March 9, 2009

Riivaajien kuolema

Kielimafia kävi pyörittelemässä päitään. Vihablogiako sinä nykyään teet, kysyivät. Nyökkäsin - klo: 11.05.

Motto:
Then such grief took possession of my soul that my heart was wrung, and I felt as though I were dying; and then . . . then I awoke.

Fyodor Dostoyevsky - The Possessed
*
Mikään ei ole niin säälittävää kuin lukea Blogistanista kaiken maailman itsetuhoisten ja kuolemaa rakastavien narsististen oppineitten säälittäviä, tunnustuksellisia paljastuksia itsestään.

Tappaisivat itsensä ennemmin kuin mainostavat omaa lukeneisuuttaan, josta huokuu pelkkä epätoivoisen professionaali yritys peittää muka-muka-oppineisuuden avulla oma kuolemankaipuunsa - oma loputon ja lopullinen pettymyksensä elämään. Tuo hirvittävä häpäistynä ja loukattuna olemisen sekä pakkoneuroottinen loukatuksi tulemisen jatkuva kehä.

Mikään lukeneisuus ja sangviininen pirteys ei voi poistaa sitä tosiasiaa, että nämä ihmiset kirjoittavat vain huutaakseen apua tuhotun ja tuhoutuneen itsetuntonsa raunioilla: lukekaa minua, auttakaa ja arvostakaa minua, rakastakaa minua! - sittenkin, kaikesta huolimatta - huolimatta jopa siitä, että jätän teidät heti, kun olette antaneet minulle anteeksi oman surkeuteni ja torakkamaisuuteni - menneisyyteni ja nykyisyyteni, joita kukaan ei enää voi ehjäksi korjata.

Ja sittenkin - kuitenkin - yhä nämä ihmiset parkuvat arvostusta itselleen, vaikka roikkuvat kuoleman partaalla kuin hirttosilmukka kaulassaan tai myrkkyruisku toisessa kädessään.

Ah mitä tekopyhyyttä!

Itsensä voi tappaa heti - mikä on aina reilumpaa ja rehdimpää muita kohtaan. On vain pidettävä turpansa kiinni ja häivyttävä yhtäkkiä sen siliän tien - ilman ainuttakaan viestiä kenellekään. Sitä minä kutsun kunnialliseksi kuolemaksi: nopeaa lähtöä vailla jälkiä, joita itsemurhan tekijät niin monesti jättävät muiden ihmeteltäväksi saattaen heidät tieten tahtoen jopa tuskaisesti parkumaan häipymistään - ikään kyseessä olisi suurikin menetys.

Kuole jo sinä Blogistanin suuri narsisti. Tapa itsesi. Häivy täältä ja lopeta sillä tavoin tuo ällöttävä ekshibitionismisi, jolla saat muut tuntemaan itsensä tärkeiksi ja arvokkaiksi, kun he intellektuaalisen oppineesti pohtivat sinun 'arvoitustasi' - ihmetellen siten sinun - muka salattua suuruuttasi - - - toisin sanoen: sinun ovelan kirjallisella tavalla naamioitua itsesi ja muiden halveksuntaasi.

Sillä halveksija sinä olet. Et mikään kunniallinen ihminen. Pelkkä ruikuttaja, jonka aika on jo mennyt.

Jos voisin - lähettäisin sinulle syanidikapselin ja sen mukana tervehdyksen:

Osaa kuolla oikeaan aikaan, kirjoitti Nietzsche - ja sinun aikasi on nyt tullut. Koska se on mennyt. Näytä, että sinulla on rohkeutta myöntää oma itse- ja samalla muiden halveksuntasi loputon ja palautumaton syvyys, äläkä jatka enää tuota oman itsesi perverssin nihilististä mainostamista.

Klaustrofobiasi 'haisee' tänne asti. Robottimaisen lukenut, pseudosyvällinen, intellektualismia imitoiva ekshibitionismisi sekä persoonallisuutesi ja itsetuntosi raunioilla seisova muka-sankarillisuutesi ei voi enää aikaan saada - ainakaan minussa - muuta kuin halveksuntaa ja kuvotusta.

Katoa jo - sinä tekopirteä, ikäänkuin pullossa elävä, hysteerisestä elämänpelosta kärsivä itsesi paljastaja! Aikasi on tullut. Itse asiassa se on tullut jo yli 40:n vuoden ajan.

Tee siis se, mitä niin sankarillisesti arvostat, ja millä yrität saada lukijasi arvostamaan menetettyä uskoasi elämään.

Lue jo viimein perusteellisesti pohtien Dostojevskin Riivaajat ja ammu kuula kalloosi, pure syanidikapseli rikki suussasi, mene hirteen, hukuttaudu tai pistä myrkkyruiske kyynärtaipeeseesi.

Silloin olet tehnyt aidoimman, todellisimman ja omaa persoonallisuuttasi - tai pikemminkin sen olemattomuutta ja tuhoutuneisuutta - ilmentävän teon.

Tee se, niin sinun ei tarvitse enää naamioida itsessäsi vaikuttavaa pahaa henkeä ylevyydeksi, henkevyydeksi ja lukeneisuudeksi.

Sinulla ei ole paikkaa tässä maailmassa, ja sinä tiedät kyllä miksi. - - - Et voi valehdella loputtomiin minulle tai kenellekään muulle - - et siis myöskään itsellesi!

Olet riivannut minut - - ajanut minut mielipuolisuuteen, hulluuden partaalle. Miksi en siis toivoisi, että juuri sinä juokset sekopäisenä rotkoon ja huku niinkuin se sikalauma, johon Jeesus ajoi pahat henget Luukkaan evankeliumin hullusta miehestä parantaen hänet tällä teolla.

Riivaajien on kuoltava - - ja he kuolevat! Siksi sinun on tapettava itsesi - - tai oikeammin: sinun 'tehtäväsi' on kuolla! - , jotta pahuus ja riivaus katoaisivat lopullisesti eivätkä enää koskaan tarttuisi meihin muihin!
*
http://www.hyaenagallery.com/clintcarney.html
http://www.skenet.fi/index.html?menuid=381&aid=622&

8 comments:

ninni said...

Live to see it

Homo Garrulus said...

Lopeta itsesääli ja rupea tekemään jotain kunnon filosofiaa. Lue uudelleen vanhat kreikkalaiset, etenkin Platonin idealismina ja sitten sen valossa Aristoteles pragmaattisena filsofiana.

Homo Garrulus said...

filo-sofia-na

file=talletus
sofia=viisaus
na=nyt siinä niin

Homo Garrulus said...

ra-kastan

ra=auringon jumala
kaste=nimenanto

Rakastan sinua - annan sinulle uuden nimen

Homo Garrulus said...

Minä
rakastan
häntä

Minä=juureni, minuuteni, syvyyteni

ra-kaste = annan hänelle jatkuvasti uusia nimiä, kära barn har många namn ja olen valmis unohtamaan mitä teit eilen eli rakkaus on rakastus ja uuden nimen antaminen

Häntä = miestä, oikeaa miestä, häntä: jumala loi miehen - hänet.

Häntä-ä heiluttaen minäkin sitä mietin (olenhan koira, en silti rakki). Mies on se, jolla on häntä; joka heiluttaa. Hei on på svenska tervehdys. Hei hei RR - sluta sura.

Homo Garrulus said...

copyright chris

taade said...

Luen Insinöörilehteä
ja kartesiolaista teatteria
...systeemiteoriaa ja pikku ukkoja

Rauno Rasanen said...

ARVOITUSKILPAILU

Arvatkaas ihan piruuttanne kenestä - tai paremminkin keistä - tämä merkillinen, puolittain absurdi ja hieman epäkoherentti teksti on kirjoitettu?

Helpotan sen verran, että kyseessä on neljä hahmoa, joista kolme on ihmisiä ja neljäs 'nestettä'.

Kaksi ihmishahmoista vaikuttaa blogimaailmassa ja ainakin ajoittain todella kovatasoisten päreitten kirjoittajina.

Se kolmas ihminen ei kirjoita blogeja - tuskinpa enää mitään, jos ylipäätään enää elää. Joka tapauksessa hänen pitäisi jo kuolla.

Ei totisesti mikään helppo tehtävä, mutta jos joku arvaa tismalleen oikein, lupaan hänelle tapaamisen kanssani.

Itse asiassa vaadin ja pakotan hänet tapaamaan minut - ensin ilmeisesti Malmitalon kahvila-ravintolassa tai aulassa, josta siirrymme hetkeksi Malmin Novan Baquette-kahvilaan.

Sieltä jatkamme kerrosta alaspäin Punainen Omena-nimiseen, viihtyisään kiinalaiseen ruokaravintolaan, jossa on B-oikeudet - mikäli nyt viini sattuisi jotakuta kiinnostamaan.

Kiinnostavan kiihottava keskustelu taataan ilman muuta palkinnon bonukseksi.

Loppuilta jää hämärän peittoon - ihan riippumatta siitä, onko voittajana kyseessä mies, nainen vai molemmat.

ÄÄNESTÄMISIIN

PS.
Lähettäkää vastauksenne sähköpostiini, joka löytyy helposti profiilikuvaukseni yhteystiedoista.