September 16, 2011

Thatcher-virus-infektiota aiheuttava konservatiivi-loinen on kapitalistisen yhteiskunnan bakulovirus
Ylimmässä kuvassa thatcher-virus-loisen Maggieltä perinyt David 'Kaarle I' Cameron. Alempana itse kuningas Kaarle I, joka teloitettiin. Keskellä Maggie T. - monetaristista loisvirusta levittänyt hirviönainen. Alakuvassa bakuloviruksen infektoima toukka 'sulaa' lehdellä. 

I
1
Luonto opettaa jälleen. Bakulovirus nimittäin auttaa meitä ymmärtämään paremmin nyky-Englantia ja sen yhteiskuntaa riivaavaa sairautta. Niinpä pääministeri David Cameronin konservatiivis-monetaristisen hallinnon [thatcher-virus-loisen] voidaan bakuloviruksen tavoin havaita imevän Englannin keskiluokasta ja köyhästä kansasta [thatcher-virus-loisen infektoimasta, manipuloimasta ja riistämästä toukasta] ensin köyhyysraja-arvo-palkalla irti kaiken mahdollisen, minkä jälkeen tämä zombieksi muuttunut sosiaalinen fakta siirretään julkisen sektorin leikkausten kyydittämänä ja hyödyttömäksi ihmisjätteeksi luokiteltuna slummeihin terminaalihoitoon eli kuolemaan lopullisesti pois rikkaiden nykyaatelisten maisemallisia luontoarvoja pilaamasta. 

Luonto siis opettaa, että thatcher-virus-loinen on kapitalistisen yhteiskunnan bakulovirus ja että näille kahdelle mitä todennäköisimmin löytyy sama myto-geneettinen esiäiti - Kirke[?]

2
Circe was an evil, or just cruelly quirky, sorceress. She was very powerful and turned all of Odysseus' men into swine (they barely escaped). She also had the power to purify and cleanse the Argonauts of the murder of Apsyrtus. Her name means "Falcon" and that seems pretty appropriate for her character. Circe was the daughter of Helios (the Sun) and Perse, and was the aunt of Medea. She was wayyyyy dangerous because she was so powerful and so bored.

II
Tutkijat selvittivät miten virus tekee perhostoukasta zombien

Tutkijat ovat päässeet ensimmäisen kerran jyvälle geneettisestä mekanismista, jolla loinen kykenee hallitsemaan isäntänsä mieltä. Amerikkalaistutkimuksessa viruksen havaittiin manipuloivan perhostoukan nahanluontia ohjaavaa hormonijärjestelmää.

Pennsylvanian osavaltionyliopiston tutkimuksessa oli kohteena lehtinunnan (Lymantria dispar) toukka ja sitä infektoiva bakulovirus.

Normaalisti lehtinunnan toukat viettävät yön puun latvustoissa syömässä, mutta laskeutuvat aamulla maahan piiloon. Jos toukka kuitenkin saa bakulovirusinfektion, se ei enää laskeudu maahan, vaan jää pysyvästi puun latvaan. Päivä tai kaksi tämän jälkeen toukka tarrautuu käsnäjaloillaan oksaan, kuolee ja kirjaimellisesti sulaa pois. Samalla virusta vapautuu lisää kaikkialle ympäristöön.

Professori Kelli Hooverin johtamassa tutkimuksessa perhostoukkia kasvatettiin korkeissa pulloissa. Osa niistä oli tavallisen bakuloviruksen infektoimia, mutta osaa viruksia oli manipuloitu siten, että niiltä puuttui geeni nimeltä egt.

Ryhmän kokeet todistivat, että viruksen egt-geeni "pakotti" toukat pysymään latvassa. Jos toukkien infektoimalta virukselta puuttui egt-geeni, ne laskeutuivat maahan kuolemaan. Sen sijaan toukat, joiden viruksilla oli egt-geeni, pysyivät ylhäällä ja kuolivat siellä.

Tutkijoiden mukaan viruksen egt-geeni "sammuttaa" toukalta hormonin nimeltä E20, joka säätelee toukan nahanluontia. Normaalisti kun E20-hormonin määrä toukan kudoksissa kasvaa, se alkaa valmistautua nahanluontiin Koska virus sammuttaa tai heikentää tätä järjestelmää, toukkien käyttäytyminen muuttuu. Ne jatkavat syömistä ja pysyvät koko ajan latvustossa. Tutkijat eivät kuitenkaan osaa vielä selittää, miksi monet toukista alkavat kiivetä ylöspäin, mutta he aikovat jatkossa testata erilaisia teorioita.

Virukselle toukkien ohjaaminen ylöspäin on edullista, sillä kun toukka kuolee latvustossa, viruksella on paremmat mahdollisuudet levitä. Jokaisessa pisarassa sulaa toukkaa on satojatuhansia viruksia, jotka leviävät puiden lehdille, ja ne tarttuvat toisiin toukkiin kun nämä kävelevät niiden päältä tai syövät saastuneita lehtiä.

Tutkimusta pidetään pienenä läpimurtona, sillä siinä on ensimmäisen kerran onnistuttu haarukoimaan esiin geeni, jolla loinen vaikuttaa isännän käytökseen.

Eläinmaailmasta tunnetaan lukuisia muita esimerkkejä siitä, miten loiset voivat hallita isäntänsä mieltä. Toksoplasmoosi on kissojen loinen, joka käyttää väli-isäntään rottia. Sen infektoimat rotat eivät pelkää kissoja, joten ne joutuvat helpommin kissojen saaliiksi Jouhimadot taas elävät aikuisena vapaana vedessä, mutta käyttävät väli-isäntänään hyönteisiä. Ne manipuloivat isäntänsä, kuten hepokatin, hyppäämään veteen, vaikka muutoin ne välttävät vettä.

Muita esimerkkejä ovat sienet, jotka manipuloivat muurahaiset kiipeämään korkealle, sukkulamadot, jotka lintuihin päästäkseen manipuloivat kotilo- väli-isäntänsä liikkumaan kirkkaassa päivänpaisteessa ja kimalaisissa loisivat naamiokärpäset, jotka ilmeisesti manipuloivat isäntänsä kaivautumaan maahan kuolemaan.
Tutkimuksen julkaisi Science.

III
http://www.youtube.com/watch?v=yzPbNvIzMf0&feature=related
The Clash - London's Burning - [Thatcherin ja Cameronin viholliset taistelemassa apatiaa vastaan jo vuonna 1977].
*
London's burning! London's burning!

All across the town, all across the night
Everybody's driving with full headlights
Black or white turn it on, face the new religion
Everybody's sitting 'round watching television!

London's burning with boredom now
London's burning dial 99999

I'm up and down the Westway, in an' out the lights
What a great traffic system - it's so bright
I can't think of a better way to spend the night
Then speeding around underneath the yellow lights

London's burning with boredom now
London's burning dial 99999

Now I'm in the subway and I'm looking for the flat
This one leads to this block, this one leads to that
The wind howls through the empty blocks looking for a home
I run through the empty stone because I'm all alone

London's burning with boredom now...
London's burning dial 99999
*
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+selvittiv%C3%A4t+miten+virus+tekee+perhostoukasta+zombien/1135269378689
http://fi.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher
http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Cameron
http://fi.wikipedia.org/wiki/Monetaristinen_taloustiede
http://fi.wikipedia.org/wiki/Englanti#Historia
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_I_of_England
http://www.paleothea.com/Basic.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirke
http://en.wikipedia.org/wiki/Circe
http://en.wikipedia.org/wiki/London%27s_Burning_(song)
http://www.thespoof.com/news/spoof.cfm?headline=s2i93398
http://www.dresan.com/blog/?m=200709

6 comments:

Ironmistress said...

Tuo toukan kuolema ja sulaminen on itse asiassa se, mikä toukalle luonnollisesti tapahtuu muodonvaihdoksessa kotelon sisällä.

Toukka ei ole kyennyt kehittämään itselleen koteloa. Kotelovaiheessahan perhostoukka kertakaikkiaan sulaa solumassaksi, joka sitten organisoituu uudelleen uudeksi elimistöksi ja uudeksi organismiksi - perhostoukka käy läpi täydellisen muodonvaihdoksen aikuiseksi perhoseksi. Kotelo suojaa tätä solumassaa luonnonvoimilta ja saalistajilta niin, että tuo solumassa kykenee organisoitumaan uudelleen perhoseksi. Nyt bakuloviruksen ansiosta koteloa ei muodostu ja solumassa jää luonnonvoimien ja saalistajien armoille - perhostoukka ainoastaan tuhoutuu sensijaan että se jälleensyntyisi aikuisena perhosena.

Tomi said...

RM, kotelo ei ole mitään muuta kuin toukan nahka (joka usein kovettuu), siis virus estää toukan nahan luonnin.

Rauno Rasanen said...

Hehheh. Veet minä siitä toukasta, mutta Englannin nykytilanne eli konservatiivien politiikka nostattaa kylmiä väreitä selkäpiihin.

Englanti on näköjään huomattavasti jakaantuneempi maa sosiaaliluokkien suhteen kuin olen aiemmin ymmärtänyt, vaikka toki historiasta tiesin, että Englannissa [parlamentaarisen demokratian pioneerimaassa] luokka- ja säätyerot [varallisuuden ja vaikutusvallan määrä] säilyivät parlamentin edustukseen vaikuttavina [demokratiaa kaventavina] tekijöinä paljon pitempään kuin manner-Euroopan vallankumouksellisissa 'rymy-demokratioissa', jotka hieman epärealistisesti halusivat poliittisesti kaiken tai ei mitään.

Talous-liberalistinen demokratia saattaa kyllä onnistua ratkaisemaan tiettyjä poliittisia ongelmia paremmin kuin sosiaalisempi tasa-arvo-demokratia, mutta luokkaeroja se ei pysty pienentämään [pikemminkin päinvastoin] senkään vuoksi, että konservatiivit pitävät suuria luokka- ja tuloeroja täysin luonnollisena ja hyväksyttävänä asiana.

No - David Cameron tulee kyllä saamaan sitä, mitä tilaa eli yhä jakaantuneemman Englannin, mutta jakaantumisen väistämättömänä kylkiäisenä hän tulee saamaan jotain muutakin.

Lukekaapa siis uudelleen Englannin historiasta sisällissotaan ja Kaarle I teloitukseen johtaneen kehityskulun vaiheet ja syyt. Englanti on nimittäin paraikaa matkalla kohti uudenlaista sisällissodan tilaa, jossa kumpikin osapuoli harjoittaa terroria toista osapuolta kohtaan - toinen 'laitonta', toinen 'laillista'.

Sillä jos Cameron aikoo hallita maata estämällä velkaantumisen ja/eli vapauttamalla taloutta 90 miljardin julkisen sektorin leikkauksilla [noin aluksi] ja ylipäätään rikkaiden suosimisella [esim. 9000£ lukukausimaksut yliopistoissa], hän joutuu oman politiikkansa horjuttaman yhteiskuntarauhan väkisin turvatakseen värväämään ja sallimaan sellaiset poliisivoimat ja sellaisen yksityispoliisin käytön, että nimittäisin tällä tavoin varta vasten synnytettyä talouseliittiä uusfeodaaliseksi oligarkiaksi tai legitimoidun konservatiivis-rojalistisen terrorin muodoksi [vrt. Kaarle I].

Työmarkkinoilla yhä vain tiukemmille joutuva keskiluokka, puhumattakaan köyhistä, heikoista ja syrjäytyneistä tai syrjäytetyistä, voi vastata linnoihinsa eristäytyvien rikkaiden luokka-terroriin vain yhdellä tavalla. - - Eikö Cameron siis todellakaan näe, mihin hän on Englantia ajamassa?

Tomi said...

Mitäs niistä engelsmanneista, itsehän ne Cameronin valtaan äännestivät. Vauraalla keskiluokalla menee hyvin ja se riittää sellaisessa demokratian irvikuvassa kuin enemmistövaalitapa.

Enemmistövaalitapa johtaa enemmistön diktatuuriin. Kuten nyt britanniasta nähdään.

Tomi said...

Tuosta Kaarle I:stä. Itse kyllä pidän sen tarinan pahiksina Cromwellia ja muita kiihkouskovaisia puritaaneja, en Kaarlea.
Cromwell perusta sisällisodan voiton jälkeen verisen sotilasdiktatuurin.

Rauno Rasanen said...

Poliittiset suhdanteet menivät 1600-luvun Englannissa sillä tavalla äärimmäisyydestä toiseen, että ilmeisesti puritaani-tasavaltalaisten mahdottomalle 'persu-diktatuurille' ei ollut toimivaa/realistista vaihtoehtoa - ei ainakaan tarpeeksi ajoissa.

Sisällissotaa voinee tässä[kin] tapauksessa [valitettavasti] pitää ikäänkuin historiallisena välttämättömyytenä, joka nyt vain oli pakko käydä läpi ennenkuin rojalistit [aristokratia] saatiin hyväksymään maalaisaatelin [landed gentry] monarkian ja tasavaltalaisuuden välisenä kompromissina ajama päätös monarkian [ja näennäisen katolisuuden] säilyttämisestä sillä ehdolla, että kuninkaan ja parlamentin keskinäistä vallanjakoa selkiytettiin parlamentin eduksi.

Tämä tarkoitti ennenkaikkea sitä, että kuningas joutui luopumaan viimekätisestä veto-oikeudestaan koskien parlamentin päätöksiä, mikä merkitsi myös ja etenkin, ettei kuninkaalla ilman parlamentin hyväksyntää ollut enää valtuuksia pidättää alamaisiaan.

Ennen tätä ratkaisevaa askelta parlamentaarisen demokratian suuntaan kuningas oli ollut käytännössä yksinvaltias ja parlamentti hänen tallirenkinsä - eräitten edustajien mukaan ei edes sitä vaan pelkkä orja.

Pitää kuitenkin muistaa, että kohtuullisen varakas ja itsenäinen gentry [nyky-konservatiivien 'henkiset esi-isät'] voitti tässä kiistassa lopulta eniten, koska sen vaikutusvalta parlamentissa lisääntyi ja että juuri tämä kehityskulku osaltaan esti monipuolue-demokratian synnyn Englannissa, sillä se säilytti privilegion, jonka mukaan tietty yhteiskunnallinen asema ja varakkuus helpottivat automaattisesti ehdokkaaksi asettumisen mahdollisuutta ja oikeutta sekä näin ollen tietysti myös itse parlamenttiin pääsyä.