June 29, 2011

Kreikan velkatakaus on maailman suurin puhallus. Se on kapitalistista orjakauppaa, jota ilman rahamarkkinoiden ahneuden tasapainoa ei kyetä säilyttämään.

'Mikä ihme voi olla suurin este rauhalliselle ja työntäyteiselle elämälle täällä Kreikassa', kysyy järkyttynyt teknokraatti palkkaamaltaan poliisilta palavan autonsa vieressä. ' - Herra Ökyherra', vastaa poliisi, 'jos jätetään mellakoitsijat pois laskuista, niin se olette te itse, herra Ökyherra'.

1
Jos ja kun megaluokan sotia tai pikemminkin suuria väkivaltaisia kaaoksia vielä on syntyäkseen, ne alkavat kahdesta syystä, jotka juontuvat kolmannesta eli perustavasta noidankehästä.
*
[En huomioi tässä erikseen arabimaailman ja islamin kriisiytymistä vaan sisällytän ne kohtaan 1. - Myös Kiinassa kytee liberalistinen vastarinta, mutta olen vakuuttunut siitä, ettei mikään demokraattinen liike kykene vastustamaan uusliberalistiseen ja arvopluralistiseen kapitalismiin rakenteellisesti sisältyvää eriarvoisuutta [plutokratia] sekä eettis-sivistyksellistä ja kulttuurista rappiota - [etenkin USA ja 'liberaali-demokraattisen' kulttuurin romahdus itsetarkoitukselliseksi viihdepornoksi, minkä  vastareaktiona nousee arvokonservatiivis-fundamentalistinen rasismi eli perinteisempi kapitalismi].
*
1] Maahanmuuttajien jatkuvasti lisääntyvän kansainvaelluksen tyrehdyttämis-yritykset [mikä merkitsee uudenlaista holocaustia, josta malliesimerkkinä Israelin Gazan-politiikka]. 2] Yhä kiihtyvämpi kilpailu ehtyvistä luonnonvaroista, mikä ei tällä kertaa ole pelkästään suurvalta-imperialismia vaan taistelua elämästä ja kuolemasta [makea vesi on välittömästi tärkein vähenevä luonnonvara, koska ilman sitä ihminen kuolee alle viikossa].

3] Tärkein ja viimekätinen syy levottomuuksien eskaloitumiseen on kuitenkin plutokraattinen merito- ja teknokratia eli suurpankkien ahneus ja uuskolonialistinen orjakauppa, joka pitää maailmaa kahleissaan.

Elämme weberiläisen teknobyrokratian rautahäkissä - koneessa, jonka käyntiä pidetään nykyään itsestään selvyytenä ja jota ei kyseenalaisteta kapitalismin linnakkeissa. - Päinvastoin - kapitalisti nimenomaan haluaa, että voitonmaksimointikone kävisi itsestään - mahdollisimman suuren jatkuvan kasvun rikkaimmille ihmisille taaten.

Ei siis ole epäilystä siitä, etteikö ihmiskunnan eskatologia [lopunajalliset tapahtumat] tulisi olemaan kapitalistisen arvo- ja tekno-liberalistisen nihilismin historiaa.

2
Lähitunteina ratkaistaan maailmantalouden suunta

29.6.2011 10:30
Päivitetty: 29.6.2011 10:43

Anna Karismo [kirjoittaja on uutistoimituksen uutispäällikkö].
Helsingin Sanomat
Yiorgos Karahalis / REUTERS
*
Kreikan parlamentti mellakoiden jälkeisenä aamuna. Parlamentin on tarkoitus äänestää keskiviikkona ja torstaina jättimäisistä säästötoimenpiteistä.

Talousmaailman eri toimijoiden katseet on nyt kohdistettu tiukasti Kreikkaan. Tulevat tunnit ovat ratkaisevia talouden tasapainon kannalta.

Kreikan parlamentin on määrä äänestää tänään ja huomenna säästötoimista, joita euroalueen ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtajat ovat vaatineet maalle myönnettävän uuden tukipaketin ehtoina. Vuosiksi 2012–2015 suunnitellun uuden apupaketin saamiseksi Kreikan pitäisi sitoutua säästämään julkisista menoista 28 miljardia euroa ja yksityistää omaisuuttaan 50 miljardilla eurolla.

Äänestyksestä on tulossa tiukka, sillä hallituksella on parlamentissa vain niukka enemmistö.

Ateenan mellakoiden ja mielenosoitusten yltyessä pelot ovat kasvaneet, että Kreikka saattaakin hylätä EU:n ja IMF:n tarjouksen.

Jos Kreikka hylkää paketin, maa menee välittömästi vararikkoon, koska se ei pysty maksamaan lähiaikoina maksuun lankeavia lainaeriä.

Vaikutukset ulottuisivat suuriin eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin pankkeihin. Vaarana olisi ainakin koko läntisen maailman luottolama.

Samalla kun parlamentti päättää Kreikan omasta kohtalosta, se siis määrää koko euroalueen ja maailman talouden tulevaa kehitystä.

Koska Kreikka kuuluu yhteisvaluutta euroon, kaikki jäsenmaat, Suomi mukaan lukien, joutuisivat spekulaatioiden kohteeksi. Kreikan vararikon seurauksena epäluottamus muihin velkamaihin eli Irlantiin ja Portugaliin pahenisi.

Yhteisvaluutan kannalta vaarallisinta olisi se, että Irlannin ja Portugalin jälkeen pahimmalle tulilinjalle joutuisivat suuret eurotaloudet Espanja ja Italia. Tarvittaisiin vain esimerkiksi pieni epäilys julkisten varojen väärinkäytöstä jossakin Italian maakunnassa, kun koko maan lainojen korot syöksyisivät nousuun.

EU-maiden johtajat ovat viime päivinä neuvotelleet pankkien kanssa mahdollisista turvatoimista, jos Kreikka ei haluaisikaan taipua tarjoukseen ja vajoaisi vararikkoon.

"EU on valmis tukemaan Kreikkaa. Mutta Eurooppa voi tukea sitä vain, jos Kreikka auttaa itse itseään (ja äänestää säästöjen puolesta)", talouskomissaari Olli Rehn sanoi uutistoimistojen mukaan.

3
Puhalluksen juoni: Elokuva sijoittuu syyskuulle 1936. Se kertoo ammattihuijarista (Paul Newman) sekä nuoresta aloittelijasta (Robert Redford), jotka yrittävät monimutkaisella suunnitelmalla [vrt. Piigs-tuet] huijata haltuunsa suuren määrän rahaa.
*
http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Talous/ketju/6034806
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Kreikka+hyv%C3%A4ksyi+s%C3%A4%C3%A4st%C3%B6toimet+kansa+protestoi+kaduilla/1135267289474
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Mellakat+jatkuvat+Ateenassa+s%C3%A4%C3%A4st%C3%B6ohjelman+kohtalo+ratkeaa+/1135267301037
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sting
http://takku.net/forum/viewtopic.php?showtopic=3731
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_cage

9 comments:

Sammalkieli said...

Säterintiellä oli maanantai-iltana vedetty puomeja hidasteen yli. Jouduin koukkaamaan autolla suojatien puolelta.

Hävyttömiä kundeja nuo takku.netin toverit. Jos olivat tuon tihutyön takana!

Rauno Rasanen said...

Muutettuani taas vaihteeksi Kotkasta Helsinkiin tammikuun lopulla 2002 asuin Pukinmäen Savelassa Ratavallintiellä huhtikuuhun 2005, jolloin muutin siinä vaiheessa aivan uuteen lähiöön Fallkullaan.

Savela alkoi muuttua levottomaksi 2004 aikana, joskaan se ei ollut syy muuttooni. Itse asiassa olin aika haluton vaihtamaan asuntoa, mutta kaiken kaikkiaan kaksion [3krs. ja parveke] saaminen juuri tästä paikasta ja kohdasta oli melkein lottovoitto.

Täällä 'oikeusjuttukummussa' on minun näkökulmastani katsoen sitäpaitsi ollut kaiken kaikkiaan ihan siedettävän rauhallista [mikä ei objektiivisesti ottaen pidä täysin paikkaansa], joskaan mä en paljon ulkona liiku.

Talossa on hyvät äänieristykset, mutta siitä juhannusyön puukotuksesta tietysti seurasi helkkarinmoinen meteli, mitä en toki yhtään ihmettele - paljon enemmän ihmettelisin, jos ei olisi syntynyt...

Hmm. En tiedä, pitäiskö mun sanoa tämä julkisesti, mutta sanonpa nyt vain, koska ennakkoaavistuksiin voi joskus näköjään luottaa.

Pari kuukautta sitten palatessamme Malmilta ruokaravintolasta, totesin ystävälleni H.:lle [hän voi todistaa sanani] käytävällä oveni edessä jotenkin näin, että vaikka mulla ei olekaan mitään valittamista naapurista - huolimatta siitä, että ulko-ovi paukautetaan merkillisen kovaa kiinni mennessä ja tullessa, niin jotenkin musta tuntuu, että kaikki se epämääräinen ravaaminen, mitä tuosta ovesta on käyty jo pitkään [ym. mitä en tähän kirjoita] jotenkin ennakoi, että siellä voi vielä tapahtua jotain aika rankkaa. Valitettavasti olin oikeassa...

Sammalkieli said...

Suojatien! Tätä se selvinpäin kirjoittelu saa aikaan; kyse oli siis jalkakäytävästä.

Itse lopetin kotibileissä käynnin vuonna 2009 Savelassa, kun sain samana iltana turpiini kahdesti -sekä vielä haukut juhlapaikan emännältä. En kuulemma osannut oikein olla ihmisiksi.

Myönnän, että olen itse juuri sellainen kaveri, joka väärässä seurassa, väärässä humalatilassa ja väärässä tilanteessa voisi hyvinkin saada puukosta. Edesautan tätä projektia kantamalla usein teräasetta mukana, ihan vain "varmuuden vuoksi".

[Nyt siis hahmotamme jotain oleellista konservatiivien suosiman aseharrastuksen olemuksesta, sen järkevyydestä yms.]

Oma muutto-projektini on ilmeisesti mennyt jäihin lopullisesti; en ole saanut eukkooni kunnon yhteyttä pariin päivään.

Varmaan pettämässä tms. Alan epäillä, että tuo akkamaisen laskelmoiva luonne käyttää minua vain välikappaleena kaksion metsästyksessä: Näillä näkymin suhde menee poikki heti kun asunto löytyy. [Ikään kuin se ei menisi muutenkin poikki joka viikko.]

Kaupungin vuokra-asunnossa asuminen olisi minulle tietysti myös "ideologinen" valinta.

Ei tässä auta muu kuin jatkaa tosiasiallista vanhemmilla asumista. Eipä tarvitse huolehtia turhista käytännön asioista. Jääkaapissa on aina ruokaa, mutta oluet joudun hakemaan itse, toisin kuin eläkkeellä oleva ikätoverini Matti L. [Masan äiti hakee ilmeisesti itsekin pojalleen kaljaa, mutta ei silti oikein pidä siitä, jos esim. äitienpäivänä tuon kaverille "erikoislähetyksen" sopuhintaan.

Viimeksi sopuhinta kopasta oli 50 euroa + pari kaljaa hakupalkaksi - pikkuporvarillinen hyödyntavoittelu ja ideologisuus valtaa tilaisuuden tullen jopa "intellektuellin" sielun?

Juttelimme kouluvuosista, kuten yleensäkin. Olin autolla liikenteessä, joten ei passannut juoda enempää.

Sain juuri tältä Masalta viime helmikuussa lahjaksi Marxin Pääoman. Olin lahjapaperin revittyäni kuin puulla päähän lyöty, koska emme olleet hirveästi jutelleet aiheesta. Miten osasi antaa noin sopivan lahjan?

"Tässä on sellaista filosofiaa mistä varmaan tykkäät"]

Ja mitä autoon tulee, se on ollut "lainassa" kohta neljä vuotta. Isä kun tarvitsee sitä niin harvoin.

Pari viikkoa sitten kun hain ystäväni J.S.:n tänne Hesaan Sipoosta, ajoimme Tapanilan ohi ja syystä tai toisesta J.S., joka siis lukee näitä blogeja, vaikka ei itse mitään kirjoitakaan, tuli leikillään kysyneeksi, pitäisikö hakea Rane messiin.

Totesin ettei se välttämättä kannata. Ehkä siellä kotona on tarpeeksi jännitystä, kuten nyt näyttää todella olleen. [Olipa mauton heitto, mutta mitäpä tuosta.]

Rauno Rasanen said...

Kuten tiedät, minä elän omassa tynnyrissäni - vaikka koko maailma ympärilläni räjähtäisi.

Olen sekä tahtoen [en pidä ihmisjoukoista] että tahtomattani [jokainen vanhenee, väsyy ja rappeutuu] maailmasta vetäytynyt anarkistinen askeetti, joka yrittää välttää kyynisyyttä ja ylläpitää hyveellistä asennetta myös suhteessa toisiin ihmisiin [mission impossible].

Sammalkieli said...

Ylihuomenna olisi mahdollisuus tulla mukaan. Ollaan J.S.:n kanssa lähdössä Gay Prideen.

Rauno Rasanen said...

Haha - aika hyvä.

En mä lähde tuntemattomien kanssa homobileisiin [;\]. Tarviin henkilökohtaisen avecin. Mutta Pena ei tule mukaan, koska se[kin] on kuollut jo aikaa sitten [makaaberia tai ei].

H. taas on hiukan enemmän hetero kuin Pena-vainaa ja kaiken lisäksi perheenisä [15 ja 18 vuotiaat tyttäret], joten emme me olisi mikään uskottava gay-pari.

No - voishan sitä tulla ihan vaan heteronakin, mutta S.:n mukaantulo ei onnistu, ellen iske sitä vielä kolmannen kerran uudestaan tässä elämässä, mikä saattaisi jopa onnistua. Onhan minussa yhä edelleen tykövetoinen puoleni - kunnollinen ja viehättäväkin [haha - elänkö unessa?]. - Sitäpaitsi minä tiedän, että S. rakastaa minua edelleen [kuten minä häntä], vaikkei yhdessä hengailu kovin helposti enää järjestyisikään..

Taitaa siis jäädä meikäläiseltä väliin nämä bileet.

Sano silti Tomille, Frankille ja muillekin pojille ältsin kivoja terkkuja [ja paljon pusuja peppuun].

Gay-domina-Dianalle voisimme solidaarisuuden osoituksena ostaa lahjaksi karhunkielen tai ryhmy-straponin [tai molemmat].

Mutta ehtiihän ne myöhemminkin, sillä eivät Gay Pridet tähän lopu. Ne loppuu vasta sitten, kun meillä on gay-puolue, gay-kirkko, gay-oikeuslaitos, gay-pankki, gay-koulu, gay-mikä lie jne.

Liberaali-demokratia kun preferoi pluralismia ihan kaikessa. Kaikki saavat kaikkea...

Rauno Rasanen said...

Olennainen tarkennus edelliseen.

'Liberaali-demokratia kun preferoi pluralismia ihan kaikessa. Kaikki saavat kaikkea...kaikilta - sukupuoleen katsomatta'.

Sammalkieli said...

Nimimerkki Valkealla on tämä diskreetin homon käsite. Homman "juju" on siinä, että homo saa toki olla, kunhan ei lähde mukaan liberaaliin gay-meininkiin: Kunnollisen ja isänmaallisen homon on pysyttävä homoseksualistina jotenkin poissa valtakulttuurin kentiltä, myönnettävä heteronormatiivisuuden ensisijaisuus ja mukauduttava siihen. Gay shame. Ei ikinä homomarsseja.

Yökerho Herculeen kätköissä J.S. pohdiskelikin Valkean blogin innoittamana viimeksi mm. sitä, mahtaako paikalla olla montakin "diskreettiä homomiestä". Ainakin valokuvaaminen oli kielletty.

J.S. ei muuten ole antanut kuulua itsestään, joten Pride taitaa tältä vuodelta jäädä väliin. Emäntä taas on palannut öisiltä retkiltään ja on nyt muka olevinaan niin kesyä kotikissaa..

Ilmeisesti univelkaa on kertynyt, koska nukahti kesken leffan ja nukkuu vielä.

Kaverini Pekka A., joka muuten äänestää Kokoomusta ja on muutenkin puhdasverinen porvari jo useammassa polvessa, sanoi, että heittäisi vastaavassa tilanteessa [valehtelu, katoaminen yms.] eukon lopullisesti pihalle ja laittaisi suhteen muutenkin poikki. Itse voin asumisjärjestelyjeni ominaisluonteen vuoksi tehdä vain jälkimmäisen "puheaktin", enkä totta puhuen halua tehdä sitäkään.

Lohduttaudun sillä, että kyllä liberaali oikeus voi vielä porvarinkin yllättää, jos meinaan menee suhde poikki joskus. ;<

Sammalkieli said...

Siteeeraan Valkeaa:

Kaikki ihmisten yhteistoiminta ja yhteisöllisyys perustuu rajoituksiin ja sitoumuksiin, joilla on taipumus vähentää kulutusta; halukkuutta lähteä mihin tahansa asuinpaikkaan tai työpaikkaan pienimpienkin organisatoristen insentiivimurusten toivossa; suvaitsevaisuutta moraalittomuudelle, keinotekoiselle diversiteetille, yhteiskunnalliselle dysfunktionaalisuudelle jne., jota suuret hierarkiset organisaatiot tarvitsevat toiminnassaan. Liberaali yhteiskunta pyrkii siksi rapauttamaan uskontoa, yhteisöllisyyttä, yhteishenkeä, jne.; ja suosimaan kaikenlaisia hajottavia poikkeavuuksia, vähemmistöjä, perversioita, transgressioita, jne. Lisäksi jälkimmäiset maksimoivat yksityistä ja julkista kulutusta. Esim. julkista moraalinormia noudattava diskreetti homo, joka on pääasialliseltä identitetiltään suomalainen, kuluttaa vähemmän julkisia, yksityisiä ja kansalaisjärjestöpalveluita, kuin "positiivisesti" diskriminoitu ja muutenkin yhteiskunnan julkisesti ja läinsäädännöllisesti suosima julkihomo.