June 11, 2011

Syntyykö Suomeen pakkopäätöksellä avioerohallitus mallia sateenkaari-perhe? - Tästä uusperheestä tuskin löytyy keskinäistä rakkautta ja sen intohimotkin taitavat olla laadultaan väistämättä sadomasokistisia...


Yläkuvassa tulevan hallituksen Isä ja Äiti, jotka ehtivät sittemmin jo erota ovet paukkuen, mutta ovat nyt pakottavien järkisyiden [lasten eli kansan edun vai oman vallanhalun?] vuoksi palanneet takaisin avioruotu-uralle. - Alakuvassa tuo hullunkurinen sateenkaari-hallitusperhe on taas uudelleen koossa [haluaisin 'kiinalaisittain' nimittää sitä myös kuuden kuplaksi].
*
Perjantain infossa kuultiin kihlajais- ja parisuhdefraaseja kiusallisuuteen asti. Katainen kommentoi kihlajaisteemaa sanomalla "jos ei heilaa helluntaina, ei sitten koko kesänä". - Olemme vähän kuin vanha aviopari, joka on jo palauttanut erohakemuksen, mutta palaakin yhteen harkinta-ajan jälkeen", sanoi Urpilainen. Katainen kuulosti myöskin aviokriisiä setvivältä osapuolelta vakuuttelemalla kaiken nyt muuttuvan: "hallitusneuvotteluja jatkavat samat ihmiset, mutta eri porukka."
*
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051313709160_uu.shtml
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Pakkoliitto+on+harvemmin+rakkausavioliitto/1135266812340
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/hallitusneuvottelut-helluntain-hellut

4 comments:

mikis said...

Eihän tässä mitään kummalista ole tapahtunut, käsittääkseni? Paljon, paljon kummallisempaa (ja samalla mun mielestä murhaavampaa) olisi ollut jos tuo kokoonpano olisi tehty "tuosta vaan". Eli kustu juosten.

Voi vittu.

Ps. Et taida koskaan olla ollut mukana Ay-neuvotteluissa? Niissä joskus kannatti ottaa mukaan koko Päätalon tuotanto, noin ajankuluksi, tai välillä - jos halusi pysyä seisaallaan - piti olla sydäntä hoivaavia lääkkeitä. Sillä joskus, enkä nyt kamalasti liioittele, tuijotettiin toista osapuolta silmiin noin 14 minuuttia. Eikä puhuttu mitään. Ja sitten joku - meikäläinen tai joku muu harmaa eminenssi - ehdotti että tuota tekstiosaa voisi sillä lailla lieventää että "ei puhuttaisi kaikista vaan 'sillä hetkellä' osallistuvista"... (Mitä se nyt sitten ees tarkoittaisi?)

Välillä piti päästä eteenpäin.

mikis said...

Kyllä se oli välillä suossa rämpimistä! Mutta aina sovittiin. Koska kumpikin osapuoli tiesi että edut ovat yhteisiä. (Kysymys oli vain siitä miten edut piti jakaa.) 70-luvulla työläiset pystyivät pistämään kapuloita kapitalistien rattaisiin niin paljon että ne rattaat menivät, tarvittaessa, rikki. (Ja sen kapitalistit tiesivät, myös tyhmimmät heistä, ja antoivat - tarvittavan verran - periksi.)

En tiedä mikä tilanne on tänään? Todennäköisesti karumpi.

sama said...

Karumpi työntekijöiden kannalta. Siis.

Rauno Rasanen said...

Kuvauksesi Ay-neuvotteluista on varmaankin totuudenmukainen. Itse olen mielisairaanhoitajana ollut mukana hieman vastaavanlaisissa [en kuitenkaan palkkaneuvotteluissa] pari kertaa - tosin sivusta seuraavana - jonkinlaisen toimittajan ominaisuudessa.