September 25, 2012

Le Pärè de Social et Finance’n erikoisnumero: Kerjäläisten häkkiruokintaturismista uusi talouskasvu-innovaatio.

Samuel Barber, The Beggar's Song

Good people keep their holy day
They rest from labour on a Sunday;
But we keep holy every day,
And rest from Monday until Monday.

And yet the noblest work on earth
Is done when beggars do their part:
They work, dear ladies, on the soft
And tender feelings in your heart.

Ryhdy tarharauhoitetuksi häkkikerjäläiseksi. Syö Kiinamerikan nenäpäivä-herkkuva. Ryhdy tuottamaan voittoa kapitalistille. Pelasta maailma!
Le Pärè de Social et Finance esittelee uuden köyhyyden-hallintaratkaisun, joka kokeilee häkkikerjäläisruokintaa Kiinamerikan herkkujämillä. Hyvää tekevä nenäpäiväturismi tuottaa jo nyt merkittäviä voittoja kerjäläisruokinta-johdannaisilla keinotteleville. Köyhät aiotaan rauhoittaa kokonaan ja sijoittaa omiin ‘näyteikkuna-tarhoihinsa’ lihotettaviksi. Kiinamerikan yhteinen talouskasvu on kääntynyt nousuun. Köyhien bulimiaa, ylensyöntiä ja liikalihavuutta joudutaan jo kontrolloimaan uusimman megabisnestrendin säilyttämikseksi lamattomana. Näin siis maailman rikkaat yrittävät pelastua ruokkimalla ihmistarha-kerjäläisiä. Nerokasta.
*
Commentti Ironmistressin päreeseen Kiinalainen ratkaisu
.
Ironmistress kirjoittaa: Kiinassa kaikki on kummempaa. Siellä nimittäin kerjäläiset pantiin häkkiin. Ei, ei suinkaan vankilaan, vaan eläintarhan tapaan häkkiin kadulle kerjäämään. [....] ‘Sarkastisesti voidaan todeta, ettei siellä ole romaniongelmaa, mutta tuonkaltainen julkinen nöyryyttäminen ylittää jo sen rajan, jossa ratkaisu muuttuu osaksi ongelmaa itseään.’
Mitä ihmeen ongelmaa itseään? Ongelmahan on tuossa nimenomaan ratkaistu ja kaiken lisäksi markkinavoimia hyödyttävällä tavalla. Toki sillä ehdolla, että kerjuuloiset eivät kuulu täysien ihmisoikeuksien piiriin. Mutta häkissä ne sentään saavat säännöllisesti päivittäisen ruuan altruistisilta moraalitunne-turisteilta. Ratkaisu yhdistää erinomaisen kaupallis-sosiaalisella tavalla hyväntekeväisyys-nenäpäivä-omantunnonpuhdistus-rituaalin tule-ruokkimaan-köyhiä-loiseläin-ihmisiä-elämysmatkailuun. Projektin menestys on ollut valtava - jopa siinä määrin, että jotkut kerjäläiset saattavat ahmia itsensä kuoliaaksi rikkaiden pussi- ellei peräti jätesäkkikaupalla heittelemiä ruuanjämä-pöperöitä [jäteongelmakin helpottuu]. Tällä tavoin kerjäläisistä pääsee lopullisesti eroon. – Mutta mutta. - Onneksi sopeutuvimmat köyhät [näin tapahtuu kaikessa evoluutiossa] oppivat syömään ylettömiä armopalojaan kohtuudella ja kykenevät turvallisin mielin myös jatkamaan sukuaan häkkiolosuhteissa, mikä merkitsee, ettei tämän supersuositun [pääsymaksullisen] hyväntekeväisyys-nenäpäivä-matkailu-turismin tulevaisuus tule milloinkaan olemaan uhattuna. Kerjäläiset ovatkin yksi yhteiskuntiemme moraali-ja-talousintegraatiota ylläpitävä institutionaalinen voimavara. Tokaisipa jo eräs valistuksen ajan antaa-mennä-ja-vitun-väliä-rajoituksista-talousfilosofi-pikavippaaja [koronkiskuri] Mulle Narsu aikoinaan, että jos köyhiä ei olisi olemassa, heidät pitäisi keksiä. Kerrotaan hänen myös vaatineen, että köyhät ja kerjäläiset pitäisi rauhoittaa, jotteivät ne kokonaan kuolisi sukupuuttoon, koska länsimainen talous ja kulttuuri on aina tarvinnut orjia ja köyhiä pystyäkseen jatkamaan kasvuaan. ‘Yhteiskuntien habitus-hierarkinen diversiteetti’, painotti Narsu ekososiaalista casino-darwinismia ennakoivaan tapaansa, ‘on myös kulttuurievoluution talousdynamiikkaa ylläpitävä konfliktuaalinen status quo’ – [?!] - - Le Pärè de Social et Finance jää ihmettelemään Narsun profeetallista nerokkuutta suu auki loksahtaneena kuin nälkäisellä häkkikerjäläisellä, joka on juuri saanut Kiinamerikan friidman’eerattua herkkuva syödäkseen. Se suorastaan sulaa köyhän suussa – olemattomiin.
*

No comments: