March 17, 2011

John and Julie


Some may have their riches
Some may have their worldly fame
Long as I have you
I'll treasure each and every day
[Joy of my Life]
*
[Kielimafia editoi viimeksi 19.3]

1
Ei tarvitse olla mikään seksuaaliterapeutti tajutakseen, että tämä pari saattaa yhä vielä jopa rakastaa toisiaan. Riittää, kun katsoo ilmeitä ja käsiä. Avioliitto on molemmille toinen. Julie on 15 vuotta Johnia nuorempi. Kumpikin on ikäistään nuoremman näköinen. Kuka nimittäin uskoisi Mr. Fogertya näiden kuvien perusteella 65-vuotiaaksi?!

2
John Cameron Fogerty was born in Berkeley [San Francisco Bay Area], California, on May 28, 1945. He was the son of parents Galen Robert and Lucille Fogerty. John's siblings are brothers, Jim, Dan, Bob, and Tom, who passed away in 1990 due to Aids contracted from a blood transfusion during surgery. Tom belonged to "Creedence Clearwater Revival" with John during the band's glory years. John Fogerty has been married twice to Martha Piaz (divorced) and to present wife Julie Lebiedzinski. Fogerty is the father of seven children, three with first wife Martha Piaz and four, Lyndsay [Julien ensimmäisestä avioliitosta], Shane, Tyler, and Kelsy, with present wife Julie. John Fogerty, is of course, best recognized as the driving force behind the American mega-band, 'Creedence Clearwater Revival'. 'CCR', as the band has come to be known, was a major influence on the American music scene in the late 1960's and in the 1970's. Fogerty, himself, has continued as a solo artist since the demise of 'CCR' and is considered one of the best American songwriters of his generation. He is a member of The Rock and Roll Hall Of Fame (inducted in 1993 as a member of "CCR" ) and a member of the Songwriters Hall Of Fame (inducted in 2005 on his own songwriting merits). John Fogerty, is today, an icon of the American music community.

3
John Fogerty

Height
5' 11" (1.80 m)

Spouse
Martha Paiz - 1965 ~84? [divorced] 3 children

Julie Lebiedzinski [s. 1960] - 1991 - present, 4 children.

4
John ja Julie tapasivat ensimmäisen kerran syksyllä 1986 erään Johnin kiertue-keikan jälkeen. He rakastuivat kai jo ensimmäisellä tapaamiskerralla [ainakin John], mutta päättivät sittemmin 'hoitaa tämän jutun järkevästi' ja muuttivat yhteen vasta asuttuaan vuoden erillään [se ei Johnin mukaan kuulemma ollut ihan helppoa;\]. - Muun muassa aiempi avioliitto oli opettanut, että kestävää parisuhdetta ei leikitä kuin kotia lasten hiekkalaatikolla.

John oli eronnut ensimmäisestä vaimostaan [pitkän ja hankalan avioliiton jälkeen]  pari vuotta aiemmin. Hän oli siis vapaa mies, joka oli vuotta aiemmin palannut Centerfied-albumin myötä huipulle. John ei CCR-aikoinakaan ollut erityisemmin nautiskellut rock-tähteydestä [eikä hänellä 2-3 krt/vuosi levyttävän bändin yleisnerona (vrt. Beach Boys'ien Brian Wilson) olisi sellaiseen ollut edes aikaa], mutta ehkä myös Julien suuren ihailun rohkaisemana John meni omien sanojensa mukaan 'melkein mokaamaan koko jutun heti alkuunsa' pyytämällä Julieta hotellihuoneeseensa. Julie oli vastannut närkästyneenä: 'I've not coming for that'.

Tahdikkuutta äijät, tahdikkuutta siis. Akat eivät ole pelkkiä viihdytys- ja synnytyskoneita, jotka stimuloivat ja ärsyttävät hermojamme vaan Jumalan luoma ihan oma korkeampi ihmisyyden laji - - [terveisiä Tertullianukselle].

5
http://www.youtube.com/watch?v=-1Zi1SJFFbk
John Fogerty - Joy Of My Life - [John Fogertyn oman tuotannon (CCR mukaanlukien) ensimmäinen virallinen rakkauslaulu, joka on tehty nimenomaan Julielle 1997]
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/John_Fogerty
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Fogerty
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tertullianus
http://www.acephotos.org/c15937617/john-fogerty-and-julie-lebiedzinski-photo.html
http://www.acephotos.org/t1721834/john-fogerty-and-julie-lebiedzinski-photos.html

13 comments:

Anonymous said...

Jos tämä olisi totta tuo mies haluaisi tanjakarpelaa. se on se hän tälle ccr:lle?

Rauno Rasanen said...

Mikäs kala-asiantuntija se sinä olet?

Riku Riemu said...

Ei millään uskoisi, olisin luullut kahdeksankymmppiseksi, jollen miestä tuntisi.

Sattumoisin olen tänään kuunnellut ccr:ää aika paljon juutuubista. Kuuntelijat/katselijat videoille lasketaan miljoonissa.

Vuonna 2011.

Olimme silloin nuoria, minä aivan kakara. - Mutta emme me ihan väärässä olleet.

Olisi se silti saanut veljensä hautajaisiin mennä. Minun edesmenneeltä veljeltäni on perintönä plektra, jonka onnistui saamaan Fogertyn vieraillessa Suomessa. - Siinä lukee: John Fogerty.

Rauno Rasanen said...

'Olisi se silti saanut veljensä hautajaisiin mennä.'

Eikö se edes sinnekään mennyt?

Kyllähän John sentään Tomia - isoveljeään - sentään rakasti CCR-Zaentz-jatko-intressien eriävyydestä huolimatta.

Mulla on Bordowitzin Bad Moon Rising ja olen asiasta jopa Hank B:n kanssa lyhyesti mailaillut.

Hank kysyi minultakin: 'Do you think I was fair to John?'

Siinä sitä oli pohtimista. Sanoin, että juu ja ei. - Ihan tosissani nimittäin.

hg said...

Kala-asiantuntijaksi tullaan, ei synnytä. On vaikea laji. Karpela ei karppi. Kalakukko on toinen juttu. Nainen loukkaantuu, kääntyy eikä enää tunnu samalta. Menee tunteet kun tajuaa, että on ollut hölmö. Minä koen olevani Tukiainen2 eli hoopo naiseksi. Petetty, naurettu ja se ei mene perille,että karkaisi australiaan. Se on juttuni; verkko tyhjä, takki täysi. Elämä kai voitti jos jonkun piti voittaa.

Rauno Rasanen said...

Oletko lukenut Hank Bordowitzin CCR- jne.- elämäkerran 'Bad Moon Rising'?

Hank oli reilu ainakin journalistisessa zoomauksessaan, mutta ei hän kyennyt hahmottamaan Saul Zaenztin roolia tarpeeksi hyvin [HB on lopulta itsekin juutalainen bisnesmies].

'Too strong individual passions', oli vastaus kysmykseeni [kiitti vaan mutta ei riitä].

Rauno Rasanen said...

Eikö John muka mennyt Tomin hautajaisiin? Sehän piti siellä puheen: 'veljeni oli unelmoitsija' jne. [vähän niinkuin Fogerty'en viiden veljeksen oma isäkin].

Riku Riemu said...

Bordowitzin kirjaa en ole lukenut, vain joitain mainintoja.

Tätä minä hoilotin, vaikken englantia osanut vielä paskaakaan. - Rauno on epäilemättä kuudesta miljoonasta videon katselijasta kerryttänyt puolet, mutta muille laitoin.

CCR!

Riku Riemu said...

Pyörrän puheeni hautajaisista, olet parempi asiantuntija.

Jostain minulle vain jäi sellainen muistikuva. - Väärässä oleminen ei minulle useinkaan ole epämieluisin vaihtoehto.

Anonymous said...

Veljekset rr liikkeellä. Tomi ja Rauno.
hg

Riku Riemu said...

Mistähän tuo HG tiesi, että oikea nimeni on Tomi Toivoton??

Rauno Rasanen said...

Se vaan tietää. Se on joskus parempi kuin Sibylla eli itse Ruukinmatruuna, joka näkee kaiken [melkein].

Rauno Rasanen said...

http://www.amazon.com/Bad-Moon-Rising-Unauthorized-Clearwater/dp/155652661X