September 3, 2012

EMUMUNAUS

Esko Seppäsen kirja 'Emumunaus' nyt matkalla kirjakauppoihin

Kustantajani (Into) pyynnöstä ilmoitan, että kirjani "Emumunaus" on tullut painosta ja matkalla kirjakauppoihin. Into tarjoaa 210-sivuisen kirjan alehintaan 20 euroa osoitteesta myynti@intokustannus.fi ja hintaan sisältyy kotiintoimitus postitse. Muista laittaa tilaukseen oma postiosoitteesi.

"Tämä oli kaupallinen tiedote", sanoo Esko Seppänen Facebook-sivullaan ja kirjoittaa...

Lyhyesti kirjan sisällöstä:
Mitä kirjaan tulee, olen koonnut siihen olennaisen tiedon Emun kehityksestä rahaunionista EU:n historian syvimmäksi kriisiksi. Siitä eurokraatit yrittävät - turhaan - selvitä ulos EU:n lisäliittovaltioimisella ja lisäunioittamisella. Tulollaan ovat finanssiunioni (= vallanmenetys kansalliseen budjettiin) ja pankkiunioni (=yhteisvastuuu kaikkien emumaiden pankkitalletuksista).
Saksakin on antamassa periksi muiden laskujen maksulle sitä vastaan, että EU:hun tulee saksalainen kuri ja järjestys; Merkelhän näyttää ehdottavan EU:n perussopimusten muuttamista niin että EU:sta tehdään sirpin ja vasaran sijasta jäsenmaiden keppi ja ruoska ja sille annetaan rankaisuoikeus "väärästä" politiikasta.
Kirjassa tarkastelen Emun kriisiä osana kapitalismin muuttumista reaalitaloudesta finanssikapitalismiksi ja siihen liittyvää rahan neitseellistä synnyttämistä tyhjästä. Etsin ja löydän systeemin kriisisyylliset ylikansallisista pankeista, joista 10 suurinta saksalaisen Deutsche Bankin johdolla hallitsee virtuaalirahataloutta yli 50 prosentin markkinaosuudella.
Esitän mielestäni huikean tarinan kaikkien rosvopankkien äidistä Goldman Sachsista, jonka MARIOnetteihin kuuluvat Euroopassa muun muassa Euroopan keskuspankin pääjohtaja MARIO Draghi ja Italian pääministeri MARIO Monti.
Hannu Taanila on lukenut kirjan ennalta ja mainostaa kirjan sitä kannessa näin: "Taistelu kapitalismin EU-sarjassa on raastavimmillaan. Heittäkää sivuun kaikki hommat ja lukekaa tämä kirja. Heti."
Odotan kiinnostuksella muita mielipiteitä.

Esko Seppäsen Facebook-sivulta
28.8.2012, Verkkomedia.org

 • http://www.eskoseppanen.net/  

 •   Yhteydenotot
  INTO/Jaana Airaksinen
  puh. 045633 4495

  Esko Seppäsen armoton ja asiantunteva EMUMUNAUS-kirja julki.

  Tervetuloa Esko Seppäsen EMUMUNAUS-kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 4.9. klo 13, FSV-sali, Helsinki (Uudenmaankatu 17 D, pihan puoli, V krs)

  Esko Seppänen kertoo uudessa kirjassaan EMUMUNAUS Suomen EU-seikkailun hieman poikkeavalla tavalla. Kyseessä on koko globalisoidun järjestelmän poliittinen kriisi.
  Seppänen ei syytä kriisin synnystä vain poliitikkoja, jotka ovat vapauttaneet markkinat ja jättäneet rahan liikkeellelaskun yksityisten pankkien hoteisiin. Pankit ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja synnyttäneet uuden todellisuuden: virtuaalirahan maailman. Sen seurauksena reaalitalous ja finanssitalous ovat irronneet toisistaan, ja maailmantalous toimii tavaroiden ja palvelujen vaihdannan tarpeiden sijasta tyhjästä nyhjäistyn rahan ehdoilla.
  Suurimpia kriisisyyllisiä ovat yksityiset pankit. Maailman pankkijärjestelmä on keskittynyt suurten pankkien vallaksi niin, että käytännössä valtiovalta ei voi päästää niitä kaatumaan. Yhdysvaltalaisen Lehman Brothers -pankin konkurssi paljasti, että pankkien keskinäisen riippuvaisuuden takia koko systeemi romahtaa seuraavan suurpankin konkurssiin.
  Tässä tilanteessa lentokyvytön Emu on joutunut myrskyn silmään: valtiot ovat joutuneet pelastamaan ylivelkaantuneen ja keinottelussa ryvettyneen pankkijärjestelmän julkisin varoin ja kansallisten veronmaksajien kustannuksella.
  EU on ajautunut tapahtumien seurauksena historiansa suurimpaan kriisiin. Komissio käyttää tilaisuutta hyväkseen lisätäkseen omaa valtaansa ja liittovaltioi EU:ta. Se on ylikansallista päätöksentekoa, jossa suurilla mailla on paljon valtaa ja pienillä, paljon paljon vähemmän. Liittovaltio-EU:ssa ei ole demokratiaa. Komission vallanhaluun tyytymättömät jäsenmaiden johtajatkin ovat kyvyttömiä ratkaisemaan kriisiä, ja suurten maiden keskinäiset suhteet ovat juuri nyt poikkeuksellisen huonot.
  Esko Seppänen kertoo EMUMUNAUS-kirjassaan tositarinan pankkien vallasta, virtuaalirahalla tuhotuista markkinoista, valtioiden velkaantumisesta ja EU:n surkeista yrityksistä pelastaa oma rakas euro. Seppänen myös arvioi, miten kriisistä päästään nyt pois. Yhtään hyvää ja varsinkaan nopeaa ratkaisua ei ole.
  Kirja on kuvaus globaalista kriisistä Suomen näkökulmasta. Omien sanojensa mukaan Seppänen pyrkii puhumaan taloudesta ohi kanonisoidun totuuden ja sitä tukevan rituaalisen kielenkäytön.

  Esko Seppänen: EMUMUNAUS
  ISBN 978-952-264-182-3
  200 s., nid., suositushinta 25 €
  Lataa Innon kirjakataloogi

  *

No comments: