March 24, 2011

Johdonmukaisesti eteenpäin Köyhien Asialla

Yläkuvassa Köyhien Asialla-puolueen Terttu Savola seuraa Vampyyri-Jyrkiä, joka odottaa sinun rahojesi siirtyvän pankkipokerin riskibisnekseen. - Keskimmäisessä kuvassa Jyrki ja tyypillinen kykypuolueen jäsenten 'halpaverotetuilla' osinkotuloilla ja 28% pääomaveron mahdollistamilla säästöillä hankittu elintaso-huvipursi. - Alakuvassa yksi Kokoomuksen globaalin talouspolitiikan ehkä karmeimmista seurauksista: silinteripäinen luuranko eli selkokielellä rikkauden edesmennyt fantasia-illuusio.
*
Poliittisen ajatteluni ja vastarintani motto: - 'The unrealistic sound of these propositions is indicative, not of their utopian character, but of the strength of the forces which prevent their realization' - [Herbert Marcuse, One Dimensional Man; suom. Yksiulotteinen ihminen].
*
[Kielimafia editoi hieman - viimeksi klo: 23.10]

I
Kaksinaismoralistinen [janus-kasvoinen] Kokoomus sai minulta vaalikonekyselyssä miinus 100 pistettä - onneksi olkoon!

Eri puolueiden ehdokkaiden keskimääräinen sopivuus

Sija Puolue Pisteet Ehdokkaita

1 Köyhien Asialla 226 1
2 Vasemmistoliitto 119 20
3 Suomen Työväenpuolue STP 102 8
4 Suomen Kommunistinen Puolue 92 17
5 Suomen Senioripuolue 88 8
6 Itsenäisyyspuolue 83 6
7 Perussuomalaiset 81 16
8 Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 66 20
9 Suomen Kristillisdemokraatit 46 19
10 Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta 44 1
11 Muutos 2011 44 12
12 Suomen Keskusta 25 21
13 Vihreä liitto 20 21
14 Vapauspuolue (VP) - Suomen tulevaisuus 1 1
15 Piraattipuolue -4 15
16 Ruotsalainen kansanpuolue -74 20
17 Kansallinen Kokoomus -100 21

II
1
Vastasin taas kerran vaalikoneen kysymyksiin jotakuinkin tuosta vaan lonkalta [politiikan ja taiteen kyseessä ollen luotan aina ensin intuitioon ja sitten vasta järkeen], mutta silti tulos oli etenkin eri puolueitten keskinäistä sopivuutta ajatellen yllättävän johdonmukaisesti linjassa 'etukäteis-ennakkoluulojeni' kanssa, eikä Perussuomalaistenkaan yliedustus ihmetytä [3 top-5:ssä!], koska olen myös itse populisti ainakin tavassa jolla ilmaisen itseäni [perussuomalaisten naivistinen, piilorasistinen ja rahfa(s)naattinen linja tosin ärsyttää minua].

Yksittäisten ehdokkaitten välillä näyttää puolueitten sisällä olevan merkillisen suuria eroavuuksia, joten yllättätyksiäkin ilmaantuu [Piraattipuolueen ja Keskustan edustaja kymmenen 'parhaan' joukossa joskin myös 10 'inhokin' joukosta löytyy molempia].

Yksi on kuitenkin varmaa: Kokoomusta minä vihaan kaikkein eniten [terveisiä vain isäukolle sinne hautaan eli universumiin: punainen lippu liehuu yhä korkealla ainakin kritiikin vaikkei niinkään positiivisen ohjelman merkeissä]

2
a] 'Sopivimpien' top 10:ssa oli siis 3 Persua ja 1 Piraatti, 1 Köyhien Asialla [Terttu Savola], 1 SDP.läinen, 1 kepulainen, 1 vasemmistoliittolainen ja 1 Seniori ja 1 SKP:läinen

b] 'Inhokeista' eli 10:stä epäsopivimmasta ehdokkaasta 3 oli kokoomuslaisia ja 2 RKP:sta, 1 Kepusta, 1 Vihreistä, 1 Kristillisistä ja 2 Piraateista.

3
Negatiivinen kantani kehitysapu-määrärahoihin ei ole minulle mikään kynnyskysymys eikä siis myöskään erityisen vahva aatteellis-moraalinen periaate. Sen perusteet löytyvät muualta kuin laupeudesta ja ihmisoikeuksista ynnä muusta asioitten todellista tilaa mystifioivasta retoriikasta.

Kehitysapu on perimmältään hyväntekeväisyyttä, jolla yritetään humanismin [hyvän omantunnon] nimissä korvata vapaan ja ahneen markkinatalouden ylläpitämää rakenteellista epätasa-arvoa ja sortoa.

Jollekin Ironmistressille kehitysapu on turhaa tietenkin jo sen vuoksi, ettei tyhmiä afrikkalaisia kannata auttaa, koska ne eivät koskaan pääse edes kognitiivisesti läntisen sivilisaation edellyttämälle tasolle.

Suhtaudun itsekin skeptisesti kehitysapuun, mutta täysin eri syistä kuin oman logikkansa väistämättömänä seurauksena käytännön rasismiin ajautuva IM.

Kehitysapu ei paranna sairautta, joka on kapitalismi vaan ainoastaan pitkittää riutuvan autettavan ikää muutamalla vuodella [alakuvan viesti liittyy tähän tosiasiaan]. Sekö on humaania? Vastaus: se on todellisten syiden pimittämistä eli kaksinaismoralismia.

4
Kaiken kaikkiaan - kokonaisuutena - vastaukseni edustavat oman linjani ääripäätä [esim. negatiivinen kanta homojen täysin vapaaseen adoptio-oikeuteen], josta minulla ei kuitenkaan ole joka kohdassa kovin paljon vara tinkiä, mikäli aion olla rehellinen itselleni ja muille.

Toki ymmärrän, että rehellinen ihminen on nopeasti entinen poliitikko ja päinvastoin, mutta jossain sisimmässäni uskon yhä oikeudenmukaisuuteen, joka voidaan saavuttaa vain tinkimättömän omakohtaisen rehellisyyden lähtökohdista - edellyttäen tietysti, että poliittinen intuitio ja argumentatiivinen järki eivät jää liian etäälle toisistaan kuten Perussuomalaisilla, koska silloin seurauksena on naivin fanaattista ja useimmiten suorastaan tyhmää omaan napaan tuijotusta [on nimittäin olemassa fiksuakin egoismia].

Olen varsin tyytyväinen siitä, että viime vuosien 4 vaalikonetulosta ovat kerta kerralta yhtenäistyneet ilman, että olisin pähkäillyt loputtomiin asiakysymysten parissa kuten monet arvostamani älyköt - olipa sitten kyseessä Osmo Soininvaara tai Sammalkieli.

Tärkeintä poliittisiin kysmyksiin ja haasteisiin vastaamisessa minulle kuten edellä jo annoin ymmärtää on intuition ja argumentaation yhdistyminen omakohtaisen [olkoonkin populistisen] rehellisyyden lähtökohdista käsin.
*
http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/helsinki/
http://www.koyhienasialla.fi/
http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6yhien_Asialla
http://fi.wikipedia.org/wiki/Herbert_Marcuse
http://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_Marcuse
http://octavius1.wordpress.com/2008/12/04/kokoomus-januskasvoinen-pettaja/
[mitä ilmeisimmin kyseessä on jonkinlainen rasismi-blogi, joskin logoehdotus on mainio]
http://fi.beepedia.wikia.com/wiki/Lol,_Suomen_puolueet
http://www.flickr.com/photos/mandrl/2865287072/

8 comments:

Anonymous said...

Alkaa olla vähän sellainen olo, ettei tee mieli äänestää ketään. Ehkäpä kommunisteja, ihan vain protestiksi.

Vähän aiheeseen liittyen. Yritin muutaman illan ajan pohtia näkemyksiäni sosiaaliturvaan ja erityisesti sen kriitikoihin liittyen:

http://sammalkieli.blogspot.com/2011/03/kaivoonkusijat.html

En osaa sanoa mitään lopullista työllisyystöistä, työkkärin kursseista tai vastaavista. Luultavasti ne ovat monille ihan hyvä asia.

Mutta sosiaaliturvan kriitikoiden pohjimmiltaan kaksinaismoralistisen moraalitalous -diskurssin tulen tuomitsemaan niin pitkään kuin minussa henki pihisee: Kysymys on kahdella mitalla mittaamisesta.

Jos työmies on ensin rationaalisuuden nimissä laitettu maantielle, siinä vaiheessa on aika härskiä tulla lässyttämään mitään moraalista tai ansaitsemattomista tukieuroista.

mikis said...

STP (Suomen Työväen Puolue) on Johan Bäckmanin masinoima Putin-puolue. En uskalla sanoa, vaikka mieli tekisi, mielipidettäni herra Bäckmanista. Koska jos niin tekisin, tuo Hartwall suvun miljonääriperijä haastaisi minut välittömästi oikeuteen.

Ihmiset siis saavat, ainakin toistaiseksi, äänestää vapaasti. Ketä tahansa, vaikka hulluja. Ja TÄLLÄ NIMENOMAAN EN TARKOITTANUT J. BÄCKMANIA! Toivon vaan että Kuppa söisi muutaman ehdokkaan. Mutta en MISSÄÄN NIMESSÄ TOIVO ETTÄ NÄIN TAPAHTUISI J. BÄCKMANILLE!

http://antifasistit.blogspot.com/

Tillittäkää ite.

Anonymous said...

HAISTAKAA PASKA KAIKKI !
(Pl., eli POIS LUETTUNA Johan Bäckman.)

Rauno Rasanen said...

Onks toi joku Paska-puolueen edustaja?

Anonymous said...

Nyt kun tuli puheeksi. Mä ostin pari iltaa sitten Paskapokkarin.

Siinä on paljon faktoja ja juttuja paskasta.

Rauno Rasanen said...

Olen käynyt joskus netin kautta tsekkaamassa Paskakirjoja. Mutta niitä varsinaisia paska-tarinoita en ole lukenut. En kyllä kovin monia muitakaan.

Onks tämä hyvä?

Latouche, Serge: Jäähyväiset kasvulle

http://www.like.fi/kirjat/jaahyvaiset-kasvulle

Pojankeppana said...

Lotossa arvotaankin viikonloppuna kaikkien aikojen jättipotti. Sillä rahoittaisi Libyan sisällissotaa kuulemma noin puolen minuutin ajan.

Rauno Rasanen said...

Loppuaika pitää kai sotia velaksi. Ja artisti maksaa - niinkuin aina ennenkin.