June 7, 2012

Evoluutiolta vastauksen saan?

Nainen on löytänyt ison kasan kulttuurigeenejä. Voi mahoton!
*
Päretän ylipitkän kommenttini Ironmistressin päreeseen Mestaus berliiniläiseen tapaan.
1
Ironmistress kysyi vastauskommentissaan: 'Mikä sinulle on epäselvää kulttuurievoluutiossa ja sen mekanismeissa?'
Kysypä itseltäsi tuota. Jos minä olisin noin varma asiastani, julistaisin avoimen sodan islamille välittömästi. Mikä olisi tietysti järjetöntä.
Mutta okei - hyväksyn aika paljon siitä, minkä kirjoitit, joskin kulttuurievoluutiota politiikan teorian tasolla ymmärtääkseni luen evoluutiobiologian [jonka tietysti pääosin hyväksyn] sijaan mieluummin esim. postinkantajan eilen tuomaa kirjaa 'Klassiset poliittiset ajattelijat. Saatanpa siteerata sieltä ensi alkuun vaikka Tuusvuoren Nietzsche-artikkelia.
Kulttuurievoluutiota voi toki selittää evoluutioteorialla, mutta sitä ei voi ymmärtää pelkästään evoluutiobiologian massiivisten yleistysten mittakaavassa.
Sinä luulet ymmärtäväsi politiikkaa selittämällä sitä evoluutioteorialla, mutta kyseessä on reductio ja siten myös argumentum ad naturam-yleislinjaus eikä suinkaan poliittista elämää kulttuurisesti ja historiallisesti opettavaisimmalla tavalla avaava perspektiivi.
Toistan. Jos sinulla on noin suuri varmuus evoluutiobiologian suorasta käännettävyydestä kulttuurievoluutioksi, niin ryhdy nyt hyvä ihminen välittömästi toimiin, jotta sinulla ja suvullasi [klaanillasi, heimollasi] olisi mahdollisuus voittaa kohta alkava 'huntingtonilainen' kulttuurisota islamia vastaan. Turha täällä blogissa on parkua. Hanki lisää aseita, ammuksia ja räjähteitä [kemiaa tuntevana osaat tehdä niitä itsekin]. Ethän muuten 'pelastu'.
2
Meidän eurooppalaisten pitäisi vain oppia myöntämään, että suuruutemme aika todellakin alkaa olla ohi. Turha tuskitella mokomaa. Ei tässä elämässä ole uutta kuolla, eikä elää yhtään sen uudempaa, kuten Jesenin kirjoitti vähän ennen itsemurhaansa.
Turhaa hysteriaa tämä pelko islamin tulemisesta. Ja miten ihmeessä ketään voisi velvoittaa aktiiviseksi anti-islamistiksi vain sillä perusteella, että evoluutioteoria osoittaa populaatioitten taistelevan jatkuvasti keskenään elintilasta, rappeutuvan geneettisen epäsopivuuden vuoksi ja tuhoutuvan viimein sairauksiin sekä ympäristön muutoksiin.
So what? Mitä v--tun väliä sillä on, että kulttuurit taistelevat keskenään, rappeutuvat ja tuhoutuvat?! Antaa mennä vaan. Kukaan ei itke peräämme [ainakaan kovin kauan]. Sen vuoksi aion itse [mikäli vain mahdollista] vähän ennen kuolemaani tuhota kaiken, mitä omistan [ei siis kovin paljon] - jopa oman blogini - vain osoittaakseni, etten ole [enää jos koskaan] kiinni tässä elämässä millään tavoin - en tiedollisesti enkä emotionaalisesti [PS.].
Tällainen on yhtä aikaa kaikkein itsekkäin ja kaikkein epäitsekkäin teko. Kyynikon viimeinen velvollisuus. Ennen kuolemaansa hän kuitenkin kantaa taakkanaan ja dilemmanaan eksistentiaalisen moraalin perusmaksiimia, jonka mukaan äärettömän vapauden hinta on ääretön vastuu.
PS.
Juuri tieto tai pikemminkin informaatio on se saatana, joka haluaa ostaa sielumme antamalla meille teknisesti loistavat mahdollisuudet kasata loputtomiin jotain helkutin trivial pursuit-multitudea ikäänkuin se tekisi elämämme merkitykselliseksi ikuisuutta silmälläpitäen. Jotkut jopa avoimesti uskovat tähän saatanaan ja pitävät sitä peräti jumalanaan, mutta miten vaikeaa heillä täytyykään olla, kun kuoleman edessä tulee viimein aika luopua lopullisesti kaikesta siitä nippelitiedosta, jonka he kokevat omistavansa katoavassa hybrisessä muistissaan [ikäänkuin tieto olisi kasvavaa pääomaa korkeakorkoisella pankkitilillä, jota inflaatio kuitenkin uhkaa nakertaa].
Voin vain pudistella päätäni. Ehkä näiden hamstraajien pitäisi omaisuutensa säilymisen varmistaakseen ryhtyä syömään omaksumaansa informaatiota samaan tapaan kuin 'Aika hyvä ihmiseksi'-elokuvan vanha mies alkoi syödä patjaansa kätkemiään setelirahoja, jotteivät ne joutuisi perinnönjaossa väärille ihmisille.
Joku sanoisi nyt, että juuri minä olen tuo rahansyöjä-tyyppi. En muka halua antaa mitään kenellekään. Vastaukseni kritiikkiin on yksinkertainen. Oppikaa olemaan vaatimattomia ja elämään omillanne. Kun omistaa vain itsensä, ei ole kenellekään mitään velkaa. Silloin kaikki se, minkä toiselle antaa, on pelkkää lahjaa.
Velkaa ei tule tässä tapauksessa sekoittaa moraaliseen vastuuseen. Velan [kuten minkään muunkaan] orjuudessa elävän velkavastuu ei ole nimenomaan moraalista vaan finansiaalis-juridinen pakote, joka tekee ihmisestä [vapaaehtoisesti tai ei] ratkaisevalla tavalla vähemmän vapaan kuin hän perimmältään on.
Kapitalismi ei siis perustu vapauteen vaan velkaan. Näin ollen kapitalismin moraali ei myöskään ole perimmältään aitoa ja vapaata vaan tekopyhää ja pakottavaa, vaikkakin vapaudeksi väärinkäsitettyä tai paremminkin valehdeltua - [tässä asiassa olen kuin olenkin pesunkestävä anarkisti].
*

No comments: