May 12, 2010

Puusilmäinen populisti päästi hevonpaskat

'Ja meillä kaikilla oli niin muukaavaa, nyt sunkin taitaa pakko olla muukaanaa!'- http://www.youtube.com/watch?v=UOKzAbN2Kls 
*
Antti Ronkainen nimittää hänen Karl Polanyi-kirja-arvostelustaan kuppaamassani (all rights deserved) sitaatissa Suomen oikeistohallituksen tapaa perustella EU:n ja Suomen antamaa Kreikka-tukea puusilmäiseksi populismiksi eli hevonpaskaksi. - - Kursivoitu osa kuulostaakin melko tarkkaan valtiovarainministeri Jyrki 'reilu-kiva' Kataisen retoriikalta - tai miksei myös pääministeri Matti 'melko hyvin' Vanhaselta.
*
"Käytännössä EU yrittää luoda mekanismia, jolla valmistaudutaan uuteen koko euroaluetta koskevaan kriisiin. Tämä siksi, että lopulta on kyse pankkijärjestelmän ja pääomaa omistavan ja sitä hallitsevan luokan eduista. Jos rahoitusjärjestelmän vain annettaisiin romahtaa, sen seuraukset olisivat varmasti karvaiset, mutta se tarkoittaisi myös veronmaksajien rahansiirtojen loppumista pankkijärjestelmälle.

Korostetaan nyt vielä kerran: Kreikan tukipaketissa ja EU:n vakautusmekanismissa ei ole kyse Kreikan pelastamisesta vaan Kreikalle lainanneiden pankkien pelastamisesta, ts. pankkikriisiltä suojautumisesta! Siten kaikenlaiset puheet - 'että me suomalaiset lainataan Kreikalle, koska Kreikka on hyvä, mutta huolimaton ystävä ja jolla on nyt vähän vaikeampaa, koska tämä kreikkalainen ystävä on lainaillut rahaa huolimattomasti, tehnyt vähemmän töitä, nostannut aiheettomasti palkkaansa' - on heti kättelyssä tulkittava puusilmäiseksi populismiksi eli kansankielellä ilmaistuna hevonpaskaksi."
*
http://www.revalvaatio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=118:saatanallisen-suuri-murrosmylly&catid=35:arvostelut&Itemid=54
http://fi.wikipedia.org/wiki/Karl_Polanyi
http://hikipedia.info/wiki/Hevonpaska
http://finnsanity.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

1 comment:

ninni said...

eilen löysin ton Sun kuvan haulla googlesta sirppi ja vasara

joo