November 29, 2005

"Kyllä tää jo yksivuotiaana kiroilee"

Kyseenalaisesti valittuja paloja 2.

Kyllästyi

Ville 6 v. tokaisi vanhemmilleen, kun ei päässyt kaverinsa luo leikkimään: "Mä alan pikku hiljaa kyllästymään teidän vanhempien ylimieliseen kaikkitietävään viisauteen."

Eetu

Perheemme koira tiputti hännällään pikkusiskon tuttipullon pöydältä lattialle. 2,5-vuotias Jere meni nostamaan sitä ja mutisi samalla: "Voi helkutin helkutin Eetu, älä tiputtele aina sitä Millan pullotuttii", ja pudisteli samalla tomerasti päätään.
-Jani-

Rakkaudesta

Istuimme perheen kanssa ruokapöydässä, kun 4-vuotias Laura sanoi: Äiti minulla on hirveä huoli, kun minulla ei ole vielä miestä!
Äitinä vastasin, ettei sinulla vielä ole kiire, ehdithän vielä miehen saada. Johon isosisko Terhi (5 v.) tokaisi: Ei se niin helppoa ole olla rakastunut, siitä menee pää sekaisin.
-Kirsi-

Kiroilusta

4-vuotias Niia piteli sylissään parin päivän ikäistä vauvaamme, silitteli ja leperteli ja totesi sitten asiantuntevasti: "Kyllä tää jo yksivuotiaana kiroilee."
-Taru-

Naimisesta

4-vuotias Valtteri oli ollut saman kesän aikana kaksissa eri häissä ja häätouhua oli muutenkin ympärillä aikas tavalla.
Kerran Valtteri leikki kiltisti omassa huoneessaan pitkän aikaa ja kun äiti kysyi, mitä hän oli siellä leikkinyt, kuului vastaus: "Naimista!

Kestokykyä

Kim 2 v. oli äidin kanssa suihkussa. Aikansa äitiään katseltuaan Kim tokaisi: "Äiti miksi sun pippelissä kasvaa sammalta?"
Samainen poika vastasi Prismassa äitinsä tiuskintaan laulamalla kirkkaalla äänellä: "Nyt meni helmot ja sen kyllä huomaa..."
-Kaiken kestävä äiti-

Kaikkivaltias

Nelivuotias poikani kuiskasi oven raosta "Äiti, hallitsenko minä maailmaa?"

Pinja päättelee

3-vuotias Pinja on innokas Mestareiden (Kirka ym.) kuuntelija. Pienessä päässä meni kerran kuitenkin pari asiaa sekaisin: Kun kappale "Rööperiin" kajahti kaijuttimista, tyttö kysäisi: "Onks nää ne Lööpelin palikat?"
Samainen Pinja totesi tuimasti 2-vuotiaana, kun näki äidin ja isän pussaavan: "Ei saa syölä toisen päätä!"

Anun ja Akun avioliitto

Kauan hurjaa sinkkuelämää viettänyt Anu-täti meni vihdoin naimisiin. Pari viikkoa häiden jälkeen 3,5-vuotias Kaisa jutteli äidin kanssa avioparista.
Äiti vastasi johonkin kymmenistä kysymyksistä, "Anu ja Aku on naimisissa". Kaisa kysyi ihmeissään, "Ai vielä vai?"

Että sillai...

3,5 -vuotias tyttäreni Janina oli kovin kiinnostunut 'naisten jutuista' ja olinkin jo kertonut hänelle kuukautisista. Eräänä kertana ollessaan wc:ssä kanssani hän sitten tokaisi "Oi, äidillä on uuden vuoden veret!"
Ja samainen neito pari vuotta myöhemmin kyseli että "Kun te olette isin kanssa naku-nakuina, niin kieriskelettekö te sängyssä?"
-3 neidon äiti-

Jumalan luo

Poikani on todella kiinnostunut taivasasioista, hän on 2v 8kk. Äsken pihalla kun kuuli kaukaisten kirkonkellojen soivan, hän huusi että "Äiti heitä mut tonne taivaaseen ni mä ammun kirkon kellot alas!" Ja perään: "Äitiii. Mä haluun Jumalan luokse nyt heti."
Iltarukouksessa jonka annoin hänen itse lausua, hän sanoi lopuksi: "...ja kiitos Jumala Valio-jogurtista!"

Mattojen tamppaus

Päätimme alkaa siivoamaan. Keräsimme matot lattioilta ja veimme ne mattotelineelle roikkumaan. Pihassa unohduin keskustelemaan naisten kanssa.
Poika istui mattotelineellä ja heilutti jalkaansa. "Entäs se mattojen kopistelu?" kuului kysymys.

Kameli

Menin peittelemään 1,5- vuotiasta Joonatania ja kävelin vaivalloisesti ison mahani kanssa (odotin viimeisillään lasta).
3-vuotias Jooseppi tokaisi sängyn pohjalta: "Äiti, sulla on pullukka maha ja käppyrät selät ja sää näytät ihan kamelin näkoseltä".

Tyttö tuli

Kerroimme kolmelle pojallemme että meille tulee talvella vauva! Yksi kysyi että mahtuuko se autoon. Toinen totesi vakavana "Eikö me aleta jo riittämään". Kolmas sanoi: "Jos se on tyttö minä heitän sen järveen!"
Tyttö-vauva tuli, mutta ei ole heitetty järveen! Nyt kun vauva on jo 8 kuukautta, pojat tilasivat kolme poika-vauvaa samaan aikaan, ettei tulisi riitaa sylissä pitämisestä!

Kärsiä

On aamu ja Samulilla 4v on kuulemma nälkä. Äiti sanoo, ettei meillä nyt ole mitään ja että puetaan nopeasti niin päästään hoitajan luo puurolle. Samuli alkaa itkeä kovemmin ja huutaa, että hänellä on nälkä.
Kun tätä on jatkunut vähän aikaa, iskä hermostuu ja sanoo: "Tästä lähtien sinä syöt iltaisin puuroa, niin ettei aamuisin ole nälkä ja että nyt saat kärsiä..." Johon Samuli että: "Mitä minä saan..?" Isä ja äiti sanovat: "Saat kärsiä!", jolloin Samuli alkaa itkeä vielä kovemmin ja sanoo: "Minä en halua kärsiä syödä...!!"
-Marjo-

Huono esimerkki

Isä oli hieman pahalla tuulella ja tuli sanoneneeksi 4 v 2 kk vanhalle tytölle hieman pahasti, jolloin tyttö sanoi "Oletko sä hermoraunio, vai miksi sä olet mulle niin huono esimerkki?"

Toimenkuvasta

Isi pyysi 6-vuotiasta Emmaa keräämään uuden kodin pihalta rakennushommissa syntyneitä puupalikoita. Emma siihen topakasti: "Se ei kuulu minun toimenkuvaani!"

Muumipappa

Samin 3-vuotis synttäreille oli tehty muumimamma-täytekakku. Kun pikkusiskon, joka on kananmuna-allergikko, synttärit lähestyivät, mietti äiti ääneen, että mitähän sitä Satulle keksisi?
Siihen Sami sanoi: "Tehdään munaton muumipappa!" Eikä käsittänyt, mikä siinä meitä oikein nauratti...

Töissä sunnuntaina

Koulusta annnettiin tehtävä: "Kirjoita 4 ihmistä, joiden täytyy olla töissä sunnuntaina". Jannen, 9v, vastaus: 1. Posliisi. 2. Lääkäri. 3. Linjhauto. 4. Kaupa.

Kaljupäät

Puin Hetaa, 3 vuotta, ulos ja vaatteet päälle saatuani totesin: "Onpas isi tehny ihanan tytön", johon Heta hieman hämmentyneenä äitinsä tyhmyydestä sanoi: "Eihän ne tommoset kaljupäät niitä tee!"

Pimee mummi

Joonas 2-v. oli yökylässä mummolassa. Illalla mummi sanoi pojalle, että laitetaanko Joonas valot pois ja käydään nukkumaan, jolloin poika totesi kauhuissaan; ei sammuteta valoja, kun mummi tulee ihan pimeeksi.

Hautajaisissa

6-vuotias Niko-poika oli ensimmäistä kertaa hautajaisissa. Pappi piti kauniin puheen, jonka jälkeen omaiset yksi kerrallaan veivät arkulle muistokukan.
Nuori nainen tyylikkäässä mustassa, tyköistuvassa ja lyhyehkössä mekossaan kiinnitti Nikon huomion. Kuuluvalla äänellä hän tokaisi ympärilleen: "Katsokaa kun tolla tädillä on tiukka peppu"!
Murheellisesta tunnelmasta huolimatta ei pappikaan saanut oltua naama peruslukemalla...

Teletapit

Tilla (3 v.) aukaisi aamulla Teletappikalenterinsa (joulukalenteri) luukun. Isä kysyi, että millainen kuva nyt tuli. Tilla vastasi: "Voi saakelin saakeli! Taas tuli teletappeja".
-Äiti-

Omassa sängyssä

Äitini ja pikkuveljeni olivat tavanneet kaupungilla äidin vanhan tutun. Olimme juuri muuttaneet uuteen kotiin, ja vanha nainen kysyipikkuveljeltäni, että joko hän tohtii nukkua yksin omassa sängyssään.
Pikkuveljeni oli tomerana vastannut: Kyllä minä tohin, mutta isipä ei tohi, ku se nukkuu vielä äidin vieressä!
-Isosisko-

Etusivu>Lastenhuone>Leikki-ikä>Otteita elävästä elämästä>Sutkautuksia lasten suusta

No comments: