September 6, 2011

Is the only good woman a dead woman?

Yläkuvassa 'Young dead woman' [studio shot]. Alakuvassa paikka [tumma kohta kulkuväylän oikealla puolella], josta löytyi naisen ruumis Tampereen Hervannassa.
*
Slavoj Zizek excavates the nightmarish truth behind Tarkovsky’s dreamy sci-fi Solaris and its chilling reverberations with Vertigo, Hitchcock’s great romantic epic. The consequences are alarming. For the male libidinal economy it appears, ‘the only good woman is a dead woman.’ Zizek argues that it is the very excess of female desire that poses a fundamental threat to male identity.

I
Poliisi tutkii Tampereen Hervannasta löytyneen naisen kuolemaa tappona
*
Poliisi tutkii Tampereen Hervannasta löytyneen naisen kuolemaa tappona. Poliisi etsi tekijää useiden partioiden voimin, mutta tämä ehti poistua paikalta. Tekijä on edelleen kateissa eikä hänen henkilöllisyyttään tiedetä.

Hätäkeskukseen tuli kello yhden aikaan päivällä ilmoitus, jonka mukaan tiedepuisto Hermian lähellä olevassa metsikössä on nainen, joka on joutunut väkivallan uhriksi. Uhri löydettiin Visiokadun päästä lähtevän kevyenliikenteen väylän varrelta, noin 150 metriä Visiokokadusta kohti Näyttelijänkatua.

Nainen kuoli paikalle ensiapuyrityksistä huolimatta.

Surmateon epäillään tapahtuneen noin kello 12.50, koska ilmoittajat ovat kuulleet metsästä naisen englanninkielisiä avunhuutoja hetkeä ennen naisen löytymistä.

Uhri on 42-vuotias kiinalainen nainen, joka työskenteli Hermian Nokian yksikössä Visionkadulla.

Tutkinnassa on ilmennyt, että nainen lähti työpaikaltaan maanantaina ennen puolta kahtatoista. Hänen tarkoituksenaan oli ilmeisesti käydä kotonaan Kosti Elonkadulla syömässä. Hän joutui surmatuksi todennäköisesti paluumatkalla töihin kevyen liikenteen väylää pitkin.

Poliisi pyytää havaintoja surmapaikan läheisyydessä liikkuneista henkilöistä. Lisäksi poliisi kaipaa havaintoja uhrista ja hänen liikkeistään erityisesti maanantaipäivältä kello 11.30–12.50.

Nainen on todennäköisesti käyttänyt kävelytietä Visionkadulta Simo Kaarionkadulle sekä mennessään että palatessaan metsän läpi.

Poliisin mukaan on mahdollista, että hän on kävellyt muutakin reittiä ja käynyt muuallakin kuin kotonaan. Poliisia kiinnostavat myös mahdollisesti uhrin seurassa olleet henkilöt. On mahdollista, että tekijä on seurannut uhria jo ennen surmapaikkaa.

Uhrilla oli yllään neulepusero, jossa on oransseja, valkoisia ja mustia kuvioita. Jalassaan hänellä oli ruskeat housut ja sinertävät kävelykengät.

II
http://www.youtube.com/watch?v=2x-3nl5jM_w&feature=related
Tom Jones - Delilah - Live At Cardiff Castle [2001] - - [Tom Jonesin Delilah (säv. Reed/san. Mason/Whittingham) lienee maailman kuuluisin ja kuunnelluin naisentappolaulu (siitä tykkäävät etenkin naiset); - sitäpaitsi Tomppa on huippuvireessä vielä nykyäänkin eli 70:nä].
*
I saw the light on the night that I passed by her window
I saw the flickering shadow of love on her blind *
She was my woman
As she decieved me I watched and went out of my mind

My my my Delilah
Why why why Delilah
I could see, that girl was no good for me
But I was lost like a slave that no man could free

At break of day when that man drove away I was waiting
I crossed the street to her house and she opened the door
She stood there laughing
I felt the knife in my hand and she laughed no more

My my my Delilah
Why why why Delilah
So before they come to break down the door
Forgive me Delilah I just couldn't take any more
Forgive me Delilah I just couldn't take any more

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+tutkii+Tampereen+Hervannasta+l%C3%B6ytyneen+naisen+kuolemaa+tappona/1135269121662
http://mubi.com/lists/a-perverts-guide-to-cinema-zizek
http://fi.wikipedia.org/wiki/Slavoj_%C5%BDi%C5%BEek
http://en.wikipedia.org/wiki/Delilah_(Tom_Jones_song)
http://www.cduniverse.com/search/xx/movie/pid/5716056/a/Tom+Jones+-+Live+At+Cardiff+Castle.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Delilah
http://www.123rf.com/photo_6275679_crime-scene-young-dead-woman-studio-shot.html

No comments: