February 14, 2012

Punamusta nahkakorsetti ja Hätkähdyttävä sininen

Mariska Veres ja Shocking Blue
*
Mariska Veres was born in The Hague. Her father was the Hungarian Romani violinist Lajos Veres; her mother was born in Germany of French and Russian parents.


Tämä on eräänlainen päivitetty toiveuusintapäre. J.P tietää miksi.

I
Kitaristi Robbie van Leeuwenin yksinkertaiset, sanoituksiltaan tavanomaiset joskin melodisesti erittäin tarttuvat sekä myös mieleenpainuvat pop-rallit ja laulusolisti Mariska Veres'in metallisen kirkas ääni ja [kirjaimellisesti] shokeeraava ulkomuoto olivat Shocking Bluen menestyksen salaisuus.

Robbie'ta pidettiin hitti-biisien tekijänä jonkilaisena Hollannin John Fogerty'na, muttei hän toki ollut likikään niin merkittävä songwriter kuin silloinen CCR-päällikkö, joka monilahjakkuudessaan oli myös hyvä sanoittaja.

Puolittain ironisesti voisin pitää Mariskaa yhtenä mallina 40 vuotta myöhemmin vaikuttavalle Lady Gagalle, joskin minun mielestäni näissä tuubivideoissa näkyvä ja kuuluva Mariska hakkaa meikattua siivousmoppia muistuttavan Neiti Kakan mennen tullen.

Mariskan ensimmäinen ehto Shocking Blue'hun  liittymiselle oli muuten se, että hän ei suostu seksisuhteisiin bändin jäsenten kanssa. Nih.

II
1
http://www.youtube.com/watch?v=HAsrOCj6a5k&feature=related
Shocking Blue - Never marry a railroadman - - French tv show end of 1970 - - Aika makee toi Mariskan pitkä punamusta nahkakorsetti - eh.
*
2
http://www.youtube.com/watch?v=qIkL1shF4H4
Blossom Lady - Shocking Blue/Mariska Veres - - Ääni ja kuva eivät ihan synkkaa alussa, mutta eihän se haittaa - eihän?

3
http://www.youtube.com/watch?v=jIPSaMpVVdU&feature=related
Shocking Blue - Hello darkness [1970] - - Itse Afrodite [huom./menneen, ei nykyisen] Ateenan raunioilla. - - Kumma kyllä bändi näyttäisi olevan yhtä aikaa Japanissa ja Kreikassa. Hmm. Onkohan sittenkin kyseessä muinaisen Fukushiman temppelin rauniot - ? - [Leeuwen on selvästikin kupannut tähän biisiin alkuriffin alkion CCR:n 'Born on the Bayou'sta'. Kuulostaa hieman oudolta].
*
http://en.wikipedia.org/wiki/Shocking_Blue
http://fi.wikipedia.org/wiki/Shocking_Blue
http://en.wikipedia.org/wiki/Mariska_Veres
http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_Gaga
http://musicasdosanos60.blogspot.com/2011/09/shocking-blue-greatest-hits.html
http://blog.seniorennet.be/pip/archief.php?ID=829732
http://labazov.livejournal.com/1348950.html

2 comments:

Riku Riemu said...

Selkeää ccr:ää oli tuo kolmannen alku.

Minä en aivan tuohon ehtinyt, minä rakastuin vasta Suzi Quatron nahkahousuihin. Hieman googlasin ja tubetin, näkyi Mariska olleen vetovoimainen vielä ennen kuolemaansakin, vaikka hieman oli pyöristynyt kulmista.

Pirhone said...

YouTubesta löytyy ainakin pari SB:n tekemää Jefferson Airplane- coveria, eivätkä ne biisit ainakaan mitenkään kärsineet Schocking Blue:n käsittelyssä. Uskomattoman hieno soundi oli Mariskalla!