October 12, 2013

Sata kitarariffiä eli rock’n rollin lyhyt historia


100riffs.com Alex Chadwick plays 100 famous guitar riffs in one take giving you a chronological history of rock n' roll.

Montako riffiä näistä Alexin esittämistä sinä osaat soittaa? 
100 Riffs (A Brief History of Rock N' Roll)

http://www.youtube.com/watch?v=xiC__IjCa2s

6 comments:

Riku Riemu said...

Aivan kaikkia en jaksanut kuunnella, mitään noista kun en osaa soittaa. "Fortunate sunin" ehdin huomata, muistutti yhtä Fogertyn kappaletta. Olikohan tämän riffi joukossa, kun se on niin scuttle buttin!

Rauno Rasanen said...

'Fortunate son'ista puuttuu säröä ja drivea, joita kyllä Stratostakin löytyy ja joita tämä Alex kyllä saa esiin, jos vain olisi halunnut [ja ehtinyt ;\]. Fogerty tosin soittaa tällä kappaleella Gibson Les Paulia, jonka soundit ovat luonnostaan aika 'paksut' ja 'syvät' verrattuna Straton vakiosoundeihin. Straton soundeja on kuitenkin helpompi muunnella kuin Gibsonin. Tiedän sen kokemuksesta, koska soittelen nykyään Squierin 60's Stratoa - ihan tuota samaa mallia kuin Alexin Fender; väri tosin on metallin sininen.

Rauno Rasanen said...

Sorry. Kyllä se Fogertyn kitara Fortunate son'issa on alunperin, ainakin tämän videon perusteella, tuttu Rickenbacker. Muistivirhe taas, koska ko. Ed Sullivan-shown playback on minulle tuttu. Willy and the Poor Boys-albumilla [jonka kakkospuolen ensimmäinen Fortunate son on] John kuitenkin siirtyi yhä enemmän Gibson Les Pauliin, jolla hän tietääkseni on kyseistä kappaletta 1997 jälkeen useimmiten keikoilla soittanut.

http://www.youtube.com/watch?v=Qu60Os7_rxk
http://en.wikipedia.org/wiki/Willy_and_the_Poor_Boys

Rauno Rasanen said...

Vai onko kyseessä playback? Ehkä ei.

Riku Riemu said...

Kunhan brassailet, joku kitara se on kumminkin!

Rauno Rasanen said...

En brassaile. Vakavissani olen. Aina.