November 4, 2005

Dazed and Confused - Led Zeppelin




Led Zeppelin
Led-Zeppelin.com
Accurate Led Zeppelin Lyrics
LED ZEPPELIN ALBUMS
Led Zeppelin Albums

*
Dazed and Confused (via Kasa, lokakuu 13, 2005)

Google Video: Led Zeppelin: "Dazed and Confused" (live 1969). Hyvä yhtye esittää hyvän kappaleen, ei mitään lisättävää. Lähde: stationsvakt.

Omia kommentteja/RR

Tänks. Tää oli muuten Zeppelinin ensimmäisiä keikkoja - siis ensimmäiseltä kiertueelta.
Eka LP oli juuri ilmestynyt.
Hitto - ja bändi toimii aivan loistavasti jo nyt.


*
Kitaristi Jimmy Page on syntynyt - tammikuussa 44, basisti/keyboardisti (ylipäätään multi-instrumentalisti), Pagen jo - 68 - pitkäaikainen ystävä ja studiotyötoveri John Paul Jones tammikuussa - 46, John Bonham ja Robert Plant kumpikin vuonna - 48.

Jones oli Pagen ensimmäinen ja ilmeinen valinta uuden bändin basistiksi, Chris Drejan erottua Yardbirdseistä. Zeppelinhän sitäpaitsi esiintyi aivan alkuvaiheessa nimellä The New Yardbirds. Mutta kyllä se oli bändinä paljon rankempaa kamaa kuin Yardbirds heti alusta lähtien, joten myös uusi nimi oli paikallaan.

Toki vapailta markkinoilta olisi löytynyt juuri - 68 lopulla myös jopa Jack Bruce, mutta hehheh! - tuskin - 68 syksyllä hajonneen Creamin loistava, jazziin taipuvainen ja hyvä-ääninen basisti olisi lähtenyt mukaan.
Ja jos olisi, niin väitän, että musiikillisia erimielisyyksiä olisi Pagen kanssa ilmaantunut liki välittömästi!

Sitäpaitsi JP Jonesin "mukautuvainen monilahjakkuus" hyödynsi Pagen suunnitelmia erinomaisesti. Esim. Stairway to Heaven-biisin alkuhyminät soittaa studiossa JPJ, mutta millä instrumentilla? Kts. alla oleva englanninkielinen selostus.

Ettei aina kehuttaisi vain Zeppelinin loistavaa kitaristia, Jimmy Pagea, esitellään vähän JPJ:nkin taitoja.


John Paul Jones is the stage name of John Baldwin (born January 3, 1946), the bassist and keyboard player for Led Zeppelin until the band's breakup after the death of John Bonham in 1980. A true musical talent, JPJ also plays guitar, mandolin, koto, Lap steel guitars, autoharp, ukulele, mellotron, organ, cello, and the over-dubbed bass recorder heard on Stairway to Heaven. (bassonokkahuilu siis!)

PS.
Bändin nimen tavallaan "keksi" Whon rumpali Keith Moon, joka sanoi, että pankaa nimeksi Lead Zeppelin (vihjaten, että tulette rytisten alas kuin "lyijyzeppelin"....
A pudotettiin pois, eikä tämä Led Zeppelin pudonnut kuin vasta 1980 -

Kuolinsyyn tutkijalääkäri sanoi, että toinen vaihtoehto olisi ollut erittäin vakava alkoholimyrkytys.

Moon oli kuollut paria vuotta aiemmin viinan ja Heminevrin-nimisen melko vahvan alkoholivieroituslääkkeen yhteisvaikutukseen."Hemin" annostelussa on oltava tarkka, koska myrkytysoireet tulevat nopeasti pienenkin yliannostuksen jälkeen.

Miksi pirussa lääkäri siis antoi sen Heminevrin-purkin Moonille itselleen! Järjetöntä huolimattomuutta, kun tiedettiin, että Moon veti kaikkea mahdollista ja aina liikaa.
Pete Townsendilla on kyllä ollut asiasta omantunnontuskia - tiedetään.
Samoin otti Page tosi rankasti Bonhamin kuoleman eikä koskenut kitaraan lähes puoleen.

No comments: