoman rahan syytäminen juopotteluun on moraalitonta ja toisaalta köydyttää koko yhteiskuntaa.

Ja kuitenkaan raha ei synny tyhjästä. Jonkun on tehtävä kaikki se työ, jolla rahoitetaan tuo juopottelu. Kyse on klassisesta vapaamatkustajan ongelmasta.

Ironmistress said...

Itse asiassa on vain hyvä jos työttömistä suurin osa on laiskureita, juoppoja, pummeja tai venkuloita. Päinvastainen tilanne, eli se jos he olisivat ahkeria ja kunnollisia työnhakijoita, olisi paljon traagisempi ja surullisempi.

Haluat siis vain pahentaa vapaamatkustajan ongelmaa entisestään?

Toisaalta shokkiarvoltaan se olisi tietysti huomattavasti parempi: Kapitalistisen järjestelmän immanentti kieroutuneisuus olisi jatkuvasti kaikkien nähtävillä.

Teillä kaikilla etatisteilla on vain yksi ongelma: sosialismin track record on täsmälleen 100% epäonnistuminen. Se on epäonnistunut aina ja kaikkialla, missä sitä on kokeiltu- Se ei toimi reaalimaailmassa, ei ole ikinä toiminut eikä ikinä tule toimimaankaan. Meidän on vain pakko tulla toimeen kapitalismin kanssa, niin ikävältä kuin se teistä etatisteista tuntuukin.

Ironmistress said...

Ironmistressin kommentit ja kirjoitukset alkavat näköjään kääntyä entistä fasistisempaan suuntaan.

"Fasismi" on tyhjä iskusana, jolla ei ole mitään sisältöä. Fasistikortin pelaaminen tarkoittaa, että sielläpäässä on paukut lopussa.

Mitä fascismiin puolestaan tulee, se on jälleen yksi etatismin muoto siinä missä sosialismikin.

By the way - globaali kapitalismi on pankkien ja niiden palkkaamien juristien salaliitto, joka pakottaa kansallisvaltiot polvilleen takavarikoimalla [siis ostamalla pilkkahintaan ja edullisella korolla] niiden omaisuuden valtionvelkojen maksamiseksi.

Elämä on kovaa ja sitten sinä kuolet. Tottakai se on sitä. Entä sitten? Kaivetaanko sielläpäässä seuraavaksi Siionin Viisaiden Pöytäkirjat esiin ja aletaan miettimään sitä juutalaisten kansainvälistä salaliittoa?

Reality check: Tämä maailma on pirun paha ja julma paikka muutenkin, eikä sitä saa mitenkään tämän paremmaksi. Keskittyisit sinäkin enemmän siihen, miten pääsisit täältä pois ja vapautuisit tästä maailmasta sen sijaan että taistelisit tuulimyllyjä vastaan. Et mahda kapitalismille ja kapitalisteille kuitenkaan mitään. Mutta sen pahempi heille. Mitä tiukemmin siihen samsaraan takertuu, sitä varmemmin jälleensyntyy tänne uudelleen.

Eikö kansallisvaltion pitänyt olla vain pelkkä keinotekoinen sosiaalinen konstruktio jonka piti olla käden käänteessä dekonstruoitavissa?

Sammalkieli said...

"Ja lisääkö vain pitäisi tähän maahan saada työttömyyttä?"

En sanonut näin. Sanoin että työttömyys on järjestelmän piirre. Kuten hyvin tiedät, vastustan maahanmuuttoa, äänestän opiskelijatovereideni kauhistukseksi Halla-ahoa ja tunnustaudun rasistiksi ihan vain siksi, ettei minulla ole mitään suurempia ongelmia xenofobiani kanssa.

Somaleissa ei niinkään ärsytä näiden työttömyys, vaan melko suuret kulttuurierot. Mutta ei niitäkään pidä liioitella.

"Leivässä kyllä, päihtyä ei. Paitsi jos tekevät itse juomansa. Mutta veronmaksajien rahoilla juopottelu on asia, jota me kunnon kansalaiset emme siedä. Moraalisista syistä."

Työttömyys on järjestelmän luoma ilmiö. Te kunnon kansalaiset nautitte sen saman järjestelmän hyödyistä, joka pakottaa suuren joukon ihmisiä työttömiksi.

Te kunnon kansalaiset ette näytäkään olevan muuta kuin kaksinaismoralistista roskasakkia.

"Koska hyvinvointi voi syntyä ainoastaan työstä, ja vastikkeeton raha ei luo hyvinvointia."

Kilpailkoot ne joilla on pelipaidat. Kysymys on edelleen siitä, että työttömyys on järjestelmän luoma ilmiö. Suomessa ei ole työvoimapulaa. Suomessa vallitsee täystyöllisyys siinä mielessä, että työnantajilla ei ole pulaa tekijöistä.

Vastikkeeton raha luo hyvinvointia. Esimerkiksi minä olen hyvinvoivampi joka kuun 4. päivä, kun saan opintotukeni. Porvarillisen taloustieteen 'laskevan rajahyödyn' käsite osoittaa, että kokonaishyvinvointikin kasvaa tulonsiirtojen myötä. Rahan tuottama hyvinvointi ja onni lisääntyvät, kun rahaa jaetaan vastikkeetta.

Toisaalta sosiaaliturva tuottaa myös työvoimatavaran dekommodifikaatiota eli työntekijän pelivaran kasvua. Tästä julkishyödykkeestä pääsevät nauttimaan myös ne, jotka ovat töissä.

Työelämä on kuin jalkapallomatsi, osa ihmisistä pelaa ja loput juovat kaljaa.

"Siihen on syynsä. Näin ehkäistään uhkapelaamisen aiheuttama addiktio, köyhtyminen ja syrjäytyminen."

Samalla logiikalla uhkapelin voisi kieltää kaikilta. Mutta kunnon rasisteina te kunnon kansalaiset kiellätte sen vain vähäosaisilta. Tuosta ei farisealaisemmaksi pääse. Taustalla vaikuttaa juuri se sama sosioekonomisten erojen luonnollistaminen: ikään kuin työtön muka olisi jo a priori holhousta tarvitseva ali-ihminen.

"Se on meiltä kaikilta pois. Vastikkeettoman rahan syytäminen juopotteluun on moraalitonta ja toisaalta köydyttää koko yhteiskuntaa."

Ei työttömyysturva ole vastikkeetonta rahaa. Se on reilu korvaus siitä, että henkilöllä ei ole töitä. Tulonsiirrot ovat myös melko pieniä. Niiden varassa elävä ei voi hirveästi juoda, ainakaan baareissa. Onko sinulla mitään käsitystä suomalaisesta vähimmäisturvasta?

"Ja kuitenkaan raha ei synny tyhjästä. Jonkun on tehtävä kaikki se työ, jolla rahoitetaan tuo juopottelu. Kyse on klassisesta vapaamatkustajan ongelmasta."

Järjestelmä ei tarvitse työtöntä. Järjestelmä maksaa työttömälle korvausta tämän epäinhimillisestä osasta. Miksi työtön ei tässä tilanteessa saisi nauttia elämästään? Onko juopottelun lisäksi kielletty myös kirjasto, polkupyöräily ja laskettelu?

"Haluat siis vain pahentaa vapaamatkustajan ongelmaa entisestään?"

Ei, vaan halusin tuoda esille sen seikan, että porvarillisen ideologian ottaminen liian tosissaan osoittaisi koko järjestelmän mielettömyyden, jollei sitten työttömiin kohdistuva eksluusio estä tätä efektiä.

Ekskluusio! Porvariston vaatimukset käyvät yhä mielettömämmiksi. Työttömät on jo eristetty, mutta silti askartelevat porvarin aivot aiheen parissa: Kuinka työttömien elämästä saisi vielä hieman kurjempaa. Heittäköön vaikka kärrynpyöriä metsässä, kunhan jotain tekevät [ja ovat samalla poissa silmistä].

Sammalkieli said...

"Teillä kaikilla etatisteilla on vain yksi ongelma: sosialismin track record on täsmälleen 100% epäonnistuminen. "

Suomessa sosialismi toimii. Valtion avulla pidetään huolta siitä, että kaikilla on ihmisarvoinen elämä. Valtion avulla on myös luotu teollisuutta ja kehitetty maata. Sosialismi todella toimii. Myös julkinen terveydenhoito on sosialimia. Myös peruskoulu on sosialismia.

Sosialismi toimii Suomessa ja se toimi (sic) myös Neuvostoliitossa. [Kielimafia - Aamukaljoissa melkein unohdin, ettei ihannevaltiotani enää ole :( ]

Feministisestä positiosta tosin katsot varmaan senkin epäonnistumiseksi, että Neuvostoliitossa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta miesten odotettavissa oleva elinikä kaksinkertaistui nopeasti. Muita epäonnistumisia itärajan takaa:

-Koulutustaso parani.
-Ravitsemustaso parani
-Terveydenhoito parani
-Asumisolot parantuivat tasaisesti
-Väestön elintaso nousi jatkuvasti
-Saavutettiin täystyöllisyys ja todellinen niskalenkki markkinavoimista

etc.

Jos nämä ovat "epäonnistumisia", niin silloin sosialismi todella epäonnistui. Minun mielestäni nuo asiat kuitenkin ovat upeita saavutuksia tiellä kohti tasa-arvoisempaa ja parempaa, sanalla sanoen entistä sosialistisempaa yhteiskuntaa.

Olihan Neuvostoliitossa omat ongelmansa, mutta ne johtuivat pikemminkin sosialismin puutteesta kuin sosialismista itsestään. Neuvostovaltio toimi monessa suhteessa kapitalistisen logiikan mukaisesti, työläiset esimerkiksi menettivät lisätyön hedelmät ja ne valuivat armeijan hankintoihin jne. Mutta nämä ongelmat ovat jo käsitteellisesti seurausta sosialismin puutteesta. Ei olekaan väärin sanoa, että edistysaskelien lisäksi Neuvostoliitossa näkyivät myös kapitalistisen järjestelmän ongelmat kärjistetyssä muodossa.

Sammalkieli said...

"Se on epäonnistunut aina ja kaikkialla, missä sitä on kokeiltu- Se ei toimi reaalimaailmassa, ei ole ikinä toiminut eikä ikinä tule toimimaankaan. Meidän on vain pakko tulla toimeen kapitalismin kanssa, niin ikävältä kuin se teistä etatisteista tuntuukin."

Vallankumous ei ole kuollut. Siirtymä sosialismiin voi tapahtua demokraattisestikin esimerkiksi kääntämällä nykyisen politiikan suuntaa. Arvioisin että selkeästi sosialistisempaan suuntaan siirrytään 12-20 vuoden kuluttua.

Anonymous said...

Miksi työttömyyskorvauksia ei saisi juopotella?
Sehän palaa takaisin kiertoon työllistäen kauppoja, Alkoa ja mahdollisesti jopa ravintola-alaa.
Sama kai miten kuluttaa, kunhan kuluttaa vaikka pilsneriä lipittäen.