February 7, 2007

Suomen historian lyhyin oppimäärä + Finlandia hymni karaokena

Päreeni linkki sisältää audiovisuaalis-interaktiivisen historianopetuksen pilottijakson, johon kaikki voivat ottaa osaa ja opetella samalla laulamaan englannin kielellä Suomen itsenäisyyden historian käänteentekevät tapahtumat!

Finlandia
08:36
A Finnish nationalist work by Jean Sibelius written at a time when the Grand Duchy of Finland was chafing under the dictatorship of Czarist Russia. The work was attributed to the rallying of the Finnish people and their eventual freedom.
(This video was made for entertaiment purposes and does not reflect a completely accurate historical timeline. Please enjoy it with that in mind.)
####
Bonus-raidaksi löysin Karelia sarjasta hyvin kauniin Balladi-osan. Ainakin videokommentaattorin mielestä (jos saan hieman yleistää ja retorisoida asiaa) se sopii kiihottamaan - ei ainoastaan ulkomaalaisen, täysurbanisoituneen "cityzenin" kauneuden kaipuuta, vaan myös herättämään uudestaan eloon niitä nykyajan kotosuomalaisen "nettikosmopoliitin" nostalgisia tuntoja, jotka Sibeliuksen musikaalinen nerous erään kansallisen erityispiirteemme eli suomalaisen luontokokemuksen liki shamanistisena tulkitsijana saa kerta toisensa jälkeen kuulostamaan siltä, kuin nuo sävellykset olisivat vain ja ainoastaan tätä yhtä kansaa yhdistäviä elementtejä.
Mutta Sibeliuksen musiikin universaaliset ulottuvuudet toki saivat aikaan sen, että hänen tuotantonsa koskettaa kaikkia ihmisiä ja kuuluu siten myös kaikille, olkoonkin, että suomalaisilla on ollut siihen alunperin aivan erityinen suhde, jossa yhdistyivät sekä esteettiset, emotionaaliset että poliittiset intohimot ja vakaumukset.
03:18
Jean Sibelius Karelia Suite Op.11:2 Ballade.
It's a beautiful video and the music suits an American highway as well as Finnish landscape. Would you have the beginning part of the Karelia suite, the fast one?

4 comments:

Mikko Moilanen said...

Oliko kaikki kuvat videolla muka suomesta? Tässähän joutuu lähtemään ihan Livingstonena tutkimusretkelle.

Rauno Rasanen said...

mikko moilanen

Ehkä osa kuvista oli Suur-Suomesta ;~)?

Anonymous said...

Minuakin kiinnostaa enempi kartta kuin Sibbe. Stalin lupasi Petsamon Suomelle ikuisiksi ajoiksi. Kommunismin ajallinen ikuisuus on vähän toinen kuin meillä sosiaalidemokraateilla ja muilla kokoomuslaisilla.
Kuollan niemimaakin on maantieteellisesti Suomea, mutta ryssä sielläkin hilluu. Tiedä sitten, olisko Kiina parempi rajanaapuri.
Sibbellä on kyllä hyviä biisejä. Elämänsä viimeiset 50 vuotta se oli säveltämättä. Jotkut osaavat lopettaa ajoissa.
Ajatteles nyt Räsänen meitäkin. Yritetään bloggamalla luoda menneisyyttä, toisin kuin Kemppinen, joka on pelkkää preesensiä.
No hyvä on; kaadan ittelleni vain.

Mikko Moilanen said...

No niinpä tietysti,lol. Petsamosta ja ehkä Viipurista. Ne vuoret ja se putous kyllä mietityttää.