May 18, 2010

Kommentti tunnetun seemiläisen kansan ja sen erään edustajan historiaan

Kuvassa muitten-kanssa-ei-aina-niin-kovin-hyvin-toimeen-tullut-juutalainen Jabba The Hutt  (John Fogerty'n antama nimitys) eli Saul Zaentz.

(Kielimafia yritti korjata tekstiä joiltain osin poliittisesti korrektimpaan suuntaan - 19.5 - viimeksi klo: 20.40)
1
'Heillä oli kyky, jota suomalaisen on syytä miettiä: kyky tulla toimeen ihmisten kanssa, jotka eivät pitäneet heistä.'(Kemppinen 18.5).

Nietzscheläistyyppinen selitys: juutalaiset ovat Mooseksen jälkeistä (ja sitä edeltänyttä) ensimmäisen temppelin alkuaikaa lukuunottamatta olleet halveksittu, vainottu ja orjuutettu kansa, joka on kuitenkin pystynyt kääntämään kaunansa positiiviseksi vallantahdoksi, joka 'alistaa' heitä halveksivat ihmiset joustavuudellaan ja luovuudellaan.

Minun mielestäni kyse on siis hiukan enemmästä kuin pelkästä toimeen tulemisesta.

Juutalaiset ovat kyenneet omaksumaan feminiinisen roolin suhteessa elämään (onhan heidän Jumalansakin ilmeisesti 2/3 feminiininen ja 1/3 rabbiininen). Feminiininen joustavuus ei paradoksaalista kyllä ole kuitenkaan estänyt heitä yllättävän monesti sijoittumasta yhteisönsä nokkimisjärjestyksen yläpäähän.

Minua (sovinistisesti?) ihmetyttää - myös juutalaisten tapauksessa, että naista kuulemma yhä edelleen alistetaan länsimaisissa liberaalisissa demokratioissakin, vaikka jostain kumman syystä naisella mitä ilmeisimmin on valtaa - varsinkin kotona. Ja paljon. Joskus jopa liikaa.

Muslimit (nuo uhomaskuliinit) eivät ole osoittaneet likimainkaan samanlaista joustavuutta ja kekseliäisyyttä kuin juutalaiset, mutta heillä onkin ollut 'usko tai kuole'-Islam ja islamilaiset laki-teokratiansa, jonne ei länsimaisten besserwissereitten, kauppalopojen ja viimein sirpalekranaattien olisi koskaan pitänyt mennä julistamaan oman uskontonsa, sivistyksensä ja tuotteittensa ilosanomaa - pyyteettömästi kuin Jyrki 'kenen intresseissä on huijata?' Katainen.

Sillä länsimaisen, maallistuneen vapaus-oikeus-rationalismin suoramyynti-projekteista imaameille ei yleensä (ei ennen eikä tulevaisuudessa) hyvää seuraa (fundamentalismi ei synny tyhjästä, koska pelkkä ekspansiivisuus ei voi koskaan olla minkään kukoistavan uskonnon/kulttuurin 'reason for being'/vrt. Kreikka 400 ekr.) ja vain tekopyhät liberaalit (juutalaiset mukaanlukien) ihmettelevät miksi.

Toisaalta - - - on erinomaisen opettavaista muistaa, miten kuningas David aikoinaan alisti naapurikansat Israelin vasalleiksi. Se nimittäin helpottaa myös nykyisen Israelin rauhanomaisen (haha) politiikan ymmärtämistä.

Tätä taustaa vasten saatan sanoa - turpiin saannin uhallakin, että 1900-luvulla tapahtui kaksi toisiinsa limittyvää megahirvittävää asiaa: juutalaisten kansanmurha ja Israelin valtion perustaminen.
*
(Loputtomassa evakossa juutalaiset oppivat jotain, mitä muslimit eivät kai koskaan pysyvillä asuinsijoillaan. Nimittäin sen, ettei Jumalaa tarvitse kuljettaa maasta toiseen kuin vientituotetta vaan Hänet voi ottaa mukaan ilman myyntipakkoa. - Kunpa kristitytkin olisivat tämän ymmärtäneet. ennenkuin menivät ja tappoivat trendikkään uskontonsa nimissä Amerikan alkuperäisväestön lähes tykkänään.)

2
Vanz can't dance, but he'll steal your money,
Watch him or he'll rob you blind.

http://en.wikipedia.org/wiki/Saul_Zaentz
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jabba_the_Hutt

http://www.youtube.com/watch?v=-eJ7-atpcpQ
Laulu kertoo oikeasta Saulista - eli Saul Zaentz'istä, juutalaisen kapitalistisesta arkkityypistä - nerokkaasta ja muitten kanssa - jos ei muuten niin rahan ja lain voimalla 'toimeen tulevasta' bisnes-mafiososta, joka loi sekä kapitalismin että kommunismin (Marx, Trotski jne.) pelkästään oman eloonjääntinsä turvatakseen - asia, jonka toki ymmärrämme (?), koska olemme näinä aikoina väestötieteilijöitä, historioitsijoita ja evoluutiobiologeja kaikki tyynni (?).
*
The song "Zanz Kant Danz" was altered and re-titled "Vanz Kant Danz" a few months after the release of the album in an unsuccessful attempt to avoid a defamation lawsuit from Saul Zaentz, owner of Fantasy Records. The altered "Vanz Kant Danz" version of this song appears on all post-1985 pressings of the album.

A Zaentz lawsuit claimed that "The Old Man Down the Road" shared the same chorus as "Run Through the Jungle" (a song from Fogerty's days with Creedence Clearwater Revival: years before, Fogerty had relinquished copy and publishing rights of his Creedence songs to Zaentz and Fantasy, in exchange for release from his contractual obligations to same). The defendant Fogerty ultimately prevailed, when he showed that the two songs were whole, separate and distinct compositions. Bringing his guitar to the witness stand, he played excerpts from both songs, demonstrating that many songwriters (himself included) have distinctive styles that can make different compositions sound similar to less discerning ears.

After prevailing as defendant, Fogerty sued Zaentz for the cost of defending himself against the copyright infringement. In such (copyright) cases, prevailing defendants seeking recompense were bound to show that the original suit was frivolous or made in bad faith.

Fogerty v. Fantasy became precedent when the Supreme Court (1993) overturned lower court rulings and awarded attorneys' fees to Fogerty, without Fogerty having to show that Zaentz's original suit was frivolous.
*
http://www.justsomelyrics.com/124990/John-Fogerty-Vanz-Kant-Danz-Lyrics
http://www.tolkienlibrary.com/press/Frodo_Franchise_Interview.php
http://kemppinen.blogspot.com/2010/05/rattikauppiaat.html
http://www.cowboylyrics.com/lyrics/fogerty-john/vanz-kant-danz-1440.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jabba_the_Hutt

6 comments:

hg said...

Syön jäätelöä huomenna kun on kuumaa ja meinaan miettiä tätä. Minä syön jäätelöä siksi, että se on hyvää ja pitää pään kylmänä. Malmin kirjasto ei ole paikka vaan lasipalatsin pihalla eli siellä terassilla, joka katsoo vanhaa kelloa linja-autoaseman vanhassa kellotornissa. En muista paikan nimeä mutta on siis paikka, jonne pääsee lasipalatsin läpi manskulle jos haluaa. Siellä on puinen olut-terassi mutta aion huomenna tulla toimeen kaikkien kanssa ja laulaa ehkä pienet karaoke-oopperat about kello 15.10. Sitten menenkin parlamentaaraamaan.

Katsotaan tuleeko toimeen?

Anonymous said...

Mitäs tuli laitettua ja sen jälkeen sensuroitua? Ha, sinä ukkoseni. Voisi sanoa monella lailla. hg

Anonymous said...

Filosofi on ottanut pari(kymmentä) ryyppyä (pientä) ja ruvennut runoilee? Aika coolia/inspiroivaa!

ninni said...

joo no ehkä se on tämä se todellisuus joka tulee filosofian jälkeen. ei siinä.

Anonymous said...

Navigointivirhe sallii, ettei tule tapetuksi niiltä, jotka muuten tappaisivat kateudessaan tai infantiilisuudessaan. Ennen oli oikeat kirjeet, nyt on huoltokatkoja, ennen oli oikeat bisnikset, nyt on sotasuunnitelmat nidottu rahan valtakuntaan jotka pitäisi olla kaksi eri asiaa. Kaikki kehitys tai oppiminen sen syvällisestä merkityksestä on kielletty sillä kaikki kunnolliset, osaavat, moraaliset ja muuten vaan oikeaoppiset tapetaan ajan myötä aika pian. Ovat ärsyttäviä sanoo infantti-porukka joka leikkii moraalisia. Ja niin keksivät stoorit, stoorit, stoorit ja äkkiä saadaan opportunismiämmät ja muut typerät menemään mukaan ja siinä ollaan sitten voitettu: ai ku kivaa.

Oi miten älykästä. Oi miten upea sakki, ovatkohan heillä äidit siellä eturivissä hejaamassa; coutsaamassa?????? Varmaankin ja nämä ovat mukana juonessa, että kutsutaan tuota yksittäistä moraalista ja johtajuutta taitavaa niin vahingoksi, sattumaksi ja idiootiksi.

Sanotaan, että se on vaikka pedofili, sanotaan että se on hullu, skitso, vaarallinen tai mitä vaan. Sanotaan, eiks je?

Niin sitten voitamme nämä hehe ihanaa kun voi voittaa sellaisten elämää, jotka olisivat muuten parempia. Peli ennen kaikkea - mutta kilpailumielessä maa tippuu koska kukaan ei uskalla enää ajatella edes. Menee liian hirveäksi ja silti nämä hirviöt johtavat. Samalla olen sitä mieltä kuten tänään Hbl että jos kansa on liian kypsymätön itse tajuamaan oman etunsa niin joku on pakko kulkea edelllä: joku, jolla on moraali ja äly tallella. Joku, joka voi näyttää tietä kun sakki sekoilee muuten. Mutta auta armias sitä johtajaa joka tätä infantti-sakkia alkaa johtamaan:....en kadehdi. Ottakaa vain ala-ikäinen, vahingossa väärin navigoiva - ainakin buffertiksi. Muuten siat tulevat kaukaa ja tappavat koska he tekevät mitä vaan mutta eivät kestä kasvua.

Omaa kasvua; omaa sisäistä kasvua eivät kestä. Mitä muuten mutta ei omaa sisäistä kasvua - se on harjoiteltu pois.

hg


Parempi niin Watson.

Anonymous said...

Minun genoomat piti poistaa. Satuin elämään ja äidille kusetettiin, että olen sairas. Siinä uskossa sitten menivät viksuina ja tärkeinä.

Mutta en ole pillerin pilleriä syönyt aspiriinin lisäksi ja jotain antibioottia lukuunottamatta.

Mutta elämä meni siinä, että kerron miten he poistavat alta ja lisäävät ylhäältä: alta pois meemit (=liian älykkäät) ja ylhäälle omat ihanteet ja omat intressit.
Se on strategia. Muuten voisi kasvaa sellainen sukupolvi joka on valtaa ihan luonnostaan osaavampi ja luonnostaan osaa johtajuutta. Se rupeaa vaan olemaan hirmuisen vaarallista, etenkin kun Kiina ostaa geenit tänään vaikka sekin on aika turhaa: ei geenit toimi irrallaan. Ja roskagenoomi ei ole roskaa vaan sukupolvien vanhaa tietoa kontekstin muodossa.

Mutta se johtajuus joka siivotaan pois tällä hetkellä infantista Euroopasta kelpaa siis älynä muualle. Onko ihan fiksua, kysyn vaan?

Miksi ei anneta asemme, lapsemme, rahamme samalla?? Jos se oma huomiotalous on niin tärkeä.
Huomio rupeaa olemaan niin tärkeää, ettei enää tajuta missä menee väärin ja sitä ei saa sanoa: tulevat äkkiä grynderisakista uhoamaan; on kuulemma heidän bisniksen pilaaja.

Pilaa heidän bisnistä kun ei halua, että he pilaavat tulevia bisniksiä. Jospa ei nyt annettaisi tieteen mennä ihan joka koloon; menee täysin väärin kaikki.
Elämä on myös tietoisuutta eikä vain tietoa.

hg