November 7, 2012

Ei mitään tukia


Koska hyväntekeväisyys ainoana sosiaalitukien muotona tekee kerjäämisen ja huoraamisen suorastaan välttämättömäksi, se myös oikeuttaa ne itsensä elättämisen tapoina. Kieltämällä tämän tosiasian hyväntekijä muuttuu narsistisesta altruistista lakiin vetoavaksi sadistiksi. Kyseessä on sama kaksinaismoralistinen logiikka, jota kristityt orjanomistajat ja kristityt talousliberalistit ovat aina soveltaneet yhteiskunnan heikompiosaisiin. - -
Tyydy siis annettuihin armopaloihin, ja jos ne eivät riitä, rukoile Jumalaa mutta ennen kaikkea: tottele esivaltaa ja lakia. Äläkä siis kerjää äläkä huoraa. Ainakaan julkisesti. - - Saul Schubakin systeemissä ollaan kuitenkin avoimempia ja 'rehellisempiä' [ks. 2].

2
Kuvamme nainen - Batseba - ei saa enää mitään tukia. Jopa vaatetuki on häneltä evätty, koska hän törsäsi saamansa avustukset tuottamattomiin kohteisiin. Miten Batseba nyt tulee toimeen ns. schubakilaisessa yhteiskunnassa, jossa yksilön on pärjättävä omillaan eli vain omia valmiuksiaan, kykyjään ja taitojaan hyödyntäen? Tietenkin ryhtymällä yrittäjäksi. Niinpä Batseba on alkanut myydä parastaan eli itseään. Ja kauppa käy kuin siimaa, pankkitilille kertyy rahaa, raha katoaa Lichtensteinin Veroparatiisiin ja kaikki on hyvin. 
 .
Saul Schubakille tarjoutuu nyt oivallinen tilaisuus Batsebaa esimerkkinä käyttäen todistaa oikeaksi Hankenissa kolmentoista opintopisteen jälkeen neronleimauksena saamansa idea, jonka mukaan vain self-made-yrittäjyyden kautta maagisia markkinavoimia voi tyydyttää täydellisesti, mikä merkitsee käytännössä, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat optimaalisella tavalla. Batseban tapauksessa näin käy jokaisen yrittäjä-aktin tapauksessa ja siten hän toteuttaa Schubakin tuettoman yrittäjäyhteiskunnan ideaalia suorastaan ihanteellisesti. Batseba on self-made-talousajattelun malliesimerkki. 
.
Kyllä laissez faire- kapitalismi siis toimii loistavasti, jos ihmisiltä vain uskalletaan vaatia aidosti persoonakohtaista sitoutumista omaan elämäänsä ja sen kustannuksiin, joiden maksamiseen he itse täysin rinnoin osallistuvat – ilman tukia, jotka vain laiskistuttaisivat heitä ja saisivat heidät välttelemään henkilökohtaista vastuuta ja riskinottoa. 
.
Nyt Batseballekin on Veroparatiisin talousmatematiikka-yksikön korkeimman johdon taholta annettu lupa synnyttää 1½ lasta Zazi-landiaan. Oikeuden kahteen lapseen Batseba saa, mikäli hänen tulonsa ylittävät [liikesalaisuus] euron rajan.
.
Tsemppiä Batse. Ajattelet positiivisesti. Olet oman elämäsi sankari - - hm - - mutta huorahan sinä kuitenkin olet, sanottiin sitten mitä hyvänsä. Sinä olet portto schubakilaisessa bordellissa, jonka ylimpänä parittajana toimii maailman rikkain casino-peliluola [Goldman & Sachs?]. Tällainen on täysin 'vapaa' markkinatalous: huora- ja orjayhteiskunta. Saul Schubakin yhteiskunta. Ei mitään tukia. Ei mitään väliä.

3
Queen – Killer Queen
.
Rolling Stones - Honky Tonk Women
*

No comments: