November 29, 2005

"Huklaata Lohikohken lahkuun"

Kyseenalaisesti valittuja paloja 3.

Rahaa

Katsoimme kaverin kanssa uutisia jossa näkyin iso kasa seteleitä. Kaverini tuumasi pojalleen (2v.) "Mitä Aleksi tekisi tommoisella kasalla rahaa?" Johon poika viisaana vastasi "Ostaisin Tiinan."
Toki kysyttiin että "Mitä sinä Tiinalla tekisit?" Aleksi taas viisaana vastasi "Rahaa!!!"
-Tiina-

Isä?

Olimme poikani isän kanssa eronneet jo pojan ollessa vauva, ja he tapasivat harvakseltaan. Kerran ollessamme ulkoilemassa, tuli eräs naapurin mies (josta äiti ei oikein pitänyt) vastaan.
Juuri kun pääsimme sedän ohitse, kysyi Ville 3v. kovalla äänellä äidiltä: "Oliko tuo minun isä?" Arvatkaa hävettikö...

Tuhkimo

Olimme lähdössä kylään 3-vuotiaan poikani kanssa. Siskoni tiskasi keittiössä. Poika huusi hänelle: "Me lähdetään kylään, jää sinä tänne tiskaamaan niinkuin Tuhkimo!"
-Lehtiset-

Silmät kiinni

3-vuotias Jesse oli kovin kiinnostunut miten vauvat sinne äidin masuun oikein pääsevät. Kerroin sitten että ne menevät isin pippelistä sinne masuun ja että niin hän on itsekkin mennyt. Hetken mietittyään hän sanoi; Ai niin mä muistan kyllä, mä pidin sillon silmät kiinni...

Palohälytin

Juttelin puhelimessa sisareni kanssa, kun kuulin että 2-vuotias Sini sanoi äidilleen, että palohälytin huutaa! Äiti meni katsomaan ja totesi, että se on Sinin viikon vanha pikkuveikka kun itkee.
- Kummitäti-

Huussi

Samuli oli paikallisessa pikkuteatterissa katsomassa Peppi Pitkätossu -esitystä. Näyttämölle oli rakennettu laudoista talo, joka oli tietysti Huvikumpu.
Kun näytelmä loppui, Samuli sanoi kovalla äänellä äidilleen: "Oli sillä Pepillä se hevonenkin mukana, minä näin kun se kurkisti sieltä paskahuussin ikkunasta."

Erotuomari

Iina (kohta 4-vuotta) katseli TV:stä jalkapalloa isänsä kanssa ja kysyi kohta: "Miksei tuo musta mies saa palloa kiinni?" tarkoittaen erotuomaria.
-Pia-

Jeesus

Viisivuotias veljentyttäreni katseli silmät killillään kaulassani riippuvaa korua (Jeesus ristillä) ja kysyi aikansa mietittyään: 'Elina, kuka tohon on hirtetty?'...

Pummi

2-vuotiaan Ainomme Liisa-mummi on pyöreämuotoinen ja käyttää usein tummaa takkia. Paikallisjunassa istumapaikkaa hakiessa tyttömme havaitsi tutunoloisen hamon ja osoitti häntä sormellaan, sekä kiekaisi poikkeuksellisen kirkkaalla lapsenäänellä 'PUMMI !'
Vaunuosasto repesi nauruun ja täti vaihtoi väriä, mutta löytyi häneltäkin pian hymy.

Sohvalle nukkumaan

6-vuotias Jaakko ajeli pienellä mönkiällään yrityksen pihassa olevissa kurakuopissa, jolloin isä useasti torui "Tule nyt heti sieltä vesilätäköistä pois tai kastelet pian asiakkaatkin".
Viimein poika kyllästyi torumisiin ja vastasi "Ole sinä vaan siellä hiljaa tai äiti pistää sut taas ensi yönä sohvalle nukkumaan".

Napatytöt

3-vuotias poikani oli isänsä kanssa katsomassa jääkiekko-ottelua ja kotiin tullessa kysyin mikä siellä oli kivointa? Hän vastasi: "No ne napatytöt!"

Huutava nainen

Mieheni ollessa 2,5-vuotias tuotiin vastasyntynyt pikkusisko kotiin ja vauva tietenkin huusi naama punaisena. Isoveli kuunteli hetken ja tokaisi: "Viekää jo tuo huutava nainen pois!"

Yllin kyllin

Henni oli n. 2v ja ei osannut sanoa y-kirjainta. Hieman kuivissa sukujuhlissa Hennille tarjottiin lisää ruokaa, johon Henni tokaisi: "Ei kiitos, minä söin jo ullin kullin."

Lenita Airisto

Jaakko 4 v odotti eräänä aamuna Puuha Peteä telkkarista. ja samaisena aaumuna Lenita Airisto esitelmöi molemmilla kanavilla aiheesta kuinka ei kannata jäädä eläkkeelle jne.
Jaakko jähmettyi ja katsoi arvostelevasti: "Äiti, musta tuntuu että toi täti puhuu ittesä hengiltä."

Mihin kuoli?

Naapurin tytön mummo oli kuollut. Elisa 5v mietti asiaa kotona "mihinkähän se mummo oikeen kuoli? Kuolikohan se sukupuuttoon vai mihin?"

Oikea lääkäri

Äiti oli käyttämässä vauvaansa lääkärillä pahan ihottuman vuoksi. Mukana oli myös perheen noin viisi vuotias poika.
Ilmeisesti lääkäri ei löytänyt vauvasta mitään vikaa, kun viisivuotias ilmoitti kuuluvasti lääkärinhuoneen ovella: "mähän sanoin, että vauva pitäisi viedä ihan oikealle lääkärille."
-sivullinen-

Tyly linja

Puolivuotiaalla pikkusiskolla oli kakat housuissa, mihin 4-vuotias Minna totesi, että "Äiti! Tule vaihtamaan tämän haisevan naisen vaippa!"
Samainen Minna katseli, kuinka äiti imetti pikkusiskoa ja komensi "Älä sitten anna sille kaikkia maitoa, että riittää tulevillekin lapsille sitä!"
-nauruaan pitelevä äiti

Hirviö

Topiaksella (4 vuotta), oli kova vessahätä ja juostessaan vessaan kuului hampaiden välistä: ei paniikkia, ei paniikkia, ei paniikkia...

Olimme Topiaksen (4 vuotta) kanssa lääkärissä. Lääkärin kutsuttua meidät huoneeseen Topias lausui hartaasti keskellä odotushuonetta: Äiti, mä en haluais mennä kun mä inhoan tuota hirviötä.
Onneksi lääkärin kasvot olivat yhtä punaiset kuin äidinkin.

Kondomi

Kun naapuriin muutti eräs nuori pariskunta, meni 5-vuotias Minna kysymään, että onko heillä lapsia ja he vastasivat, että ei ole.
Kun Minna kysyi, että miksi ei ole, niin he sanoivat, että ei vain satu olemaan.
Minna katseli heitä tarkkaavaisesti ja tokaisi tietävästi, että "Olette käyttäneet kondomia".
Kylläpä Minnan vanhenpia sitten hävetti...

Korjausvaihe päällä

Teemu 2 v heräsi yöllä isänsä kuorsaukseen. Hetken seurattuaan isäänsä poika tokaisi: "isä korjaa konetta", ja meni takaisin unten maille.

Mitä isot edellä...

Olin poikieni kanssa autolla kaupungilla. Tultiin kotiin, Teppo nelivuotias alkoi leikkiä pikkuautoilla. Hän asetti autoja jonoon, töni toisella edelläolevaa ja hoki: "Taatanan kuppari, taatanan kuppari".
Katsoin kyllä senjälkeen mitä päästin suustani ajon aikana.
-Tapsa

Suojatien edessä

Isäni oli isolla kuorma-autolla liikkeellä ja kyydissä oli noin 3-vuotias tuttavan poika. Isäni pysäytti suojatien eteen ja päästi vanhan miehen kävelykeppinsä kanssa ylittämään tien. Eteneminen oli tuskaisan hidasta, ainakin pikkupojan mielestä.
Ennen kuin isäni ehti hätiin, oli poika veivannut sivuikkunan auki ja "kannusti" suojatiellä kulkevaa: "Alta pois taikka paremmin alle!"
Setä vastasi vihaisella kepin heristyksellä ja isäni taisi toivoa voivansa muuttua näkymättömäksi.

Murkut ja kurret

Tyttäreni ollessa n. 3 v. hän ei osannut sanoa r-kirjainta. Tullessaan luontoretkeltä mumminsa kanssa hän ilmoitti nähneensä mm. mulkkuja ja kulleja...
Hetkellisen hämmentymisen jälkeen ymmärsin mistä eläimistä oli siis kyse!
-Kati-

Asumistukiasia

Janina 2,5 vuotta oli äitinsä kanssa postissa. Hän veti penkin tyhjän luukun eteen ja nousi siihen. Hän sanoi "Päivää mä tulin puhuu siitä asumistukiasiasta."

Suklaata

Eräs veljeni sanoi elintarvikekaupassa ollessaan pienenä äitini kanssa, kun ei osannut vielä lausua s-kirjainta, seuraavan sutkautuksen ihan extemporeena: "Huklaata Lohikohken lahkuun."

Etusivu>Lastenhuone>Leikki-ikä>Otteita elävästä elämästa>Sutkautuksia lasten suusta

No comments: