November 27, 2011

Minen tykkää maksaloorasta - - [ei pirä paikkaansa]

Kuppi äsken uunista otettua maksalooraa ja puolukkahilloa päälle. Nam.
*
Kielimafia puhuu Kymenlaakson murretta, joten sen täytyy vähän väliä korjailla mokiaan pohojalaasen lausuntataitehen suhteen - viimeksi aamuyöstä vähän ennen nukkumaanmenoa; - haukotuttaa niin maan vietävästi. - / - No - olen mä herättyäni joutunu päivän mittahankin tota h-kirjainta lisäilemähän vähän jokaasen tuplavokaalin välihin ja niitä kyllä piisaa joka lähtöhön. Soon ihmeellinen murre tämä vaskisti-pohojalaasten vänkytys. Tuskin ne alunperin mitään suomalaas-ugriilaasia on - marsilaasia pikemminkin tykkänään. - Viimosin muutos klo: 23.59]

I
http://www.youtube.com/watch?v=Bh_kIKIZjV4
Rehupiikles - Minen tykkää maksaloorasta [se on niin hirvittävän makuusta]
*
'Alttarille lompsies en äkänny arvuutella, notta se ei todestakaan osaa muuta kokata - hmh - - ja itte ku en taida mitään kyökis tehrä, niin oon sen pahuksen armoolla - oi voi'.

II
Jos vaan saa eres kahren kolmasosan tolkun tekstistä, niin tajuaa, että tää on nerokas käännöspiisi [Chris Isaak: Wicked game] - ihan oikeesti meinaan - eikä tarvi jalasjärveeläästen havetä omia poikiaan [eikä ne kyllä häpeekään] näin ilimiömääsen huumori-ilimaasun [Joose Tammelin] eressä - päinvastoon - niille pitääs pystyttää korkia patsas - ellei joku jo ehtiny sitä tekemähän.

III
Notta ei se maksaloora kyllä mun mielestä niin kamalaa ole, mutta mä oonkin syntyny Kymis eli sen pahamaineesesti verenpunaasen kommunisti-Kotkan viimoosilla perukoolla, jossa työväen keskuures syötihin yksinkertaasta ja halapaa einestä, sillä eipä ollu rikkaus riesana silloon jo yli viiskymment vuot sitten - pernaa ja kastiket verettihin napahan ja oltihin tyytyvääsiä - paitti että porvaria vihattihin ihan nälkiintymisehen asti - nottei mikään ihme, notta maksalooraa meillä vallan herkkuna pirettihin, kun sitä vaan ylipäätähän sai syöräkseen - soli kaikeen lisääksi tehty airoosta sikapossun sisäelimestä eikä mistään porvari-kummiserän väkisten täytehen ahretun hanheen maksapalleroosta.

IV
Jamaikalaista maksalaatikkoa
http://www.youtube.com/watch?v=41mc6KCa6yE
Jope Ruonansuu - Maksaloota - - [vor everipiippol]
*
http://www.vaasalaisia.info/vaasapedia/index.php/Joose_Tammelin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kyr%C3%B6joki_tuluvii
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rehupiikles
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maksalaatikko
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/mari-mummon-maksalaatikko
http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Lounas/Iso%C3%A4idin_maksalaatikko.aspx
http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/kokeile-maksaruokia

3 comments:

ninni said...

vai niin

Anonymous said...

onhan se sààli ettei jarvelaine voi kommentoia

Rauno Rasanen said...

Niii-in.