October 17, 2007

Joku ei saa unta - näinä 'levottomina' aikoina

Kaappaan nyt pätkän Jukka Relanderin tekstiä hänen blogistaan viime kevään vaalikampanjahumun keskeltä. Kyseessä on anekdootti, jonka Relander kertoo Teemu Mäestä ja Kirsi Pihasta eräissä bileissä.

Kyllä nauratti - olkoonkin, että olen saattanut kuulla tämän aiemmin itse Relanderin suusta jossain muodossa YleTeeman keskusteluohjelmassa T-Klubi.

Teemu Mäki on terävä jätkä, jota kissatädit vihaavat ikuisesti, koska eivät näköjään ymmärrä vihata totalitarismia, uusliberalismia ja reduktionistisia tiedemiehiä. On toki paljon helpompi vihata Teemua.

*
"....toisena haastatellun Teemu Mäen (tunnen) sitäkin paremmin. Ensimmäistä kertaa tavattiin jossain baarissa luultavasti Tuomas Nevanlinnan kautta, sittemmin oltiin samassa Bileet Tornissa –porukassa, jonka Mondon nykyinen päätoimittaja Heikki Valkama kokosi. Hurjasta kissantappomaineestaan huolimatta Teemu on hyvä tyyppi, joka ajattelee salaa ruusunpunaisia ajatuksia ja joka haluaa ihmisille hyvää. Poliittisesti kommunistiseksi ilmoittautuva Teemu on lähinnä demari, jolla on omatunto.

Tähän väliin anekdootti: lehdistöön levisi Tornin bileiden aikoihin tieto, että Kirsi Piha oli lyönyt Teemua jatkoilla. Näin todella myös tapahtui. Syy jäi tuolloin kertomatta. Istuttiin keskustelujen päätteeksi lasillisilla, ja Kirsi valitti lapsensa huonounisuutta. Teemu tokaisi lakoniseen tapaansa että porvari nukkuu huonosti. En voi sille mitään että naurattaa vieläkin. Totuuden nimissä on kyllä sanottava, että nykyisin ymmärrän kyllä Kirsiäkin oikein hyvin. Kahdelta yöllä voisi keksiä muutakin tekemistä kuin tuudittaa huutavaa lasta."
*
04.05.2004 Metro / Jukka Relander: Teemu Mäen suuri synti

Tässä kolumnissa Jukka Relander pohtii Teemu Mäen 'kohtaloa' ikuisena 'kissantappajana', joka ei saa anteeksi - ei koskaan. Varsin oivallinen teksti.
Syyttäjien asennnetta - jos on lupa käytää omia termejä - voisi kuvata kohtuuttomaksi ja vääristeleviksi. Sen perustelut ovat ristiriitaisia ja tekopyhiä.

*
http://jukkarelander.livejournal.com/

1 comment:

antteksi että mitä said...

saitko sinä anteeksi

verification ofmkysmys