February 8, 2012

Vasemmistolla [sekä teoreettisella että poleemisella] on ikuisuusongelma: osaansa tyytyvä kansalainen, josta ei löydy 'väärää tietoisuutta'

Mummolla on vahvat periaatteet.

I
Onko tämä seniori-kansalainen 'terveellä tavalla' immuuni vasemmisto-radikalismin anarko-virukselle vai oikeisto-konservatiivisen säätykiertoajattelun aivopesemä Sauli- ja Jenni-fani? Onko hän euro-oikeistolaisen finanssi-isänmaallisuuden sankari vai sen elävä aivo-muumio?

II
Pankkikapitalismia lobbaavat bisnes-bulvaanit nyökyttelevät hyväksyvästi [toisilleen silmää iskien] pelikonepäitään, kun kuvan mummeli soittaa tuubi-videomme laulua kymmenen kertaa vuorokaudessa odottaen kärsivällisesti seuraavaa eläkkeenmaksupäivää saadakseen ostettua mm. verenpaine-, diabetes- ja sydänlääkkeensä, maksettua koko ajan käsittämättömästä syystä nousevat vuokransa ja sähkölaskunsa sekä voidakseen edes muutaman päivän ajan kuukaudessa herkutella laadukkaimmilla liha- ja kalatuotteilla.

Hän tyytyy vähään, on vaatimaton, kärsii hiljaa nahoissaan pienet puutteet, vaikka pelkääkin sairastuvansa, koska [tulevaisuuden] kokonaan yksityistetty kallis terveydenhoito söisi hetkessä hänen pienet säästönsä.

Silti mummo äänestää Kokoomusta, koska se puolue on hänen mielestään isänmaan vakauden ja jokaisen yrittäjän asialla, koska sillä puolueella on parhaimmat raha-analyytikot ja [tietysti] koska Sauli ja Jenni asuvat kohta presidentinlinnassa.

Maalaisliittoa mummo äänesti joskus kauan sitten, mutta nykyinen Keskusta edustaa hänelle puoluetta, joka pelkästään soutaa ja huopaa eikä siis tiedä, minne oikein tahtoo olla menossa. Paavo Väyrystä tai hänen suuruudenhulluuttaan mummo lähinnä säälii: 'Se ukko ei elä kaikille ihmisille yhteisessä todellisuudessa vaan omassa vallanhimoisessa mielikuvituksessaan'.

Mummelin mielestä muka-isänmaalliset Perussuomalaiset vain soittavat suutaan kuin ahne ja vallanhimoinen roskaväki, joka etsii itselleen yhtä aikaa syntipukkia ja suurta johtajaa eikä näe asioita peräkammariaan pitemmälle: '1920-luvun lopussa niitä sikisi Pohjanmaalla muutaman vuoden ajan kuin sieniä sateella. Sitten ne katosi jonnekin. Vankilaan tai armeijaan vissiin'.

Vasemmistoa - edes demareita [vaikka demarit nykyään onkin vanhoihin rakenteisiin jämähtänyt eliitti-työväen puolue] - mummo ei ole koskaan äänestänyt. Miltei kauhuissaan hän huudahtaa: 'Polseviikki-kommunistit ovat tyranki-roistoja', ja tuhahtaa halveksivasti: 'aina ne marssivat niitten lippujensa kanssa ja määräilevät muita vaikka uhkailemalla'.

'Vihreitä' mummukka ei ole edes nähnyt. Pelaa kuulemma näkö vielä sen verran hyvin. 'Onko ne niitä vapaamielisiä homoja, jotka ei kuulu kirkkoon eikä käy armeijaa - paitsi lesponaiset', hän kysyy. Vastaamme - eh - niin - kyllä - mutta - - 'Hirveetä sellanen vihree oliskin kattoo, jos näkis', lataa mummo lopuksi.

Niinpä tämä lempeä vanhus on kuin onkin päätynyt oikeisto-liberaalisen status quon esimerkki-eläkeläiseksi. Hän äänesti Jyrki Kataista eduskuntaan ja Sauli Jenni Niinistöä presidentiksi. Vaikka/koska hän on köyhä, hän tietää [?], että Suomen turvallisuus on nyt asiantuntevien rahamiesten käsissä.

Ehkä mummeliamme voidaan hänen mielipiteittensä ja elämänolosuhteittensa välisestä ristiriidasta [en kuitenkaan tohdi väittää, että kyseessä olisi marxilaisittain 'väärä tietoisuus'] huolimatta kuitenkin/sittenkin pitää eräänlaisena sankarina, koska juuri hänen laillaan ajattelevat ihmiset ovat suomalaisen yhteiskuntarauhan ja siten myös rahakapitalismin pysyvin tae. Ainakin oikeisto-muumioiden mielestä.

III
http://www.youtube.com/watch?v=Tmy6G222LuI
Muuttuvat Laulut - Georg Ots
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Suomalainen
http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4%C3%A4r%C3%A4_tietoisuus

3 comments:

Anonymous said...

Tuolla mummolla on Ruukinmatruunan sanoin "moraalista selkärankaa".

Ironmistress said...

Mutta ei silmiä. Hänelle ei ole vielä avautunut, että Kokoomus on paljastanut todellisen karvansa plutokratian sylikoirana.

Silloin, kun koko ikänsä Kokoomusta äänestäneet ihmiset - kuten omat vanhemmat - sanovat, että Kokoomus on pettänyt heidät eivätkä he enää tiedä ketä äänestää, tilanne on todella paha.

Rauno Rasanen said...

Mitähän mummo ajattelisi tästä [jonka itse äsken katselin]:

http://www.youtube.com/watch?v=SMoFOX3ASqM

tai tästä [joka äsken tippui postiluukustani]:

http://kurssikohtikonkurssia.wordpress.com/