July 30, 2010

Jalopeura(tar) Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesasta

Former Mossad agent Tzipi Livni has reached top echeleons of Israeli politics.

Onko Ironmistress Tzipi Livnin suomalainen kolleega?

[K-mafia tarkistelee, onko tekstiin jäänyt maamiinoja (on jäänyt, niinkuin pitikin) - viimeksi klo: 22.45)]
1
Elisa kirjoitti edellisen päreeni kommentissaan Takkiraudan päreeseen viitaten: 'Lasten pakkohuostaanotoista tulee ensimmäisenä mieleen aboriginaalien kohtelu viime vuosisadalla. Jopa satatuhatta lasta erotettiin väkivalloin vanhemmistaan, suvustaan ja kulttuuristaan. Vain heidän etnisen taustansa takia. - - En pysty ymmärtämään, että yksikään itseään järkevänä pitävä ihminen voisi tänä päivänä kannattaa moista ajattelua. Jopa Australian pääministeri on pyytänyt aboriginaaleilta anteeksi heidän kohtelua.'

Vaikea on minunkin ymmärtää Takkiraudan etnisen puhdistuksen vaatimuksia romanien suhteen. Ja tämähän ei ollut suinkaan mitään poikkeuksellista puhetta häneltä - päinvastoin. Mutta olennaisinta nyt lienee, että tällä kertaa tuo puhe täyttää rasismin tunnusmerkit, koska se kehottaa tietyn kansanryhmän sisäisen integraation ja identiteetin murskaamiseen.
..................
On tullut aika toimia. Emme voi enää antaa vihollisen noin vain soluttautua maahamme Suomen maahanmuuttolakia emmekä edes kansainvälisiä diplomaattiteitä hyväksi käyttäen.

Esitänkin Ruukinmatruunasta seuraavassa vakavan epäilyn, joka saattaa tietysti viedä minut juridisesti heikoille jäille, mutta joskushan kyseinen epäily on tuotava ilmi/julki. Olkoon se hetki nyt.

Matruunan esittämät vaatimukset eli totuudet kuten hän niin mieluusti sanoisi (esim. romanilasten pakkohuostaanoton välttämättömyys ja islamistien tehostettu tarkkailu), ovat saaneet minut epäilemään hänen toimivan (natsien Waffen-SS:n verratun) Israelin tiedustelupalvelu Mossadin laskuun Suomessa.

Joten kun Matruuna nyt sanavapauden nimissä vouhkaa Stasi-listojen julkistamiseksi, niin minä vaadin saman sananvapauden nimissä (sekä demokratian, liberalismin ja ylipäätään kaikkien mahdollisten ihmisoikeuksien nimissä) tutkimaan myös Ironmistressin nykyiset kytkennät Israelin turvallisuuspoliittiseen tiedusteluun Suomessa.

Ironmistress (mitä ilmeisimmin Mossadin antama koodinimi) saattaa olla Israelin agentti - vakooja, jolle on annettu missio koskien maahanmuuttopolitiikkaamme.

On myös enemmän kuin toivottavaa (sillä RM ei toimi yksin), että poliisi ryhtyisi tutkimaan esim. Ben Zyskowitsin, Ruben Stillerin ja ylipäätään kaikkien Suomen juutalaisten (etenkin sionistiepäiltyjen) Mossad-kytkentöjä mitä pikimmin. Näillä ihmisillä saattaa olla salainen agenda kaapata valta Suomessa ja alistaa sen alkuperäisväestö hallintaansa aivan kuten Israel on tehnyt palestiinalaisille Gazan alueella.

Kuvitelkaapa vain Suomi sionistien alistus- ja kostopolitiikan leirinä. Näin Giorgio Agambenin State of Exception toteutuisi yllättävällä tavalla jopa täällä demokraattisessa lintukodossamme.
Suomen kansan kulttuurisen identiteetin murtamiseksi ja valtansa lopulliseksi sinetiksi Mossad jopa säätäisi lain, joka pakottaa Suomen aboriginaali-miehet - myös aikuiset! - ympärileikattaviksi. Mikä julkea (chutzpah) nöyryytys!
.......
Hämmästellessänne häikäilemätöntä ja uhkarohkeaa röyhkeyttäni - olenhan asettamassa päätäni Jalopeuran (Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesasta) kitaan, korostan uudelleen, että jos kerran joku puolimilitantti juutalainen anti-islamistitar saa sananvapauden nimissä esittää joitain vähemmistöjä niin raaan rankasti diskriminoivia kommentteja kuin Takkirauta, niin sillä samalla oikeudella minä vaadin hänen Mossad-taustojensa tutkimista, koska eivätkö juuri tuollaiset kommentit ole täydellisessä ristiriidassa sen demokraattisen ja sananvapaudesta kumpuavan mielipiteenvaihdon kanssa, jota Takkitauta niin kovin (tekopyhästi) itse väittää edustavansa.

Olen kyllästynyt tämän naisen henkilökohtaisten intressien saneleman turvallisuuspolitiikan ylilyönteihin, joita hän pitää universaaleina totuuksina - yhä silti väittäen olevansa johdonmukainen. Kyse ei kuitenkaan ole loogis-käsitteellisestä johdonmukaisuudesta vaan a) laskelmoivasta opportunismista, joka kätkee rasistisen mielenlaadun, b) järjen käytön perimmäisten ehtojen ymmärryksen puutteesta, c) situationaalisesta naisen logiikasta (oman viiteryhmän, oman perheen ja omien lasten turvallisuus sanelee täysin poliittisen etiikan ehdot), d) kaikista edellä mainituista yhtä aikaa.

Voiko demokratia sietää loputtomiin ihmistä, joka väittää toimivansa demokratian ja sananvapauden nimissä, vaikka hän toistuvasti kehottaakin syrjimään tiettyjä etnisiä ryhmiä? Hyvät ihmiset, minä sanon teille: EI VOI!
.....
Kaiken edellisen kirjoitan Kunnian ja Omantunnon, Sananvapauden, Totuuden ja ennenkaikkea Tosiasioiden nimissä - käsi Raamatulla.

Rauno Räsänen Helsinki, Suomi, Finland (parlamentaarinen demokratia, toistaiseksi), 30.7.2010

2
Tässä de-rasismifikaatio-videossa olen henkilökohtaisesti opettamassa myös Ruukinmatruunaa suomalaisen yhteiskunnan demokraattisille tavoille. Se ei ole tietenkään helppoa, sillä kaikki Mossad-agentit on koulutettu aivopesumenetelmällä. Puhdistava vasta-indoktrinaatio vaatiikin erittäin jämäkkää ja pedagogisesti oikeaa asennetta. Mutta sitä minulta kyllä löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=TE_rwRTzEDI
*
http://takkirauta.blogspot.com/2010/07/ranskalaista-kovamielisyytta.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mossad
http://fi.wikipedia.org/wiki/Waffen-SS
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tzipi_Livni
http://en.wikipedia.org/wiki/Tzipi_Livni
http://wanted.org.il/tzipi_livni_en.htm
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8668169
http://en.wikipedia.org/wiki/Giorgio_Agamben#State_of_Exception_.282005.29
http://en.wikipedia.org/wiki/Situational_ethics
http://www.topnews.in/regions/gaza

15 comments:

Elisa said...

Kiitos Rauno.

Pelkäsin olleeni hieman liian tosikkomainen kommentissani, mutta sinä korjasit sen virheen. :)

Minulla on omat syyni saada lievää vakavampia allergiaoireita aina, kun kohtaan ihmisen joka Tietää Totuuden.

Rauno Rasanen said...

Kiitos, sydänkäpy. Taistelemme tästä lähin yhdessä pahuutta vastaan.

Arhi Finnsanity said...

Mikä parlamentaarinen demokratia?

Suomiko?

Eduskunta, joka kieltäytyy käyttämästä valtaa ja leimaa hiljaa hallituksen esityksiä hallituksen vaatimissa "kiireellisissä" aikatauluissa?

Puolueryhmissä, joissa vaaditaan puoluekuria ja äänestäjiään edustavien kansanedustajien luopumista henkilökohtaisesta valinnasta ja arvioinnista?

EU:n perustuslain alle alistunut, omasta perustuslaista jo luopunut valtio?

Parlamentaarinen demokratia?

Jossa verotus ei ole kansan tahdon mukainen vaan veroprogressiota ja jaettua hyvinvointia jatkuvasti purkava?

Jossa vaalilupauksia kansa ei jaksa ikinä vaatia tai muistaa?

Jossa pääministerit eivät eroa välittömästi, vaikka paljastuvat korruptiosysteemin osaksi?

Jossa pääministerit juoksevat ison teollisuuden lobbaajiksi, käyttääkseen arvovaltansa vihdoinkin sensuroimatta todellisten käskijöittensaä hyväksi?

Arhi Finnsanity said...

Mutta siis muuten olen samaa mieltä, että rasismia ja fasismia esitellään monen ajattelijan kautta nykyään hyvin kätketysti ja naamioiden.

Kirkolla on ollut laaja yleisesti hyväksytty lupa vihata Jumalaan vedoten ja leimata epäpuhtaita sekä erilaisia ihmisiä. Kirkko on ollut loistava esikuva mm. perussuomalaisille, puhtaan suomalaisuuden ritareille.

Ihmisillä on valtava halu uskoa johonkin puhtaaseen ja hyvään, joka voi mennä moraalin, järjen ja tasavertaisuuden yläpuolelle.

Jotakin ehdotonta, jonka suhteen voisi luopua stressavasta kriittisyydestä ja huokaista varmana aatteen suojassa. Ilman ajatuksia, vain luottaen kuin lapsi äidin tisulla.

mossa said...

No viunaa meneee oikestaan aika usein illan lopuksi, mutta tarkemmin muistellessa tuntuu, että mitä kovemmassa kännissä on ollut, sitä tiukempi kaveri on munakin ollut. Tosin missään kaatokännissä ei voi olla vaan oon tasapainoiltava reippaan humalan ja örveltämisen välillä.

Saatan ottaa puheeksi tämän aiheen huomenna kaveriporukassa jos jaksan ja uskallan.

Rauno Rasanen said...

Finnsanity kysyi:

'Mikä parlamentaarinen demokratia? Suomiko?'

*
Anyone for satire?
...
Kun sanoin (tietyssä kontekstissa, tietyssä dramaturgiassa), että Suomi on parlamentaarinen demokratia, niin tarkoitukseni oli tietenkin samalla satiirisesti kyseenalaistaa tämän väitteen poliittinen sisältö (tarkkaan ottaen minun ei edes tarvitse kyseenalaistaa sitä, koska se tekee sen itse).

Toisaalta - jos sinun tavallasi luemme tekstini kirjaimellisesti ottamatta huomioon sen dramaturgiaa, niin pitää tietysti kysyä: jos Suomi ei ole 'oikea' parlamentaarinen demokratia, niin mikä muodollisesti parlamentaarinen demokratia sitten olisi?
...
Satire, no one(?)

Ironmistress said...

Oi vei! Ruukinmatruuna on paljastunut. Vai onko sittenkään?

Shalom aleikem, khaver. Otetaanpas nyt ihan iisisti. Ensinnäkin ruukinmatruuna on buddhalainen eikä judaisti eikä hän noudata kashrutia.

Toiseksi antisosiaalisen elämäntavan ja antisosiaalisten kulttuuripiirteiden arvostelu ei ole rasismia. Se on ns. tolkullisuutta. Niin avomielinen ei pidä olla, että aivot valuvat ulos päästä. On olemassa konstruktiivisia elämäntapoja ja destruktiivisia elämäntapoja, ja kerjäläisyys, rikollisuus, pummaaminen ja loisiminen kuuluu niihin jälkimmäiseen.

Meidän ns. kunnon kansalaisten pinna alkaa olla lopussa. Olemme kyllästyneet siihen, että kaikenlaiset gutmenschit elättävät kyytä povella.

Sosiaaliturvan tehtävä on olla turvaverkko, ei riippumatto. Eikä sen varsinkaan ole tarkoitus olla löhöpaikka antisosiaaliselle ainekselle, joilla ei ole pienintäjään kiinnostusta panna tikkuakaan ristiin sinne kredit-puolelle. Me veronmaksajat maksamme selkänahastamme antisosiaalisen aineksen hyysäämisen.

Sinä kun kristitty olet, niin kurkkaapa 1. Tess 3:10 ja mieti mitä se tarkoittaa. Ruukinmatruunassa on sen verran juutalaista, että hän ymmärtää varsin hyvin, ettei se raha kasva puissa eikä tule taikaseinästä, vaan jonkun on maksettava se kaikki porsastelu. Tässä maassa on riittävästi aivan oikeasti hädänalaisia ihmisiä, ettei niitä tarvitse haalia ympäri maailmaa ja elättää veronmaksajien kustannuksella.

Ja vielä vastenmielisemmäksi tilanteen tekee se, että suuri osa tästä elätettävästä antisosiaalisesta aineksesta on sellaista, joka suhtautuu sekä länsimaiseen kulttuuriin että yhteiskuntaan (ja tietysti siinä sivussa juutalaisiinkin) äärimmäisen vihamielisesti. Miksi ruukinmatruunalla olisi mitään velvollisuutta sietää sellaisia kulttuureja, jotka pyrkivät hänen ja hänen viiteryhmänsä tuhoamiseen?

Kerropa se.

Rauno Rasanen said...

RM kysyi:

'Miksi ruukinmatruunalla olisi mitään velvollisuutta sietää sellaisia kulttuureja, jotka pyrkivät hänen ja hänen viiteryhmänsä tuhoamiseen?'

SO - THERE WILL BE BLOOD.

Kapitalismia eteenpäin ajava Saatana (ahneus, pakkokilpailu, sydämen kovettava viha) on saanut TWB:n Daniel Day-Lewis'issa paatuneimmat kasvonsa (paras miespääosa-Oscar 2008).

Erich von Stroheim (Greed, 1925) voi myhäillä haudassaan: TWB jatkaa hänen realistisen ekspressionisminsa ja ihmisluonnon raadollisen kuvauksensa perinnettä.

'Suosittelen elokuvaa erityisesti 50–100–vuotiaille miehille (ja Ruukinmatruunalle/RR), jotka ovat tehneet uransa esimerkiksi vuori- tiili- tai rakennusteollisuuden palveluksessa. Öljyähän meillä ei onneksi ole.'

http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/15516-elokuva-arvio-there-will-be-blood

*
http://en.wikipedia.org/wiki/There_Will_Be_Blood

http://en.wikipedia.org/wiki/Greed_(film)

Ironmistress said...

Rauno, elämä on kovaa ja sitten sinä kuolet. Hajoa siihen.

Reality check: tämä maailma on /c:stä, eikä se paremmaksi muutu vaikka kuinka unelmoitaisiin. Ei auta muuta kuin sopeutua sen realiteetteihin.

Reality check: Maailmassa on ihan aikuisen oikeasti sellaisia viiteryhmiä, jotka suhtautuvat ruukinmatruunan viiteryhmiin (naisiin, buddhalaisiin jne) hyvin vihamielisesti ja haluavat tuhota heidät. Ruukinmatruunan siinä sivussa.

Mitä ajattelet, että ruukinmatruunan pitäisi tehdä? Ojentaa heille kukkia ja ajatella, että miksi emme kaikki voisi tulla toimeen rauhassa?

Ei.

Se ei toimi. Se ei kertakaikkiaan toimi. Tämä maailma on p*ska paikka ja ihmiset ovat elukoita. Keski-Aasian buddhalaisten kohtalo on opettanut ruukinmatruunalle jotain kulttuurievoluutiosta, hengissäselviämisestä ja pahuudesta.

Ainoa toimiva tapa vastustaa väkivaltaa on väkivalta. Toisen posken kääntäjä saa litsarin ohella taatusti myös mae-gerin solarplexukseensa. Koko Keski-Aasia Singaporesta Afganistaniin oli kerran buddhalainen. Nyt jäljellä ovat enää Burma ja Bhutan? Mitä niille kaikille muille on tapahtunut?

Vastaus on, että heidät kaikki on tapettu. Niin paljon kun tykkäämme pasifismista, se on reaalimaailmassa varma tie tuhoon.

Niinpä ruukinmatruuna itse valmistautuu siihen, että tässä maailmassa on paljon ihmisiä, jotka haluavat ihan aikuisen oikeasti hänet hengiltä. Se ei tarkoita kulkemista pyssy kainalokotelossa, vaan henkistä valmistautumista siihen, että voi käydä ikävästi ja silloin on parempi, että tietää mistä saa aseen ja osaa käyttää sitä.

Älykkyyttä sinulla on, mutta viisautta sinulla ei ole tippaakaan. Et vain tajua. Et vain yksinkertaisesti tajua maailman syy-seuraussuhteita ja sitä, että me emme ole enkeleitä vaan me olemme p*skiaisia. Ja tässä maailmassa pätevät p*skiaisten, ei enkelien, säännöt.

Mutta kun ei mene jakeluun niin ei mene jakeluun.

Ironmistress said...

Sitten asiaan.

Vaikea on minunkin ymmärtää Takkiraudan etnisen puhdistuksen vaatimuksia romanien suhteen.

Kyse ei ole antiziganismista eikä etnisestä puhdistuksesta. Kyse on yksinkertaisesti lastensuojelusta. Siitä, että pelastetaan lapset joutumasta antisosiaalisen elämäntavan piiriin ja taataan heille mahdollisuus kasvaa kunnon kansalaisiksi.

tällä kertaa tuo puhe täyttää rasismin tunnusmerkit, koska se kehottaa tietyn kansanryhmän sisäisen integraation ja identiteetin murskaamiseen.

Ruukinmatruuna tekstissään sanoutui selkeästi irti sekä rasismista että antiziganismista.

Mitä rasismiin tulee, niin kulttuuri on hankittu ominaisuus eikä liity etniseen syntyperään. Siksi rasistikorttia on turhaa pelata - "kulttuurirasismia" ei ole olemassakaan.

ihmisoikeuksien nimissä) tutkimaan myös Ironmistressin nykyiset kytkennät Israelin turvallisuuspoliittiseen tiedusteluun Suomessa.

Siitä vain. Voit olla täysin varma, ettei mitään löydy.

On myös enemmän kuin toivottavaa (sillä RM ei toimi yksin), että poliisi ryhtyisi tutkimaan esim. Ben Zyskowitsin, Ruben Stillerin ja ylipäätään kaikkien Suomen juutalaisten (etenkin sionistiepäiltyjen) Mossad-kytkentöjä mitä pikimmin.

Joka toisia haukkuu se itse on, saa kuulla lasten suusta totuutena. Ja niinhän se täälläkin on.

Syytät ruukinmatruunaa rasistiksi, mutta itse syyllistyt mitä törkeimpään antisemitismiin. Olisiko aika katsoa peiliin?

Mossad jopa säätäisi lain, joka pakottaa Suomen aboriginaali-miehet - myös aikuiset! - ympärileikattaviksi. Mikä julkea (chutzpah) nöyryytys!

Eivätkö suomalaiset ole vanhan legendan mukaan Isaskarin heimon jälkeläisiä? Eikö olisi kivaa, kun Väinölän ja Israelin lapset löytäisivät jälleen toisensa? ;-)

Pointti on siinä, että meillä ei ole mitään velvollisuutta suvaita antisosiaalista ja destruktiivista elämäntapaa (kerjäläisyyttä, varkauksia, ryöstöjä, prostituutiota, murtoja, petoksia jne) - varsinkaan silloin, kun me ns. kunnon kansalaiset maksamme koko riesan. Tuon antisosiaalisen elämäntavan kustannukset maksetaan meidän pussistamme.

Lasten pakkohuostaanotto on äärimmäinen toimenpide, mutta se on tässä tilanteessa ainoa mielekäs. Lain edessä kaikki ovat tasa-arvoisia eikä etninen tausta anna mitään suojaa eikä erivapauksia. Jos han-suomalainen lapsi kasvatettaisiin pienestä pitäen varkaaksi, näpistelijäksi, prostituoiduksi tai rosvoksi, hänet otettaisiin välittömästi huostaan. Ja näin pitääkin tehdä - vaikka sitten huostaanotettu lapsi edustaisi mitä tahansa etnistä taustaa. Lapsen etu (objektiiviset tosiasiat) on tärkeämpi oikeushyvä kuin vanhempien oikeus kasvattaa lapsestaan rikollinen.
poliittisen etiikan ehdot), d) kaikista edellä mainituista yhtä aikaa.

Edustamasi ja ajamasi kulttuuri- ja moraalirelativismi on kai paradigma, joten ruukinmatruunan näkemys asioista on aivan yhtä hyvä kuin sinunkin, eikä sinulla ole kertakaikkiaan mitään oikeutta esittää omaa näkemystäsi yhtään sen oikeampana tai parempana kuin ruukinmatruunankaan. Se on pelkkä mielipide, ja mielipiteet ovat kuin p*räaukkoja: jokaisella on omansa.

Voiko demokratia sietää loputtomiin ihmistä, joka väittää toimivansa demokratian ja sananvapauden nimissä, vaikka hän toistuvasti kehottaakin syrjimään tiettyjä etnisiä ryhmiä? Hyvät ihmiset, minä sanon teille: EI VOI!

No mitä etnistä ryhmää nyt on syrjitty? Rikolliset, aivan syntyperästään huolimatta, tiettävästi eivät muodosta omaa etnistä ryhmäänsä, ja hyvä niin.

Rauno Rasanen said...

Ironmistress kirjoitti:

'Ja tässä maailmassa pätevät p*skiaisten, ei enkelien, säännöt.'

Sinä itse mukaan lukien, sillä muutenhan kyseessä on pelkkä intressi-väite eikä mikään objektiivinen tosiasia ja/tai lainalaisuus.

Yritin (tietysti) tahallani veivata asiat nurinpäin satiirin ja kirjaimellisen välimaastossa, koska sellainen strategia avaa erilaisia perspektiivejä ja herättää kysymään toisin (tai ainakin sen pitäisi tehdä niin).

Mutta sinä sitten (tietysti) lankesit ottamaan kirjaimellisesti tämän päreen. Jo se asenne itsessään kertoo minulle tietyn vastauksen lähtökohdistasi.

Tekisi mieleni kommentoida sinua täst'edes yksinomaan talousmatematiikalla, jossa funktion arvo määritetään pelkästään sosiaalidarwinistisen intressin perusteella.

Palaan asiaan uuden päreen muodossa. Ja menen henkilökohtaisuuksiin. Tällä kertaa myös omiini.

Ironmistress said...

Ruukinmatruuna ei koskaan olekaan väittänyt olevansa muuta kuin p*skiainen. Ei varsinkaan enkeli.

Ne ihmiset, jotka tiedostavat oman pahuutensa, kykenevät tekemään asialle jotain ja hallitsemaan sen. Ne, jotka eivät, toteuttavat omaa pahuuttaan siekailematta, koska he eivät edes ymmärrä tekevänsä mitään pahaa.

Miksi antisosiaalista elämäntapaa - josta koituu meille ns. kunnon kansalaisille pelkästään riesaa ja paljon maksettavaa - pitäisi suvaita tai edes sietää?

Rauno Rasanen said...

No ajakaa sitten ne somalit helvettiin älkääkä aina vain valittako! Hopi hopi! 'Mun-lompakkoa-et-varasta-puolue' pystyyn ja ikävät vähemmistöt huitsin nevadaan. Siinähän teille on poliittinen ohjelma valmiina. Taidattekin jo olla sitä organisoimassa.

Mutta heti siitä hetkestä, kun Halla-aho valitaan pääministeriksi, minä ryhdyn terroristiksi. Enkä minä tule olemaan ainut, joka tällaisen valinnan tekee. Pitäkää se visusti mielessä.

Elisa said...

Selvyyden vuoksi pieni tarkennus.

Minä en vastusta lasten huostaanottoja, en edes pakkohuostaanottoja, silloin kun siihen on selvät, yksilöllisesti tutkitut ja harkitut perusteet. Yksittäiselle lapselle tai perheelle se voi jopa olla pelastus ihmisarvoiseen elämään.

Pakkohuostaanottojen yleistämistä koskemaan kokonaista kansanosaa sen sijaan vastustan. Oli perustelut sitten millaiset tahansa.

Enkä edes näe miten pakkohuostaanotot ajaisivat Ruukinmatruunan asiaa. Mitä positiivista Australian yhteiskunnalle seurasi aboriginaalilasten pakkohuostaanotoista? Mitä positiivista seuraisi romanilasten pakkohuostaanotoista?

Mistä löydettäisiin rakastavat sijaisperheet kaikille kenties tuhansille sijoitettaville lapsille? Vanhemmat, jotka "pelastaisivat" lapset ja kasvattaisivat heistä Kunnon Kansalaisia.

Pelkään pahoin, että suuri osa lapsista jäisi laitoksien kasvatettavaksi, irrallaan sekä vanhemmistaan että ympäröivästä yhteiskunnasta. Mikä olisi parempi kasvualusta vihalle ja katkeruudelle?

Tämä riittäköön tällä kertaa minulta. Anteeksi ja kiitos. :)

Johanna said...

Humanistit pitää tiukasti kiinni harhoistaan ja pelastavat laivaan kaikki vaikka laiva hukkuisi samalla.

Mutta mitä minä naisena mistään tietäisin.