June 8, 2006

LEEVI RULES

Leevi Lehto valloittaa maailmaa. (Kuva: Charles Bernstein's Web Log.)

Régis Bonvicino (left) , Leevi Lehto (seated), & Alcir Pécora
Poetry in a Time of War and Banality International Meeting Curators: Régis Bonvicino & Alcir Pécora.

Lukekaa Leevi Lehdon upea poliittis-poetologinen makroanalyysi runouden "tehtävästä" edesmenneen vasemmistokommunismin ja etenkin nykyisen kulutuskapitalismin - sotien ja banaaliuden - aikakaudella - puhe, jonka hän piti mainitussa runoseminaarissa Brasiliassa.

Plurifying the Languages Of the Trite

Title of talk: "Poetry, Power, Freedom"

Abstract: I'm interested in poetry as a peculiar, and possibly crucial, form of critique - i.e. of ideologies and power structures - and how this is both made possible by and requires a certain absolute freedom of content and form.
This is especially important in our time - which, indeed, is that of both War and Banality: in the face of ready-made ideologies, poetry can offer a method of (constant, open-ended) questioning.

1 comment:

Homo Garrulus said...

Leevi on aivan ihana; kuin kaunein kenkä: nostaa ja vie eteenpäin, kiiltävä ja kulumaton, seksuaalisuuden ikoni (symboli?) mutta ei minulle; vain hänelle itselleen eli miehen mitta.

Leevi and the Leavings; minä olen liivingit; I'm leaving soon. Mutta en Leeviä ja toivottavasti ei häntä; mutta olen paksu paksu (opin Haavikon identiteetistä lisää juuri Leeviltä).

Hyvää Kesää 2009 - life rules ja demokratia kenties sittenkin voittaa?