November 17, 2011

'Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät'

Tämä mies tietää ratkaisun PIIGS-maiden ongelmiin, vakuuttaa ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Aleksi Tynkä. - Hmm.- Onkohan myös Euroopan menestynein euro-skeptikko Timo Soini talous-darwinistisilla linjoilla? Uusliberaalien machiavellistinen Ruhtinas Miltton Friidman ainakin on.
*
[Linkkilisäys (III) klo: 23.50]
*
Valtioneuvoston viestintäyksikkö
17.11.2011

Ministeri Stubb Bryggessä: Euroalueen AAA-maat ovat EU:n ydin

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb puhui tänään 17. marraskuuta Bryggen College of Europe -yliopistossa Euroopan unionin ja euroalueen tulevaisuudesta. "Akuutin velkakriisin keskelläkin meidän on katsottava pidemmälle. Kriisin tuloksena voi syntyä nykyistä paremmin toimiva EU", ministeri Stubb totesi.

Ministeri Stubb esitti puheessaan toimia sekä unionin talouskasvun että erityisesti euroalueen talouspolitiikan kurin vahvistamiseksi. Kansallisten toimien lisäksi kasvua voidaan edistää EU-tasolla muun muassa luomalla digitaaliset sisämarkkinat ja edistämällä kaupan vapauttamista.

Kurinalaisen talouspolitiikan varmistamiseksi jäsenmaille on Stubbin mukaan luotava kannustimia - niin keppiä kuin porkkanaa. "Keppi, eli poliittiset ja taloudelliset sanktiot, vahvistuu uuden EU-lainsäädännön myötä. Sen sijaan porkkana vastuulliselle taloudenpidolle tulee markkinoilta AAA-luokituksen muodossa", ministeri huomauttti.

Euroopan eriytyvästä integraatiosta väitöskirjansa tehnyt Stubb arvioi, että EU:n sisälle on muodostumassa kova ydin euroalueen kuudesta AAA-luokitellusta maasta. Hän painotti, että ydintä ei perusteta poliittisilla päätöksillä, vaan se muodostuu markkinoilla. Stubbin mukaan huonosti omaa talouttaan hoitavien maiden vaikutusvalta heikkenee väistämättä EU:ssa, kun taas AAA-mailla on etulyöntiasema niin kauan kuin ne pitävät omasta taloudestaan huolta. "Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät", ministeri tiivisti.
*
Alexander Stubb on suorittanut Master of Arts -tutkinnon College of Europessa vuonna 1995 ja toiminut yliopistossa vierailevana professorina vuosina 2000–2007.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Lauri Tierala, p. 040 841 7141 ja ministerin lehdistöavustaja Antti Timonen, p. 040 590 7231, etunimi.sukunimi@formin.fi

II
http://www.youtube.com/watch?v=eVs0s9PrxXs
Timo 'Juha Watt' Mäenpää - Eurohumppa

III
Taloustieteilijä tyrmää Stubbin AAA-vaatimuksen: 'Rimanalitus'
http://www.hs.fi/talous/Taloustieteilij%C3%A4+tyrm%C3%A4%C3%A4+Stubbin+AAA-vaatimuksen+Rimanalitus/a1305549617417
*
http://www.vn.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=343158
http://hikipedia.info/wiki/Alexander_Stubb
http://hiki.pedia.ws/wiki/Timo_Soini
http://economicdarwinism.wordpress.com/2009/03/22/darwin-bicentennial/

No comments: