November 28, 2005

Kyllä ne on sitten hirveitä suustaan...

Kyseenalaisesti valittuja paloja.

Antti ja Mooses

Lapsena ollessamme meillä kotona oli vielä lehmiä. Kesäisin pikkuvasikat laitettiin pieneen aitaukseen, jota sitten liikuteltiin vihreämälle ruoholle.
Meillä lapsilla oli nimikko lehmiä ja "omia vasikoita" Veljeni Antti halusi omia kaikki sonnivasikat ja lähes kaikilla oli sama nimi, Mooses.
Antti oli kerran katselemassa ja silittelemässä aitauksen ulkopuolelta vasikoitaan ku yksi niistä alkoi kakkimaan ja kakki melkoisen löysän kakan.
Kakka tietenkin roiskahti Antin päälle tämän seistessä aitauksen reunalla ja vaatteet sotekeentui.
Antti tästä suivaantui ja huusi niin että koko kylä varmaan kuuli. "Mooses perkele minkä teit!"

Alatyylisiä juttuja...

Äitini oli 3-vuotiaan hoitotyttömme kanssa saunasssa, kunnes tytön suusta yhtäkkiä pääsi seuraavat sanat "vittu mä oon sankari".
-Emma16v-

*
3- ja 5-vuotiaat tyttäreni olivat siirtyneet perhepäivähoidosta päiväkotiin ja oppineet heti uusia sanoja. Kesälomalla he istuivat papan kanssa saunassa ja isompi tokaisi:
"Vittu kun täällä on kuuma!" Ja tähän pienempi: "Niin, vittu, onkin!"
Papan pokka piti juuri ja juuri...

*
Istuimme toissa kesänä 4-vuotiaan tyttöni ja tuttava perheen kanssa terassilla limulla lenkin jälkeen. Tyttöni oli kuunnellut juttujamme miten kylmä juoma maistui kuumana päivänä hyvältä. Hän imaisi oikein kunnolla limua ja tokaisi sen jälkeen kovalla äänellä; "Äiti, vittu tää on viileetä!"
Siinä oli koko pöytäseurueella pokassa pitelemistä varsinkin kun tyttöni ei kiroile ollenkaan.
*
Olimme lentokentällä matkalla Espanjaan mummua katsomaan ja tuputin kovasti pienokaistani käymään vessassa ennen lentokoneeseen menoa.
Aikani kun jankutin, niin tyttö hermostu. "No voi saatanan vittu ku ei kuseta!", kaikui koko lentokenttä.
*
4-vuotias tyttöni Noona oli Kodinykkös-Anttilassa lastenleikkihuoneessa, jossa katsoi videoita. Oli ollut siellä monta kertaa ennenkin.
Kun huomasi, että telkkarista tuli Toy story 2:sta, sanoi "Voi vittu aina tätä samaa". (tyttö ei ikinä kiroile) Oli tyttö itsekkin vähän hämmentynyt sanomisestaan.

Imu päälle

Julia oli juuri saanut pikkuveljen. Pikkuruisella veljellä oli niin pieni suu, ettei äidin rinnasta syöminen vielä kunnolla tahtonut luonnistua. Tomera isosisko seurasi syöntitouhuja vierestä ja opasti veljeään vanhemman viisaudella:
"Suu auki ja imu päälle!"

Tontut

Camilla 2v. katseli mummin kanssa tv:stä paavin hautajaisia. Hiljaa hetken tapahtumaa katseltuaan sanoi, "mummi, siellä on paljon tonttuja."

Varsipimppi

Ebba, 2v katsoi isäänsä saunassa, kun tämä nousi lauteille ja tokaisi: " Herrajumala isä, sinullahan on varsipimppi!"

Läskit

Eveliina oli jonkin aikaa sitten oppinut puhumaan. Automatkalla perheen kanssa ohitettin lehmälauma.
Äiti sanoi lapsille: "Katsokaa miten paljon lehmiä", johon Eveliina tokaisi: "Heippa läskit!"

Huonot pillit

Pikku-Riikka oli vanhempiensa kanssa autossa kun poliisi pysäytti ja puhallutti iskän, Riikka takapenkiltä poliisille...."Onpa sulla huonot pillit kun ne ei ees soi!"

Mummo

Olin 2-vuotiaan Roope poikani kanssa kahvilassa. Viereisessä pöydässä istui todella tyylitietoinen keski-ikäinen nainen. Lähtöä tehdessään tämä vahingossa tönäisi poikani tuolia, johon Roope kovaan ääneen tokaisi: ” jahas, mummo lähtee!”

Hyvä mies

4-vuotias "Neppu" juttelee, että hauaa aikuisena neljä lasta ja hyvän miehen. Isi kysyy, että miten niin hyvän miehen ?"Neppu" vastaa: "No se antaa lapsille iltapalaa ja imuroi, jos mä oon tietokoneella ja en ehdi!

Kaljat

Bratzillako alkoholiongelma? 3,5-vuotias Elina oli juuri saanut kauan haaveilemansa pienen Bratz-nuken.
Isä tuli viereen ihastelemaan pikkuruisia tavaroita ja hypisteli kynnenkokoisia limsapulloja tms.
Suuri oli Elinan hätä tämän huomatessaan: - Isä, älä ota niitä! Ne on Bätsin kaljat! Se ottaa ne rannalle mukaan!
Yritimme mieheni kanssa pitää naaman peruslukemilla ja pohdimme samalla kuumeisesti, minkälaisen alkoholimallin olemme oikein lapsellemme antaneet...

Kalju?

Matkustin 3-vuotiaana äitini kanssa linja-autolla ja totesin järkyttyneenä edessämme istuvasta, päälaelta kaljuuntuneesta miehestä: "Äiti, kato, tolla miehellä on reikä päässä!"

Pää kii!

Nino, 7 v, leikki mummolassa mummon kanssa kotia. Nino oli tietenkin isä ja mummo lapsi. Oli nukkumaanmenoaika ja isä laittoi lapsensa nukkumaan. Peitteli ja toivotti hyvät yöt.
Hetken kuluttua lapsi "nukahti" ja alkoi kuorsaamaan. Siihen isä että, "pää kii!"

Takaikkuna

Isovanhemmat ajoivat autolla ja me vanhemmat tulimme toisella autolla perässä. Näin, miten nelivuotiaan tyttäremme pipo heilui auton takaikkunasta, kun tyttö yritti kurkottaa nähdäkseen äitin ja iskän auton tulevan perässä.
Kun ei ylettynyt kunnolla näkemään, mummu kertoi tytön tällöin tokaisseen "Pelkele kun mä olen pieni."
Vankila
3-vuotias Helmi ilmoitti aamulla ettei sitten tänään mene päiväkotiin."Se on kuin vankilassa," huoahti tyttö.
Tittu
Lapseni Tessa 1,9 kaatui penkiltä ja huikkasi: tittu mä en tee tota toi kerta voi jumpetikui tittu voi tittu vittu; - samalla hän huiskautti kätensä otsalle niinkuin hieno leidi.
(Lisäyksiä)
Maitopullo
Elina 3v. Matkalla mummulasta kotiin, kuulin yhtäkkiä takapenkiltä turvaistuimesta tokaisun: " Voi vittu, mun maitopullo jäi mummulaan." Hän ei ollut ikinä ennen sanonut kirosanaa, joten en ollut uskonut korviani.
Kysyin tietysti että "mitä sanoit"? Ja sama tuli reippaasti uudelleen.
Kauppa
Miro 2 v oli mummansa kyydissä takapenkillä. Ajoivat Kuortaneen keskustan läpi, johon Miro tyynesti ihmetellen: KAUPPA, jumalauta. (Seinäjoella kun asuu itse)
- Juha
Laivaristeilyllä
Olimme laivaristeilyllä Tukholmassa, ja Ville 2,5 v halusi ehdottomasti pelata formulapelejä, joita oli leikkihuoneen/kahvilan vieressä maksuttomasti lasten käytössä.
Ei tietysti osannut nappuloita itse painella mutta ala-asteikäiset muut pojat pelasivat ja Ville ihaillen mukana hommassa.
Joimme kahvilassa aamukahvia, ja muutakin väkeä istui pöydissä paljon. Meiltä aamukahvin juojilta meni aamiaiset väärään kurkkuun, kun kuului kovalla pienen pojan äänellä: Voi vittu, nyt tää auto ajoi tuota aitaa päin.
Tarkkaan oli imetty isompien poikien jutut.

No comments: