June 14, 2014

Vanhan kommunistin vanhasta Kotkasta juuri äsken Päreitä-blogistille lähettämä poliittisesti arveluttava sähke

Toveri revari. Oletko jo kuullut, että Alexander Stubb on valittu tänään Kokoomuksen johtoon ja Suomen pääministeriksi. Demarien on syytä lähteä hallituksesta. Välittömästi. Tapahtui poliittisesti sitten mitä tahansa. Mutta Stubbin kaltaisten arvoliberaalien ja monetaari-fasististen natokiimailijoiden kanssa ei revarienkaan pidä tehdä yhteistyötä. Toveri revari. Huolimatta taantumuksellisesta vasemmistolaisuustulkinnastasi nyt on sinunkin jo aika nousta vastarintaan. Minulla on aseita kätkettynä Kymin Työväentalon kellariin. Saat yhden kiväärin ja luotilaatikon. Ne lähtevät maanantaina postissa sinne Helsinkiin. Alan kerätä väkeä attentaattia varten. Sähkötän sinulle tarkemmat ohjeet viikolla. Ase on pienoiskivääri mallia Sako-P46. Osumatarkkuus hyvä. Kohtuullinen rekyyli. Treenaa ensin ampumalla vaikka niitä Keskuspuiston city-kaneja. Pidä käsi vakaana. Stubb on nimittäin vielä nopeampi kuin kani. Pikaisiin ja voitokkaisiin näkemisiin. O-V. Kotkan vallankumousjaoston vastaava sihteeri.
*

3 comments:

mikis said...

Olen kerran nähnyt livena kun herra Stubb käveli - oli silloin ulkoministeri - Esplanaadin puiston halki. Hän harppoi sorapolkua kuin sarjakuvahahmo, ohkaisena ja herraskaisesti puettuna kuin tohtori Itikainen. Se jotenkin huvitti. Mutta paljon enemmän huvitti kun Stubbin perässä harppoi - ilmeisesti ulkoministeriön jengiä - kolme muuta mustiin pukeutunutta herrasmiestä. He vaan eivät olleet yhtä heinäsirkkamaisen ohkaisia.

Ja oli kuuma keskikesän päivä.

mikis said...

"Toverit, huomenna jaetaan kiväärit." - Niin Forssassakin.

Akseli Koskela, tosin fiktiivisesti, 30-luvulla miettii että "perkele, pitäskö vielä yrittää..." Eletään pahimpia lapualaisaikoja. Mutta tajuaa (edes Väinö Linnalta kysymättä) että "eihän se ny jumalauta voi onnistua kun ei se sillonkaan -18 onnistunu..."

Maailmassa on, kun onkin, omat reaaliteettinsa.

Sammalkieli said...

Väärään osoitteeseen meni kivääri :(