February 3, 2006

Räsästellään...

Kommentointia Mocartes`n kanssa. Perustuu Mocan pärees`een .

Lisäsin omaan kommentiini reilusti uutta höpinää.

*
Moca

Ei kuitenkaan pidä unohtaa näitä prinsiippejäni: Cuius regio, eius relegio. Kenen maa, sen uskonto.Kunkin tulee pyrkiä elämään elämänsä synnyinmaassaan sitä vaalien ja sen hedelmistä nauttien hiihaa.

RR

No mistäs ikääntyvät länsimaat saavat välttämättä! tarvittavan matalapalkka-prekariaattinsa vähän arvostettuihin töihin, kun yhä vaan eläköityvät eikä väkiluku kasva?

Vastaus: Eurooppa muslimeilta ja USA meksikolaisilta.

Entä mistäs muslimi sitten sen omanarvon tunteensa saa, jos työ ei ole arvostettua?

Vastaus: uskonnostaan ja ylipäätään omasta perinteestään.

Tää on mun mielestäni koko maahanmuuttaja-ongeman ydin, eli jos et saa isäntämaassasi arvostusta siitä, mitä olet tai mitä teet, niin oma uskontosi/kulttuurinen traditiosi sitä sinulle kyllä antaa.

(Muistettakoon, että maahanmuuttajat ovat monesti ennenkaikkea poliittisia pakolaisia, eivät niinkään uskontonsa takia vainottuja.)

Mutta jos sekään ei riitä, niin sitten alkaa kivet ja pommit lentää...

Tämän vuoksi olisi ehkä syytä suhtautua muslimeihin varovaisen arvostavasti, sillä kuten Kemppinen blogissaan siteeraten totesi - viha, joka ranskalaisten ja muslimien välillä nykyään vallitsee, on kauhistuttavan voimakasta.

Ja kauhistuttavinta tässä on se, että kun viha kerran pääsee totaalisti syntymään (kuin syöpäkasvain), sitä on äärimmäisen vaikea kitkeä pois.

PS. Ehkä Tanska sittenkin töppäsi aika pahasti, koska ei heti syksyllä selvittänyt tuota pilapiirrosjupakkaa. Nyt - periaatteessa aika mitätön juttu on sitten saanut sellaiset mittasuhteet, että muslimien on helppo käyttää sitä poliittisena aseena!

Tule apuun Ahtisaari!

No comments: