April 9, 2013

Helvetti on saanut uuden asukkaan

Kuollut Margaret Thatcher näkee Luciferin ja kauhistuu.
.
Hyvästi Maggie. Edes armollinen dementia ei tule estämään kieron hymysi lopullista hyytymistä ja hyvin pian. Ensimmäinen palvelusi Helvetissä kestää 1000 vuotta potenssiin 1000. Pääset 2½ kilometrin syvyiseen kaivoskuiluun louhimaan rautamalmia 1980-luvun menetelmillä, jotta heikentynyt muistisi siitä, minkälaisia päätöksiä teit kaivostyöläisiä koskien 1984/85 hiukan parantuisi ja jotta ymmärtäisit, että Englanti taantui sinun aikanasi 1800-luvun lopun luokkayhteiskunnaksi – [sama meno näyttää jatkuvan oppipoikasi Cameronin päästyä valtaan]. 
.
Kaivoskierroksesi on kuitenkin vasta alkua, koska Luciferilla on sinua varten kehitettynä aivan uusia muistinparannusmenetelmiä. Vihdoin pääsemme testailemaan niitä. Pora käteen ja menoks! On tullut maksun aika. Revenge. Kosto. Sillä niin kuin sinä yksityistämällä kaivosyhtiöt siirsit satoja tuhansia ihmisiä lopullisesti köyhyysrajan alapuolelle, niin nyt puolestaan sinut siirretään jonnekin vielä paljon alemmas – ihmisyyden alapuolelle - Helvetin kahdeksanteen piiriin, jonne kaikki muutkin kivikovaa leikkineet vilpilliset ja tekopyhät finanssi-kapitalistit on sijoitettu. Jumala on oikeamielinen.
*

10 comments:

Valkea said...

Tiivistit hyvin: Kommunismi ja sosialismi perustuvat vihalle, katkeruudelle, kaunaisuudelle ja kostonhimoisuudelle. Kommunismi ja sosialismi uskottelevat kannattajilleen, että heissä ei ole viime kädessä mitään vikaa tai puutteita, kaikki on ulkopuolisten absoluuttisten pahojen tahojen syytä. Kommunismi ja sosialismi väittää, että jos kaikki sisältä löytyvä negatiivinen kasataan vihollisten niskaan, ja viholliset tuhotaan, saavutetaan utopia. Kommunistin ja sosialistin ei tarvitse (välttämättä) tehdä itsensä kehittämiseksi ja tilanteensa parantamiseksi mitään. Kommunismi ja sosialismi ovat aitoa vihapuhetta. Kommunismi ja sosialismi perustuvat pohjimmiltaan itsesääliin, ja sen moninkertaistamiseen ja vahvistamiseen.

Missä ateismisi nyt on? Sen mukaanhan Thatcher eli hyvän elämän (toisin kuin sinä) ja asia on sillä selvä. Joka tapauksessa Jumala ei tuomitse kommunistisen manifestin mukaan. Jos Thatcher katui syntejään ja nöyrtyi Jumalan edessä tässä elämässä, hän on nyt taivaassa enkelien seurassa.

Valkea said...

Ja kiitos huomauttamisesta jo etukäteen, mutta tiesin Raunon kirjoituksen satiirisuuden jo ennen kirjoittamistani. Kirjoitukseni on voimassa juuri noin, se heijastaa hyvin sen kuvailemaa *psykologista* todellisuutta.

Riku Riemu said...

Konservatismi ei koskaan perustu vihalle, kaunaisuudelle tai kostonhimolle!

Olen Falkladin(Las islas Malvinas)sodasta lueskellut, siinä kaksi konservatiivia kohtasi toisensa. Galtieri yritti turvata asemaansa sotilasjuntan johdossa, Thatcher Britannian; tiedämme kuka onnistui. Konservatiivit voittivat sodan tuloksena Britannian vaalit.

Saaren asukkaat saivat pikapikaa Britannian kansalaisoikeudet - heti sodan jälkeen.

Aika erikoisena voisi pitää, että Britannia edelleen omistaa nuo saaret lähellä Argentiinan rannikkoa, mutta voima se on joka ratkaisee.

Tunteita ja tappamista ei pidä sekoittaa keskenään, tulee toimia siten kuin on järkevää ja edukasta kulloisessakin tilanteessa.

Riku Riemu said...

Erästä kaunista kappaletta Maggiesta juutuubin välityksellä kuuntelin.

Siellä kommenteissa epäiltiin, että nyt Maggie sitten yksityistää helvetin. - Rumaa puhetta tuollainen suuresta valtiomiehestä, joka sentään urallaan tapasi mm. Ilkka Suomisen ja Pertti Salolaisen!

Rauno Rasanen said...

Yksityistää helvetin? Otanpa heti puhelun Luciferille.

Rauno Rasanen said...

Kyllä te oikeistokonservatiivit olette sitten ikäviä ja huumorintajuttomia ihmisiä. Tosikkoja. Vai mitä Valkea?

Valkea said...

Rauno, älä yritä tarjota tuota kaksoissidosta. Kyllä sinulla oli ihan oikea tunne mukana matkassa.

Rauno Rasanen said...

Oikea tunne'. Tietenkin. Miten joku voisi tuntea 'vääriä' tunteita? Tunne on aina psykologisesti oikea eli se, mikä se on. Mutta tyyli eli ilmaisun tapa, jolla sisältö esitetään, on paljon harkitumpi juttu kuin tunne. Tyyli saattaa liioitella, vääristellä ja yliampua mielin määrin. Se on sitä kuuluisaa taiteilijan luovuutta ja vapautta.
*
Mitä moraalisiin tunteisiin tulee, niin ne ovat myös ‘miltei’ kategorisesti eri asia kuin psykologiset tunteet. Muussa tapauksessa ihmisen moraali määräytyisi suoraan hänen psykologiastaan eli persoonallisuuden piirteistään, mikä tekisi moraalista pelkän temperamentti-affektin. Mentaliteetissa ei kuitenkaan ole kyse moraalista rationaalisen velvollisuuden eli preskriptiivisen, normatiivisen ja jopa kategorisen kriteerin/mitan merkityksessä vaan taipumuksesta kokea tapahtumia psykologisesti tietyllä tavalla. Siitä on kuitenkin vielä melkoisesti matkaa ‘tunteisiin’ moraalisessa mielessä.

Valkea said...

Oikean vastakohta tässä tapauksessa oli teeskennelty tai näytelty, ei väärä.

Rauno Rasanen said...

So what?