July 15, 2007

'Järje voittoha tää on'

Tää on ehdoton klassikko. Näitä sketsejä oli Velipuolikuussa (alunperin 1983-84) muistaakseni useita, mutta tuubissa ei näyttäisi nyt olevan kuin tämä yksi.

Sketsin Johannes Virolainen eli Kari Heiskanen oli/on koomikkona täysin Peteliuksen tasoa (ja näyttelijänä ylipäätään ehkä jopa parempi tai ainakin laaja-alaisempi kuin PP), mutta kyllästyi? sketsitaiteiluun Velipuolikuun, Mutapainin ystävien ja Tabun jälkeen (Myös Oudot jutut pitää mainita - linkit sarjoihin löytyvät Heiskasen linkistä).

Heiskasen paikan tavallaan peri Aake Kalliala, joka sopi kyllä erinomaisesti Peteliuksen aisapariksi ja osoitti joissain imitaatioissa olevansa jopa loistava (esim. Johannes Virolainen ja Edwin Laine)
*
Heiskanen on kertonut, miten vaikea hänen oli pitää pokkaa näissä Virolainen-Vennamo-väittelyissä - jopa niin, ettei aina edes uskaltanut katsoa PP:n suuntaan, joka heilui istuessaan tai keinuessaan kiikkustuolissa puolelta toiselle; kuului hurjaa puhinaa ja ähinää, pullaa lensi joka puolelle...
Niinpä Heiskasen pokka pettää tässäkin täysin ilman 'varoituksia' viimeisen sanan kohdalla.
*
Jos joku on enempi kiinnostunut aiheesta, niin hankkikoon Jukka Annalan tv-tietokirjan Toopelivisio (Teos, 2006).

*
Johannes ja Veikko pelaavat ristinollaa
Sketch from Finnish TV-show Velipuolikuu from early 1980s....Finland TV Velipuolikuu Kari Heiskanen: Johannes Virolainen, Pirkka-Pekka Petelius: Veikko Vennamo.
00:30
(Sinä olet Jussi minua rötöksellä huijannut!)

No comments: