August 22, 2010

Heute ist die gute, alte Zeit von morgen

'I really would have liked to love, but I didn’t trust myself to allow it'. - - 'Today is the good old times of tomorrow'. (Karl Valentin)
*
Karl Valentin (born Valentin Ludwig Fey, 4 June 1882, Munich - 9 February 1948, Planegg, Germany) was a Bavarian comedian, cabaret performer, clown, author and film producer who had significant influence on German Weimar culture. Valentin, as a star of many silent films in the 1920s, was sometimes called the "Charlie Chaplin of Germany".
*
Valentin's naïve sense of humour produced sketches that in spirit were loosely connected to dadaism, social expressionism and the Neue Sachlichkeit. His art centered mostly around linguistic dexterity and wordplay—Valentin was a linguistic anarchist. His comedy would often begin with simple verbal misunderstandings, on which he would insist as the sketch progressed.

The notable critic Alfred Kerr praised him as a Wortzerklauberer, or someone who tears apart words and language to forcefully extract and dissect its inherent meaning.[citation needed] His sketches often parodied and derided "shopkeepers, firemen, military band players, professionals with small roles in the economy and the defence of society".
*
Er hat mit seinem dialektischen Humor zahlreiche nachfolgende Künstler beeinflusst, darunter Bertolt Brecht, Samuel Beckett, Loriot und Helge Schneider.
*
http://www.youtube.com/watch?v=ZK4Gq7uZZ6Y&feature=related
Kuuluisa koomikkoduo Karl Valentin ja Liesl Karlstadt rustaavat tässä tuubauksessa pateettista kirjettä ystävälle, mikäli oikein ymmärrän.
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Valentin
http://de.wikipedia.org/wiki/Liesl_Karlstadt
http://thinkexist.com/quotes/karl_valentin/
http://www.myspace.com/karl_lies
http://www.myspace.com/milchkleid
http://der-michl.blogspot.com/2010/01/bedeutendes-karl-valentin-zitat.html

9 comments:

ninni said...

naaaaais

HupsGlumps said...

Vähä anorektinen ämmä mutta muuten mun stailia - ihanan söde ilme siis

Turun trolli iskee taas said...

Takkinaudan anonyymiudesta tai pikemminkin sen puutteesta puheen ollen.

Nyt kun hän on jälleen palannut Bloggeriin, on tämänkin häirikön aika palata kehiin. Postauksessaan Cogito, elgo sum, osa II hän esittää useita ounasteluja Meidän todellista persoonaamme koskien. Mikään näistä ei luonnollisestikaan pidä paikkansa.

Siinä hän joidenkin kommentoijiensa tavoin olettaa minun olevan Panu Höglund. Perusteluiksi tälle hän esittää sen, että häirikkö on väittänyt osaavansa sekä kiinan että heprean kieliä. En kuitenkaan ole missään esittänyt tällaista. Lisäksi tämä narttu on vielä niin saatanan tyhmä, että luulee sen, että osaa käyttää netistä ilmaiseksi löytyviä sanakirjoja kertovan jostakin kielitaidosta. Todellisuudessa minä en osaa kumpaakaan kieltä, enkä ole Panu Höglund. Näin ollen myös se Höglundin talo, jonka luulee Google Earthista paikantaneensa ei ole minun. Nimeäni ei edes löydy internetistä.

Lisäksi hän epäilee joutuneensa häiriköintiensä kohteeksi sukupuolensa takia. Miehet kuulemma eivät netissä koskaan häiriköintiä kohtaa. Tässäkin kohtaa hän menee männikköön, sillä olen naispuolinen henkilö. En kuitenkaan ole Höglundin tyttöystävä tai mikään muu vastaava.

Hän spekuloi myös henkisellä häiriintyneisyydelläni sekä narsistisella persoonallisuushäiriöllä. Kumpaakaan en kuitenkaan todistetusti ole.

Mutta sitten itse asiaan. Postauksissaan "Neljännen polven punikki" ja "Svensktalande sämre folk" ruukinmatruuna kertoo melko paljastavasti omasta sukutaustastaan. Hän kertoo Kiukaisissa syntyneen isoisoenonsa Oskar G.:n kuolleen Lahdessa 9. 5. 1918 punaisten puolella. Tässä kohtaa avuksemme tulee Sotasurmat 1914-22-sivusto, jonne on listattu kaikki Suomen sisällissodassa kuolleet. Ainoa täältä löytyvä henkilö, johon nämä tuntomerkit sopivat, on Kiukaisissa 26. 9. 1891 syntynyt Oskar Grönroos. Lisäksi matruuna kertoo, että Oskar Grönroosin veli avioitui sepän tytär Olga B.:n kanssa. He saivat ruukinmatruunan äidinisän lisäksi pojan nimeltä Frans, isoenon siis. Ei siis enää ole ongelma eikä mikään selvittää Oskar Grönroosin veljenpojan tyttärentyttäristä, mikä on ruukinmatruunan oikea nimi sekä kaikkien hänen perheenjäsentensä nimet. Tällä tavoin voidaan myös jäljittää matruunan oikea katuosoite ja kuva talo Google Earthista sekä linkittää kuva suoraan tänne.

HG said...

Onko valppaus valttia?
(sissityötä tehneenä pohdin tätä ja mietin miten professori Grönroos hankenilla on sukua jos on?)

HG said...

http://www.lihakeskusliitto.fi/lihalehti/index.php/mars
ja sissi silvan ja hänen heikot signaalit kirjansa? Ikä voisi sopia mutta ruukinmatruuna on oppinut yhdistämään asioita kuten olisi wikin pääomistaja konsanaan...liikaa tietoa kaikesta aivan mystisellä tavalla ja samalla täysin ilman tunteita jollain lailla.
Rousseau sanoi, että elämän tarkoitus on elämä itse eikä facit.

HG said...

Toisaalta olen itse sanonut, että netin tarkoitus on tieto kylmilteen eikä mitään sosiaalista olemista. Siinä mielessä minun kokemus RM:stä voi olla kateutta eli koen, että hän on tuhat kertaa parempi kuin minä ja se harmiittaa? Could be.

HG said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Preventer
tämä on se jippiilaite, joka estää vääriä liikkeitä.
Just, alan ymmärtämään miksi kaikki muu on turhaan paitsi purjehdus; itse en ole purjehtija mutta tajuan, että liike on otettu sieltä ja kansa on pidetty merenä ja taivaan tuulet heille ja heitä varten. Yök.
Talk about self - itsekorostus, itseriittoisuus, itsekkyys ja itsekeskeisyys - voiko olla suurempi snobi sillä lailla ,että kaikesta tehdään oma kompetenssi suhteessa muuhun maailmaan ja sitten tuomitaan ihmsiä, joiden elämä ei sellaista voisi suoda.

Yököttävää elää facit kädessä sillä se ei ole edes kapitalismia - se on fasismia ja siksi sana facit ja fasismi on samansukuisia. Voivat sitten lässytellä uskonnosta mitä vaan.
Kaikki mikä heitä kiinnostaa on purjehduksessa ja puutarhassa. Iitse ja ruoka. Heidän siis.

HG said...

Eikä meri ole kuin luonnevikainen äiti vaan meri on meri eli oikea elämä; joskus ei ole niitä, joilla on facit syntyessään ja joiden on helppo kritisoida - laittaisivat joskus tasaisesti edes kilpa-areenan nähtäisiin kuka voittaa.

HG said...

Tämä facitporukka vääristää oikean ja väärän, mikä on sallittu herjaamisessa muita (sieltä omasta turva-tornista on helppo huudella) - ja kannustaisin, että viisauden filosofien lausunnot poistettaisiin näiltä ihmsiltä kokonaan; antavat väärän mielikuvan heidän autenttisuudesta joka ei ole olemassa : on vain facit.