September 1, 2012

Sosiaali-Päre paljastaa kulissien takaisen totuuden Kokoomuksen taloushaukkojen esittämästä vanhusten huoltolakiehdotuksesta

Kuvan mummo on sisäistänyt esimerkillisesti uusliberalistisen opin vanhusten hoidon lopullisesta ratkaisusta:

Älä elvytä yli 80:stä vanhusta, jolla ei ole siihen varaa tai jos hän itse haluaa kuolla.
*
Kokoomuksen sosiaali- ja terveysalan pörssi-analyytikot ovat päätyneet laskelmissaan tulokseen, jonka mukaan laki tässä muodossaan poistaisi hoidon tarpeen vuosittain tuhansilta yli 80 vuotiailta, mikä merkitsee jopa kymmenien miljoonien eurojen säästöjä julkisen sektorin kuluissa. Puolueen ahnein siipi kannattaakin esitystä varauksetta. 

Näiden Kokoomuksen JarMomien ja Miltton Friidmaneitten tiedetään huutelevan yksityisjuhlissaan sloganeita, jotka kuvaavat osuvasti sitä mentaliteettia, jota niin äärioikeiston ultraliberaalit kuin uuskonservatiivitkin nykyään edustavat löydettyään viimein yhteisen linjan [myös] vanhusten huollon asioissa:

Liian köyhä ei voi kuolla liian varhain. Liian köyhän kuolema on ansioituneen rikkaan elämä. Liian köyhä estää rikkaita rikastumasta luonnollisella tavalla.  Liian köyhä on kateellinen rikkaalle. Liian köyhä on laiska ja juoppo.  Liian köyhän älykkyysosamäärä on heikompi kuin sopivasti rikkaan. Liian köyhä on kuin ruma taideteos, joka pilaa rikkaan ihmisen ympäristön. Liian köyhä ei ole tarpeeksi Ihminen. Liian köyhä - muuta pois Suomesta! Saat menolipun Afrikkaan. Pysy siellä.
*

3 comments:

dudivie said...

ä puhu kuolemasta, kuuntle hevosia

Anonymous said...

vain 17 vanhuksista asuu laitoksisa

Riku Riemu said...

Totta se on!

Hienoa, että viimeinkin uskalletaan tarttua vaikeaan aiheeseen ja kertoa suoraan, kuinka vaikeaa rikkaan elämä on! Me köyhät emme aina riittävästi osaa arvostaa tuota kaikkialla riistettyä ihmisryhmää.

Ei riitä, että työntekijöille täytyy palkkaa maksaa, jopa vanhukset luulottelevat, että heitä täytyisi joutenpäiten elättää!

Austaalialaisen kaivosmiljardöörin lausunnoista minulle tuli tavattoman hyvä ja levollinen olo. Jäin vain miettimään, ovatko hänen kaivoksensa ne kuuluisat suolakaivokset, joista aina puhutaan. Onkohan rouva rouva, vai onkohan vielä neiti, taidan varmuuden vuoksi lähettää kosiokirjeen heti.

Kokoomusta en soisi pilkattavan, he tekevät uutteraa ja arvokasta työtä, oman etunsa kokonaan unohtaen. Jopa housun pärssit joskus siinä melskeessä menettävät muotonsa, kerrotaan että hallituksen ministerit ovat joskus takapuoliensa puuteroinnistakin joutuneet tinkimään, ne kun eivät yleensä näy kuvissa.