September 10, 2011

Vanha Tory-Englanti yrittää pakko-paluuta nykyaikaiseen feodalismiin

Congenital Thatcher's Palsy - [hehheh - David Cameronilla on tosi paha perinnöllinen Thatcher-halvaus].
*
'Velvet glove'. This idiom is used to describe a person who appears gentle, but is determined and inflexible underneath. ['Iron fist in a velvet glove' is the full form.].

I
Brittiläiset konservatiivit haluavat 'uudistaa' Englantia elitistis-meritokraattisen sääty-yhteiskunnan ja kapitalistisen feodalismin suuntaan - selkokielellä: kohti lisääntyvää eriarvoisuutta, kohti jatkuvasti kasvavaa yhteiskuntaluokkien jakautumista ja siitä seuraavaa jännitettä, mikä merkitsee yhä lisääntyvän poliisikontrollin tarvetta [poliisivaltiota].

Konservatiivien valitsemalla tiellä ajaudutaan väistämättä brittiläisen yhteiskuntarauhan niin radikaaliin ja syvään rikkoutumiseen, että viime kesän mellakat ja ryöstelyt Lontoossa tulevat näyttämään 'alemman' luokan kaunaisen kapinahengen laukaisemien massiivisten levottomuksien rinnalla pikemminkin paikallisten jengien aikaansaamalta pikku rähinöinniltä [mitä ne olivatkin] kuin vallankumousta ennakoivalta terroriuhkalta, jota konservatiivit eivät pysty hallitsemaan kuin armeijan avulla [mikäli armeijakaan 'Thatcher's-palsya' enää siinä vaiheessa suostuu tottelemaan].

II
Cameron: Kouluihin tarvitaan lisää kuria ja elitismiä

Pääministeri David Cameron haluaa brittikouluihin vähemmän tasapäistämistä ja enemmän kuria sekä huippuoppilaiden palkitsemista. Cameron sanoi perjantaina, että kouluissa tarvitaan ryhtiliike, mikäli Britannia aikoo ehkäistä Lontoon mellakoiden kaltaiset kapinoinnit ja pärjätä globaalissa kilpailussa kehittyvien talouksien kanssa.

Cameronin mukaan koulutuspolitiikassa on korkea aika lopettaa väittely siitä, pitääkö opetuksessa palkita kaikkia vai ainoastaan parhaita. Pääministeri teki selväksi, että hän on elitistisen palkitsemisen kannalla.

"Meidän on oltava kunnianhimoisia, mikäli aiomme pitää kiinni kilpailukyvystämme", Cameron perusteli The Telegraph-lehden mukaan.

Cameronin mukaan ryhtiä tarvitaan paitsi kouluissa myös kodeissa. Sen vuoksi Britanniassa harkitaan uudelleen sosiaaliavustusten peruuttamista jatkuvasti koulusta pinnaavien lasten vanhemmilta.

"Tämä olisi kova lääke. Meidän on kuitenkin pikaisesti palautettava kuri ja kunnioitus luokkiin" Cameron sanoi BBC:n mukaan.

Sosiaaliavustusten peruuttaminen oli esillä jo työväenpuolueen hallituskaudella 2002, mutta kiistellystä hankkeesta luovuttiin. Nyt hanketta perustellaan sillä, että opettajien aika kuluu liiaksi oppilaiden sijaisvanhempana toimimiseen.

"Yhteiskuntamme ja taloutemme pelastamiseksi tarvitsemme ensimmäisen luokan opetusta jokaiselle lapselle", konservatiivinen Cameron totesi The Telegaphin mukaan.

Cameron puolusti myös uusia valtiorahoitteisia vapaakouluja, joiden hallinnointi on annettu vanhempien, opettajien sekä erilaisten uskonyhteisöjen ja järjestöjen tehtäväksi.

Britanniassa avataan tänä lukuvuonna 24 uutta vapaakoulua, jotka eivät noudata kansallisia opetussuunnitelmia. Koulut ovat saaneet runsaasti kritiikkiä, ja niiden on väitetty murentavan opetustoimen periaatteet.

Norwichin vapaakoulun avajaisissa puhuneen Cameronin mukaan uusi järjestelmä on kuitenkin juuri sitä, mitä Britannia tarvitsee. Koulut istuvat hyvin Cameronin hellimään ajatukseen "suuresta yhteiskunnasta" (Big Society), jossa vastuuta hyvinvoinnista vieritetään valtion sijasta perheille.

III
Kas tässä mustan-purevaa [joskin luultavasti myös itseironista] 'vastalääkettä' David Cameronin Thatcher's-halvaukseen eräältä työväenluokkaiselta ja työväen-henkiseltä miljonääri-artistilta, joka yritti loppuun asti olla 'jätkä', vaikka huomasi nopeasti, että sellaisen [ko. artistille luontaisen ja autenttisen] imagon ylläpitäminen oli melko vaikeaa sekä Beatles-yhtyeen jäsenenä että yhtyeen hajoamisen jälkeenkin.
*
http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU
Working Class Hero - John Lennon
*
As soon as you're born they make you feel small
By giving you no time instead of it all
Till the pain is so big you feel nothing at all

A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

They hurt you at home and they hit you at school
They hate you if you're clever and they despise a fool
Till you're so fucking crazy you can't follow their rules

A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

When they've tortured and scared you for twenty odd years
Then they expect you to pick a career
When you can't really function you're so full of fear

A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

Keep you doped with religion and sex and TV
And you think you're so clever and class less and free
But you're still fucking peasants as far as I can see

A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

There's room at the top they are telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill

A working class hero is something to be
A working class hero is something to be

If you want to be a hero well just follow me
If you want to be a hero well just follow me
*
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Cameron+Kouluihin+tarvitaan+lis%C3%A4%C3%A4+kuria+ja+elitismi%C3%A4/1135269232109
http://en.wikipedia.org/wiki/Tory
http://en.wikipedia.org/wiki/Conservative_Party_(UK)
http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Cameron
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Cameron
http://fi.wikipedia.org/wiki/Billy_Bragg
http://en.wikipedia.org/wiki/Billy_Bragg
http://www.anapayan.com/?p=244

8 comments:

kini said...

eiks tää uudistus ole ollut jo kauan ja meilläkin. hyvää lAuantai-ta

Anonymous said...

Hyvä biisi.

Anonymous said...

Kommenttini ei kyllä kuuluu yhtään itse tekstiin, pyydän siitä anteeksi.

Olisi kiva kuulla sinun mietteitä Echkart Tollesta ja etenkin hänen kirjastaan läsnäolon voima? Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä sinulla on siitä sanottavaa. Ehkä satiirin terävää säilää luvassa? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Now

Tomi said...

Epäilen, että Cameronin maailmassa opilaiden kyvykkyys mitataan isukin lompakon paksuuden mukaan.

Rauno Rasanen said...

Ei havaintoa Tollesta.

Olen kuitenkin melko varma, etten ainakaan toistaiseksi ole päässyt yhtä pitkälle sulautumisessani universumin 'presentistiseen salaisuuteen' kuin olettaisin Tollen jo luultavasti edenneen - [mitä tämä merkitsee, sitä(kään) en tiedä].

Rauno Rasanen said...

Tällä kertaa olen Tomin kanssa jotakuinkin samaa mieltä.

Cameronin koulutusuudistus-tavoitteet romuttavat kaikille tasa-arvoisesti mahdollisen yleissivistys-periaatteen sekä ylipäätään koulutuksen perimmäisen tarkoituksen sulauttamalla opiskelu osaksi markkinatalouden ja tuotteistamisen prosessia.

Tällainen politiikka jos mikä tulee murtamaan demokratian ja siten myös yhteiskuntarauhan perustoja.

Kyynisesti todettuna - Cameron tulee saamaan sitä, mitä on tilaamassa eli radikaalisti eriarvoisen yhteiskunnan, jota voidaan hallita ja kontrolloida enää vain rikoslakia koventamalla sekä poliisin valmiuksia ja valtuuksia kasvattamalla.

Sen tien päässä on plutokraattinen oligarkia, joka hallitsee tyrannin ottein.

Luuleeko Thatcher-tautia sairastava Cameron, että hän tällä tavoin saa mellakoinnin ja jopa terrorismin vähenemään? Siis kasvattamalla eriarvoisuutta eli luokkien välistä koulutuksellista ja taloudellista kuilua [epätasa-arvoa], mistä syntyvän protestimielialan hän aikoo tukahduttaa viime kädessä verellä ja raudalla [toisin sanoen julistamalla poikkeustilan]?

Cameronin maailmankatsomus on hyvin lähellä poliittista rasismia ja fasismia, joten likvidoikaa Cameron, ennenkuin hän likvidoi teidät. - - Vai pitääkö meidän demokratiassa vain odotella uusia vaaleja ja katsella sivusta, miten demokraattisia arvoja poljetaan legitimoimalla rahavalta demokraattisen päätöksenteko-proseduurin päätöksellä?

Hmm. Eikö sellainen demokratia ole yhtä tyhjän kanssa?

Anonymous said...

rauno, utn tunteita tunteita. eihän olisi jollei olisi camerunia

Ironmistress said...

Koulupinnaamiseen pätee vanha suomalainen latteus:

Itselleen sika vahingon tekee kun purtilonsa kaataa.

Mitä sosiaaliturvaan tulee, sen tarkoitus on olla turvaverkko, ei riippumatto. Parasta sosiaaliturvaa on mahdollisimman alhainen työttömyys. Vaikka sitten inflaation kustannuksella.