March 8, 2010

Kun ei tahdo sitä, mitä haluaa

Lucien Israelin nimiin menevän anekdootin mukaan orgasmikyvytön nainen etsi apua psykoanalyysistä. Apua tuli, ja naisen onnistui pitkästä aikaa harrastaa tyydyttävää seksiä miehensä kanssa. Siitä ei kuitenkaan ollut apua, sillä onnistuttuaan tavoitteessaan nainen ei enää halunnutkaan rakastella miehensä kanssa. Nainen halusi jotakin, mitä ei tahtonut.

Painu pois Jack, sä multa et enää saa, et sa et saa et saa! (vaikka kumpikin haluaa)
*
Pakko haluta ja pakko rakastaa: Psykoanalyysin professori Paul Verhaeghe tutkii isänvaltaisen ja yksijumalaisen kulttuurin sortumisen seurauksia - http://www.hs.fi/henkkohthaku?jokuSanoista=Rakkaus&selaus=teema.henkKohtAsiasana&sivu=2
*
http://www.apeironkirjat.com/Rakkaus_yksinaisyyden_aikana.htm
http://community.livejournal.com/ohnotheydidnt/2008/05/15/

3 comments:

Homo Garrulus said...

Erityisesti intellektuellit, älyköt ovat pulassa: "Nykyaikaisesta intellektuellista on tullut Hamletin väliaikainen uudelleenruumiillistuma, joka epäröi aina toimintaan ryhtymistä punniten argumentteja puolesta ja vastaan niin, että jokainen valinta neutralisoituu. Sillä välin hänet murskaavat he, joita tiedon ja älyn yltäkylläisyys ei halvaannuta."

Juuri niin - uskottavuudesta tulee pian hirttoköysi joka maksaa älyköille eniten (kiitti siitä hollywood)

Rauno Rasanen said...

Mistäs tai keneltäs olet kopsannut tuon erinomaisen sitaatin? Minä nimittäin tunnen sen ja olen täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Homo Garrulus said...

Olisi pitänyt kursivoida: sinun liitteeeestäsi.