November 11, 2012

Vastakkainasettelun aika ei ollutkaan vielä ohi - Schubak pakotettiin eroamaan

Kokoomuksen nuorisojärjestö laatii ohjeet Facebook-kirjoittelusta
 
STT
Timo Heikkala / Lehtikuva
Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Ville Sipiläinen (vas.) ja puheenjohtaja Antti Häkkänen.
Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Ville Sipiläinen (vas.) ja puheenjohtaja Antti Häkkänen.
Oulu. Kokoomuksen nuorisojärjestö on harmissaan viikon kestäneestä kohusta, joka syntyi järjestön entisen varapuheenjohtajan Saul Schubakin lapsilisälausunnoista. Järjestö kokee leimautuneensa julkisuudessa äärioikeistolaiseksi järjestöksi.
Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Antti Häkkänen on tyytyväinen, että Schubak erosi tehtävästään perjantaina.
"Saul on asettanut järjestön edun oman edun edelle ja tehnyt tässä hienon vetäytymisen. Se on ollut oikea ratkaisu", toteaa Häkkänen.
Hän oli jo aiemmin julkisuudessa todennut, ettei Schubak voi enää jatkaa tehtävässään.
Schubak kirjoitti Facebook-keskustelussa viikko sitten perjantaina, että on järjenvastaista tukea "heikomman aineksen" lisääntymistä lapsilisillä.
Kokoomuksen Nuorten Liitto aikoo nyt laatia tarkemmat viestintäohjeistukset.
"Olemme keskustelleet siitä hankalasta tilanteesta, missä menee reippaidenkin mielipiteiden esittämisen vapaus ja järjestön johtajien velvollisuus ajaa tiettyä linjaa. Meillä on nyt kokousväen toiveesta laadinnassa tarkemmat ja tiukemmat ohjeistukset kaikenlaiseen viestintään, jotka koskevat myös Facebookia", sanoo Häkkänen.
Kokoomuksen Nuorten Liitto kokoontui Oulussa viikonloppuna. Schubakille ei valittu vielä seuraajaa.
*

7 comments:

Riku Riemu said...

Vastakkainasettelun päättyminen oli kai sellainen ylimielisyyden osoitus: "Nyt olette hävinneet!"

Jossain määrin on hyväksytty, että Schubakin kommentti olisi yksittäisen kokoomussoturin ajattelematon lausahdus.

Väärin, väärin, sieltä on tulossa lisää sitä itseään, odotetaanpa vain.

Kokoomusnuorten internetsivu on mielenkiintoinen, siellä ne laulaa sitä hihulihihuliheijaa, hihulihihuliheijaa - ja sitten väliin tulee vaatimuksia köyhien kuriin saattamiseksi.

Otetaanpa esimerkiksi tuo Henri Heikkinen nimisen kirjoittajan yksi kirjoitus.

Ensin sekalaista haistattelua, lopuksi se, mitä isänmaalliselta kokoomuslaiselta saattaa odottaakin: "Minä ainakin häivyn heti kun aika on sopiva."

Parempaa ainesta, parempaa ainesta.Riku Riemu said...

"Minä ainakin häivyn heti kun aika on sopiva."

2700 facebook-tykkääjää.

Rauno Rasanen said...

Vastakkainasettelu-terminologiaani sisältyy tietysti kompa, joka haluaa tuoda esiin sen, että Kokoomusta itseään kalvaa sisäinen maltilliset-radikaalit [klassiset liberaat-uusliberaalit] vastakkainasettelu.

Sammalkieli said...

Schubakin lausunnot ovat muuten näin marxilaisesta positiosta katsottuna vähän pöljiä erityisesti siksi, että ne edustavat syvää ymmärtämättömyyttä kapitalistisen yhteiskuntamuodon omasta toimintarakenteesta, jonka eräs funktionaalinen aspekti on juuri työvoiman ja ylijäämäväestöjen laajamittainen uusintaminen eli vallitsevan riiston yhteiskunnallisten edellytysten turvaaminen.

Schubak ajaa oikeastaan linkolalaista eli hyvin pitkälle antikapitalistista agendaa. Schubakilaisessa idealisoidun markkinatalouden yhteiskunnassa kapitalismin tosiasiallinen liikevoima, pääoman logiikka eli pääoman pyrkimys arvon itselisäykseen, ei todellakaan toimi yhtä hyvin ja sulavasti kuin reaalikapitalistisessa yhteiskunnassa.

On toki niin, että joidenkin ihmisten olisi parempi olla lisääntymättä, mutta on myös syytä ymmärtää, mihin työvoiman uusintamisedellytysten heikentäminen reaalikapitalismissa viime kädessä johtaa. Se johtaa kapinointiin ja lopulta vallankumoukseen, joten eikö juuri sosiaaliturva ja kaljakuppilat ole uskonnon sijasta todellinen kansan oopiumi, mikä pitäisi kansan illusorisena onnena poistaa totisemman emansipaation ja Marxin ihaileman aristoteelisen todellisen onnellisuuden tieltä?

Kärjistetysti sanottunahan sosiaalipolitiikka on juuri kapitalistisen helvetinkoneen öljyämistä.

Huhhuh. Kyllä se on niin, että omatkin heitot ovat jossain määrin alkaneet kauhistuttamaan. Tekstihän itsenäistyy kirjoittajastaan ja käy kuin vieraana voimana suhteisiin tämän kanssa - olemme siis saavuttaneet posthermeneuttisen tekstifetisismin tason, jossa myös omien kirjoitustemme ilmeinen nolous tangeeraa niiden oheistuotteena eli ylijäämänä yksilötajuntaan tuotetun mutta sinällään melko samean teoreettisen ymmärryksen kanssa: Viimeisin synteesini Henry Laasasen ja Karl Marxin teorioista ei tuottanut enää uutta blogitekstiä, vaan fundamentaalin kirjoituskatkoksen.

Thomas Hobbes korosti monen muun asian lisäksi mukautuvaisuutta. Ihmisen pitää mukautua muihin ihmisiin, ja tämä tarkoittaa varmasti myös sitä, että kaikkein erikoisimmat ajatukset kannattaa pitää omana tietonaan. Vaikka pelkkä nimimerkkikirjoittaja onneksi olenkin, niin olen jo hetken tuumaillut, että voisin ottaa vähän opikseni tästä ajatuksesta.

Politiikassa hölmöt lausunnot ovat tietysti poliittinen itsemurha. Ihan jo siksi että kovin kilpailu käydään omien kesken. Vastenmielistä touhua.

Tapsa said...

"...tarkemmat ja tiukemmat ohjeistukset kaikenlaiseen viestintään, jotka koskevat myös Facebookia..."

Hienoa, Nuorkokoomus!

On aina ylevää, kun nuoriso marssii Orwellin viitoittamaa tietä ja toteaa ihan itse, että ajattelun ja sanomisen vapaus on vaarallista. Se tie johtaa turmioon varmemmin kuin masturbaatio!

Nyt nuorkokoomuslaiset varmaan ymmärtävät paremmin, miksi kiinalainenkin isoveli valvoo ja kontrolloi nettiviestintää. Se suojelee kansalaisia heiltä itseltään!

Ein Reich, Ein Folk, Eine Kommunikation, sano saksalainen sen paremmin.

Riku Riemu said...

Ehkä Tapsa nyt hieman liioittelee. Onhan lapsillekin sanottava, ettei ihan kaikkia mielitekojen mukaisia saa tehdä.

Jossain iltapäivälehdessä oli sitä paitsi jo ennen kokousta tiukat nuorten liiton ohjeet, joissa kiellettiin ovien paukuttelu ja hissillä edestakaisin ajeleminen.

"Mä oon tän kaiken itse omilla käsilläni rakentannu, sanoi kokoomuspoika, kun isin ostaman autonsa autostereoita tyttöystävälleen esitteli!"

Tapsa said...

Kummeli sanoi sen niin, että pitää tulla tai mennä, mutta ei saa trampata. Hyvä neuvo medialle.

Eikö täällä osata saksaa, kun kukaan ei ole korjannut Folkiani Volkiksi? (Lausutaan toki samalla tavalla.)