September 26, 2011

Pätkivä Päre-News raportoi: USA:n valtamedia [= rahavalta] yrittää vaieta New Yorkin antikapitalistit kuoliaaksi.

Sadat ihmiset ovat osoittaneet mieltään Wall Streetillä huomenna jo kymmenen päivää.

I
Valtamedia vaikenee Wall Streetin protesteista

Mielenosoitukset New Yorkin Wall Streetilla ovat tiistaina jatkuneet jo kymmenen päivää. Suomessa tai muualla maailmalla niistä ei ole kuitenkaan kuultu juuri mitään. Se ei ole ihme, sillä myös yhdysvaltalaismedia on vaiennut niistä lähes poikkeuksetta. Vain muutamat lehdet ovat kertoneet niistä lyhyesti verkkosivuillaan. Näin on tehnyt esimerkiksi New York Times.

Näin on tapahtunut siitä huolimatta, että toista viikkoa jatkuneisiin mielenosoituksiin osallistuu eri lähteiden arvioiden mukaan edelleen päivittäin satoja ihmisiä. Kun mielenosoitukset alkoivat 17. syyskuuta, mielenosoittajia arvioitiin olleen jopa 1 500 päivässä. Sekään ei riittänyt uutiskynnystä Yhdysvalloissa ylittämään. Uutiseksi ei ole yhdysvaltalaismedialle riittänyt sekään, että lauantaina poliisin kerrotaan pidättäneen Manhattanilla jopa 80 mielenosoittajaa.

Internetin YouTube-palvelussa on puolestaan nähtävissä video, jossa poliisi yllättäen suihkuttaa kyynelkaasua rauhallisesti ja paikallaan protestoivien naisten silmille niin, että nämä lankeavat itkien polvilleen. Video on vain yksi monista, mutta poliisin toimintaa ei ole sitäkään katsottu Yhdysvalloissa uutisoinnin arvoiseksi.

Antikapitalisteiksi nimetyt mielenosoittajat kertovat itse olevansa kansan asialla, ja vastustavansa talouden valtaa ihmisten yli. Heidän mukaansa maan talousvaikeudet johtuvat paitsi epäonnistuneesta talouspolitiikasta myös hallinnon ja talouden liian läheisistä kytköksistä. 'Pankkien lunnaat maksettiin, meidät myytiin', kiteytti eräs mielenosoittaja videolla näkyvässä kyltissään.

Eri verkkofoorumeilla, muun muassa Facebookissa, tuntojaan purkavien mielenosoittajien mukaan valtamedia yrittää vaieta heidät kuoliaaksi. Väitteet eivät ole tuulesta temmattuja, sillä esimerkiksi Fox, CNN ja MSNBC -televisiokanavat eivät ole uutisoineet päiväkausia jatkuneesta protestoinnista tiettävästi sanallakaan.

Internetissä useampikin mediakriitikko on sitä mieltä, että kyse onkin arvovalinnasta. Esimerkiksi äärikonservatiivisen Tea Party -liikkeen mielenosoitukset uutisoidaan valtakunnallisesti lähes aina, vaikka ne kestäisivät vain muutaman tunnin ja keräisivät paikalle huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin Wall Streetillä parhaillaan nähdään yhtenä päivänä.

II
http://www.youtube.com/watch?v=7sur9v2Rdh8
Al Jazeera: '#Occupywallstreet' - 80 demonstrators protesting against 'Wall Street' held by police - - [Huomatkaa, että tietolähteeni on Al Jazeera - ei esim. CNN tai joku muu 'demokraattisen' USA:n valtamedia - ne kun eivät protesteja kapitalismia vastaan noteeraa].
*
http://www.hs.fi/ulkomaat/Valtamedia+vaikenee+Wall+Streetin+protesteista/a1305545975025
http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Jazeera

3 comments:

Anonymous said...

Ja joku kehtaa väittää, että media olisi noin yleisesti ottaen erityisen vasemmistolainen?

Rauno Rasanen said...

Media on tietysti aina jossain määrin 'jäävi' tiedottamisensa suhteen ja niin sen pitääkin olla - ideologisista syistä, mutta nykyään, joilloin ideologioita ei enää erota toisistaan [kapitalismi tekee kaikesta yhtä ja samaa], antikapitalistin täytyy uskaltaa sanoa asiat WikiLeaksin tapaan ilman vähäisintäkään houkutusta langeta ovelimman sensuurin eli 'neutraalin' monetaristisen konformismin vietäväksi.

Niinpä on aivan välttämätöntä huutaa ääneen, että se, jonka mielestä nykyinen valtamedia ei muka perimmältään lobbaa pääomaa, levittää itsetyytyväisyydessään kaikkein vastenmielisintä ideologista petosta - [kyseessä saattaa joissain tapauksissa olla myös ymmärtämättömyydestä johtuva itsepetos].

Sammalkieli said...

Voihan lisäarvon anastus sentään.