May 24, 2010

Mikä on se välttämätön perusta, johon poliittisesti yhteinen palautuu ja josta se voidaan johtaa?

YHTEISEN PERUSTA?

KIELI
Aristoteles: Poliittisella elävällä on logos, kieli, järki, diskurssi

HUOLI
Cicero: Ihmisillä on yhteinen huoli

LIHA
Augustinus: Perisynti

PELKO
Hobbes: Kaikkien sota kaikkia vastaan

VAIHTO
Adam Smith: Ihminen on vaihtava eläin

HISTORIA
Hegel: Historiallinen järki
*
(Ks. linkki -Markku Koivusalo: luentokalvot)
*
http://www.valt.helsinki.fi/vol/opiskelu/opas/0809/Y401/Johdanto.pdf
http://enowning.blogspot.com/2008_01_01_archive.html

6 comments:

ninni said...

en tieda missa maarin tuleaisuutta ohjataan, aika paljon ..ja jokin logiikka kehityksessa on. talla hetkella tuntuu vaikealta kertoa tulevaisuutta. mita kaitainen ajattelee. kuinka kauas.
minusta on hauska arvata.
mutta nyt unohdin mita yritin arvata. tuntuu etta suuri muutos on tulossa. vaikka teoriasi on turvallinen (pelkkana kysymyksenakin ) on se vain alusta.
tuntuu etta ainoat jarkevat kysymykset asettaa ..kuka. jokainen. kakki asettavat hyvia kysymyksia. mutta lopulta on sellainen määre tärkein ..yritänkö saavuttaa etua jonkun kärsimyksellä. kehitykseen on kuulunut kärsimys. eheki kuitenkaan tarvitse olla niin.

HG said...

Ihmiset elävät eri maailmoissa; jollekin joku ON valehtelija ja sen mukaan muita seuraavat mutta eivät mieti, että se oma pikku idiotismi siellä kotona vaan keksii asioita, liiottelee ja odottaa pahaa. Ja sitten kun ei tapahtunutkaan sitä mitä se oma valehtelija-luonne odotti tai pahan ilman lintu odotti - niin nähdään palautumista siinä missä sitä ei ole ollut: palautuminen on vain jossain hysteeristen ihmisten kiusaamisen loppumisessa: eivät enää kiusaa eli jokin maanis-depressiivinen himo sai hetken levätä eivätkä enää kiusaa ihmisiä, jotka eivät osalllistu noihin typeriin maailmanloppukarnevaaleihin.

Mutta heillä on siis elämä palautunut, ei esim. minulla vaan minulla on vain olo, ettei enää puhelimia urkita, ei enää ihmisiä kärkkymässä tai vihaamassa, ei enää niin paljon nettivarkautta, urkkimista, valehtelua ja kaikenlaista sekopäistä, jota sai kauhu kurkussa odottaa - what next.

Joku typerä sai nostettua aika paljon huuhaata mm minun isäni menneisyydellä. Isäparka. Äitiparka. Minäparka, lapseni parat. Mies ei ole tajunnut tuon taivaasta mutta alkaa pian tajuamaan missä on ja missä elää.

Palautuminen on siis harha. Elämä on.

hg

HG said...

Niin - ja sitten pilasivat elämäni tuolla raskaan sarjan epäillyksellä: en ole narkomaani, en ole kleptomaani, en ole pyromaani, en ole maaninen valehtelija, en ole mitään - olen vain täällä, ikuisesti ilman mitään koska kaikki minkä tein oli heille jotenkin liikaa.

Joten en tee mitään sitten.

Hysteerisuus kasvaa tuon pedofilikasvatuksen myötä mitä silti väkisin vievät ikäänkuin oikeana kasvatuksena eteenpäin. Se (!) on minulle vaikeaa ymmärtää mutta heille se on jotenkin kauhean tärkeää.

....

?? Miksi RR? Miksi ehdoin tahdoin tehdään muiden perään, kun on osoittautunut, ettei ole mitään ideaa ja Eurooppa ovat ongelmissa juuri tuollaisen lyhytkantoisen aivan sikamaisen väärän kasvatuksen takia. Ja puhua ei saa. Kirjoittaa ei kuulemma osaa. Mitään ei saa koska narsistit haluavat olla oikeassa.

Huomasin, etteivät edes erota eettisyyttä ja eeppisyyttä; eivät tiedä missä on minä ja missä alkaa sinä.

Se (!) on filosofisesti iso moka, vaikea selittää kun sokeat ovat samalla hakemassa vain valoa. Ja sitähän saa: mutta samalla kuolemaa.

....

Voi vinha tuota vääristynyttä elämää; ja lapsellisesti karkaavat sivuihin, se on kivaa - kuin kakarat: ja sitten kuitenkin julkaisevat johtajuuskirjoja.

....

Oh my God.

hg

Anonymous said...

Luokseni tuli psykologi (samasta juuresta kuin nuo superhysteeriset) ja kertoi, että apinanaaras pitää melua luolan sisällä kun se (!) tietty mies ja uros ja se oikea ja hyvä ja kannustettava (!) on hiljaa koska metsästys menisi muuten pilalle.

Oh my God. Niin sanoi nainen joka on psykologi. Näytti fikulta mutta ihaili jälleen miestä. Ei tajua, että kun R. Atkinson pyörii tietämättä ja silmät pyöreänä parkkihallissa eikä löydä autoaan ettei se ole mitenkään fiksu uros, joka vaan osaa olla hiljaa.

Kun se ei saatana tajua mitään niin kait se on hiljaa koska aika kuluu tölläämiseen.

--

Herranen aika. Ja minun naputukseni (kuka käski seurata?) olivat vain tietoisuutta herättäviä: minä koin finanssikriisin jo vuonna 2002 kun lähdin siitä kirjottamaan ja jos oikein muistan, laitoin sekä MR:lle että GS:lle ja varmaan yliopistoonkin, että toivoin, että olisi pian ohi.

Mutta sen sijaan ryhtyivät laukkaamaan ympäri Suomea ja hakivat lyhdyllä evidenssiä että olen hullu tai valehtelija, skitso tai jotain -

--sillä seurauksella, ettei enää ole niitä ystäviä lainkaan.

--Koska hysteerisesti nämä kaikki rupesivat pelkäämään kun arvovaltaiset ihmiset tulevat ja pyörittävät silmiään ja pyytävät, että sentään joku sanoisi, että olen vaarallinen kaksois- tai massamurhaaja tai jotain...

....mutta kukaan ei sanonut. Koska en ole. Olen vain pedagogiikasta kiinnostunut ja haistan trendit noin 2-3-5 vuotta ennen muita ja olen aina.

....sen lisäksi olen teoreettinen ja siksi monen mielestä tylsä.

....koska en saa silti näillä taustoilla olla mitään olen saanut pyykkärin, ruoanlaittajan ja surkean siivojaan roolin.

...muuta ei herunut. Miesväeltä.Ja nyt en kirjoita mitään. Mietin, missä saatanan apinahäkissä joudun elämäänkään.

hg

http://www.sofeminine.co.uk/star/pictures-121886-rowan-atkinson.html said...

smile, your in PIILOKAMERA

Anonymous said...

Kun hianot herrat ja daamit (joita olen yrittänyt ymmärtää ja pitää puolta verrattuna niihin voimiin, jotka raa'asti ja törkeästi veti ohi kaikessa mistä olisi voinut vetää kotiinpäin sain ensin raa't ja törkeät niskaani, sitten opportunistit ja lopulta ne, joita olin yrittänyt ns. auttaa.

On vaikea auttaa kansaa, joka on kypsymätön. Hinta on uskomaton; melkein tekisi mieli sanoa, että olisi pitänyt jättää sekin tietoisuuden noste tekemättä.

Kenellekään ei kelvannut ns. dialogi vaikka kaikki viinit, hianot ja koulutetut sitä aina tööttäävät kun saavat tilaisuuden osoittaa toisilleen, miten hianoja ja koulutettuja ja älykköjä ovatkaan.

Kellekään ei tullut puhuminen, kysyminen tai kohtaaminen mieleen: Kaikki herjasi, nosti itsensä oitis ylimieliseen tasoon, juorusi, panetteli, sotki ja lopulta kun ei meinannut jaksaa (vaan esim. samppanja meni päähän - ja huom: ystävien kesken tai niitten, joita ystäviksi uskoi - niin kaikki piti kyllä silloin jakaa: silloin oli kiire mennä ulos kertomaan jotta saisi nostaa omaa gloriaa, omaa lässynlässyn olemisen-olemista ja kaikkea rooleja, joita kylläkin osataan.

Mutta yksikään ei osannut sitä mitä paasasi muille.

Ei kukaan.

.....

Hulluja nuo suomalaiset (Cixero)

.....

No, kaikki hyvin - sanoihan Hänelle, että antaminen on autuampaa kuin ottaminen - ja hätä ei lue lakia.
Joten; maalaamaan vaan siitä, tv on tullut liian typeräksi ja rasismin kannalta vaarallinen vaikka siinä sivussa yrittävät höpöttää jotain rasismista. On yhtä epäuskottavaa kuin kaikki muu.

Muuuuuuuu

hg