June 17, 2010

Valtakunnallinen hälytys keskiviikkoiltana: Karhu nähty Pieksämäellä!

Kuvatekstin käännös: Pieksämäkeläiset maistuvat vallan mainioilta. Sitäpaitsi näillä tyypeillä oli jopa ruokaan sopivat viinit mukana.
*
(Olen valikoidusti lisäillyt uusia kommentteja päreeseen - klo: 09.45. - - Tästähän - tästäkin - tuli myös mamu-keskustelu: Venäläiset mamu-karhut uhkaavat suomalaisten nautintaoikeuksia ja jopa henkeä! ;\)
*
Nauramisen ja ehkä ajattelemisenkin arvoisia kommentteja HS.fi.:n uutiseen Pieksämäellä varoitetaan karhusta (ke, klo: 23:15):

Valtakunnallinen hätäjärjestelmä on taas hyvässä käytössä, kun Etelä-Savon poliisiasema varoitta koko Suomea, että heillä on nähty täysikokoinen karhu. Tämä on tietääkseni jo toinen kerta, kun saman laitoksen toimesta koko Suomi on hälytystilassa luonnossa liikkuvan eläimen takia, ja muuten ei koko järjestelmää taideta koskaan olla edes käytetty.
Onko muuten Rajavartiolaitos helikopterin kanssa jo paikalla?
*
Onko systeemi todella niin kehittymätön, että Savossa liikkuvan karhun takia häiritään Helsingissä asti TV-katsojia tiedotteella PIIP::PIIP piipittävine äänineen? Kenen iso ego sai taas tällaisen tiedotteen ulos? Perusteleeko poliisipäällikkö vai hätäkeskusjohtaja lisärahavaateitaan ylitehokkaalla hässäämisellä?
Huvittavaa asiassa oli, että kaupallisella MTV3:lla tiedote piipitti kyllä ohjelman aikana, mutta ei mainosten aikana.
Eli vaikka ydinvoimalaitos sulaisi, MTV3:ssa pyörisi mainokset kuin normaalisti, hätätiedote odottakoon ohjelman alkua.
*
Dorkat valittajat, nyt muistinkin miksi muutin pois stadista...Jos vastaava tapahtuma olisi ollut helsingin ytimessä, niin siitähän vasta olisi soppa syntynyt: "mikä toi on?", "vähäks iso koira!", "kato, onks toi korkeesaarest se elukka?", "mul tais tulla lusikallinen", Kaikki karhut tapettava!! Aidat kehä3:sen ympärille!!! Suojajoukot itärajalle kaikki rajaa ylittävät karhut tapettava!! Kaikille helsinkiläisille panssariasut!! .....Voi teitä... sääliksi käy..
*
Pyydän tsadilaisilta ja muiltakin häirityiltä Uusimaa-nimisen maakunnan asukkailta anteeksi häiriötä, tv-yhtiöiden puolesta. Kauheaa, että joudutte tällaista kokemaan.
*
Miettikää nyt valittamisesta valittajat vähän. Mitä hyötyä on tiedottaa KOKO MAAHAN paikallisesta ogelmatilanteesta? Ei mitään.
Miksi näin siis tehdään? Maikkari pystyy ajamaan mainoksensakin alueellisesti, mutta nämä "hätä"tiedotteet on pakko ajaa koko maahan?
Ja ihan sama oliko helsinki vai ei, mitä kukaan tekee Utsjoellakaan sillä tiedolla että Pieksämäellä on nähty karhu? Siitähän tässä oli kyse.
Ilmeisesti joillekin heikolla itsetunnolla varustetuille maalaisille on vain niin vaikeaa nähdä sana Helsinki, että sen käyttäjää vastaan on pakko heti hyökätä.
*
Kauheaa! Asun Espoossa. Uskallanko viedä roskapussin ulos?
*
No hyvä se on keksiä meille kotona istuville sellanen valtakunnallinen viesti mutta entäs ne jotka ei istu telvision äärellä vaan on ilta lenkillä ja morjestelee sille karhulle siel... ???? edelleen olis hyvä sellainen tekstiviesti varoitus homma näistä ja alueellisesti ettei se viesti mee koko suomelle vaan pieksänmäkeläisille!! - (tekstiviesti karhuvaarasta erikseen jokaiselle pieksämäkeläiselle!? - Ehhehe - nerokasta!/RR)
*
Olipa kerran Pekka ja Pirkko, helsinkiläisiä. Olivat lomailemassa Pieksamäellä, menivät rannalle iltapiknikille. Pekka tahi Pirkko kumpikaan eivät tunteneet paikallisia, nauttivat kesäillan viileästä säästä. Vaara vaanii kuitenkin lähellä, heidän tietämättään.
Pekan isoveli Paavo näki televisiosta jalkapalloa katsellessaan varoituksen, että karhu liikkuu seudulla missä velimies lomailee. Paavo lähetti veljelleen viestin kysellen oliko tämä tietoinen asiasta. Pekka ei ollut, poistuivat äkisti sisätiloihin ja mahdollisesti säästivät näin jopa henkensä.
*
Sulla "tavalinen kansalaienn" on varmaan vaikeaa, kun olet noin ylimielinen. Etpä taida tietää, että ihmisten pitää saada informaatiota monesta kanavasta, ettö se menisi täydellisimmin perille oikeisiin osoitteisiin.
Tässä tapauksessa se osoite on Pieksämäellä asuvat ihmiset. Mites luulet karhuinfon menneen perille sellaisille, jotka eivät istuneet kokona sohvannurkassa televisiota katsomassa, kuten Sinä? Kaikilla ei ole radiokaan auki. Joku voi olla vaikka juoksulenkillä. Joku lapsi tallustelee kadulla ihan tietämättömänä. Meinaat siis, ettei heitä karhusta tarvitse varoittaa.
Vastaus: joku sukulainen soitti joko kännykkään tai lankapuhelimeen. Joku etelässä tai vaikka Lapissa televisiota katsonut läheinen keksi huolestua siitä, saako lähiomainen tai ystävä varmasti tiedon asiasta.
Ja soitti. Niin itsekin olen saanut tiedon monesta isosta uutisesta. Oikeaan kohdistettu puskaradio on ehdottomasti tehokkain viestintämuoto.
*
Jaahas, koska tästäkin aiheesta syntyy näköjään ylittämättömiä ristiriitoja, en näe enää muuta mahdollisuutta kuin ns. lopullisen ratkaisun. Karhut on ammuttava kaikki.
Jos nyt joku kukkahattutäti kuitenkin vaatii inhimillisempää ratkaisua, niin voimme kai tainnuttaa karhut nukutuspiikeillä ja muiluttaa ne itärajalle. Tämä on tosin kalliimpi ratkaisu ja se syö veronmaksajien rahoja, ja on siksi nykyisessä kovassa taloustilanteessa täysin epärealistinen vaihtoehto. Itärajalle olisi lisäksi rakennettava korkea sähköaita, jotta nuo karhut eivät pystyisi paluumuuttamaan Suomeen. Olisivat Helsingin viherpiiperöt valmiita kustantamaan tämän, kysynpähän vaan.
Enkä siis ole mitenkään karhuvastainen, vaan karhukriittinen. Enkä kritisoi itse karhuja, vaan suomen karhupolitiikkaa.
*
Näin se homma etenee...
Jos karhukannan annetaan paisua, ja kaatoluvat eivät seuraa kannan jyrkkää nousua, on tällaiset kaupunkiin eksymiset lisääntymässä. On enään ajan kysymys milloin lähtee jonkun lapsi, äiti, isä tai muu rakas karhun kitaan...
Jos ihmiskunnan annetaan paisua eivätkä kaatoluvat seuraa kannan jyrkkää nousua, lisääntyvät ihmisen eksymiset karhujen reviireille. On enään ajan kysymys milloin lähtee karhu ihmisen kitaan...
*
Helppo nakki: se helvetillinen vuvuzelojen meteli kännykkään ja KYLLÄ KARHUT LÄHTEE !!
*
Sinne vaan itärajan taakse aitoja rakentamaan, jotta olisi mukavampi olo itsellä.
*
Vaikka en alueen asukkaisiin kuulukaan, piipitti telkkari kesken futismatsin ja meillä yksi heräsi. Piipitys tuli toki paljon kovemmalla kuin selostus ja vuvuzelat. Tätä puolta voisi miettiä kyllä uudestaan, sillä helsinkiläinen ei tee tuolla tiedolla kovinkaan paljon tuohon aikaan.
Itse en kyllä lähtisi karhua pällistelemään, kun noissa tilanteissa on hommissa ihmiset, jotka pyrkivät ensisijaisesti saamaan karhun pois alueelta.
*
Tämä on kaksipiippuinen juttu. Noloa ja valitettavaa että ihmiset kerääntyivät katsomaan karhua, juuri kun poliisi ilmoitti ettei näin tulisi tehdä. Mutta jos poliisi ei olisi ilmoittanut vaarasta, ja joku olisi kuollut, mikä haloo siitä olisi noussut?
Karhu ei ole sama asia kuin susi, susi välttää ihmistä eikä sinänsä ole ihmiselle vaarallinen,mutta karhut käyvät ihmisten kimppuun joka vuosi. Eikä karhua sitä paitsi edes ammuttu! ja hyvä niin. itse olen suurpetojen puolustaja kukkahatutäti mutta yritän nyt vain tuoda tähän keskusteluun vähän perspektiiviä. Uhkaavassa tilanteessa karhu on vaarallinen, koska se on peto. Haluttiin tai ei, näin asia on ja on suorastaan järjetöntä väittää että karhun kohtaaminen vaikka 100 metrin päästä uimarannalla ei olisi vaarallista.
Ja noloa on se, kuinka pääkaupunkiseudulta valitellaan, että hätätiedote häiritsi ja eihän yksi karhu tuppukylän pellon laidassa ketään tapa. Ette taida tietää että pieksämäki on 15 000 asukkaan kaupunki ja kyseinen uimaranta on ihan kaupungin keskustassa. Kyllä, KESKUSTASSA, Pieksämäellä on keskusta, onpa ihmeellinen asia! Keskiviikkoisin ihmiset käyvät baarissa ja kun kesä on, uimarannalla olisi saattanut hyvinkin olla ihmisiä aloittelemassa jne. Ja KYLLÄ, heillä ei ole telkkareita mukana, ja juuri siitä syystä tieto on hyvä saattaa yleisellä hätätiedotteella mahdollisimman monen tietoon jotta sana leviää. Selvästikin pääkaupunkiseutulaiset kuvittelevat että kyseessä on jokin kuollut pitäjä jossa ei ole minkäänsortin elämää tai liikennettä, mutta näin ei ole asia!
Jos Helsingissä tapahtuisi jotain ja yleinen hätätiedote pyörisi telkkarissa, soittaisin heti Helsingissä asuville veljelleni ja ystävilleni ovatko he kunnossa.
*
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pieks%C3%A4m%C3%A4ell%C3%A4+varoitetaan+karhusta/1135257636190/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset
http://www.mgfalaska.com/bear-protection.html

10 comments:

homo garrulus said...

Oliko se Bourgogne vai Bourdeaux joka sopii? Mutta heillähän on selvästi vain valkoviinilasit mukana. Oh, apua, mitä me nyt teemme?

Hjälp. Fel slags glas. Ah oh. Hjälp. Åttopojat.

mikis said...

Pekka ja Pirkko bongaavat Pieksämäellä korkeintaan satiaisia - ja niitäkin vasta tultuaan takaisin Helsinkiin Paavon luo kylään...

Jos ihmisiä oikeasti varotettaisiin vaarallisista eläimistä - tietystä bakteereista - saisi teevee ulista 24/h.

mikis said...

Suurin ongelma Suomessa on virtasankarkailu; olemme kohta kusessa kaikki. Eivät mamu-mummot ongelma ole, vaan he, jotka heitä käyttävät hyväkseen. Kuten Safka. http://antifasistit.blogspot.com/

Tämä on jotain niin niljakasta että sitä ei ihmissydän pysty käsittämään. En minä ainakaan, vaikka minut on pallolaajennettu.

Ps. Pastori Molari niistä on pahin jeesustelija: synnit sisäistänyt mustekala.
(Anteeksi Molluscat, ja muut nilvijäiset.)

mikis said...

Tämän papiksi vihityn (vocatio interna coitus interruptus) stalinistisen fariseuksen, Juhani Molarin, kotisivua en teille suosittele: ette te mitään sieltä löydä.

Paitsi että mm. "vuoden tärkein päivä on 9.5", eli VoitonPäivä.

Jeesuksen kuolema, syntymä, ristillä roikkuminen tai Hänen tallustelusa muualle... on hänen - papin mielestä - toisarvoisesti muistettavia juttuja?

Itse olen usein väärässä, das ist mir bekannt; mutta sitä en ymmärrä miksi ihmisen pitää valehdella niin saatanasti?

Tietysti jos uskoisi Paholaiseen, sen käsitäisi.

Rauno Rasanen said...

Niinkö?

mikis said...

Niinpä, niin.

Junger, tämä ex-yleisradion johtaja kehui jossain haastattelussa että "minun piti lopettaa nettipokerin pelaaminen kun naapurit kävivät niin kateelliseksi kun voitin liikaa. Hirveen äkkiä sieltä olisi saanut porshce-rahat"... etc.

Olen ikäni pelannut shakkia, joka ei merkitse paljoakaan kun pelaa Texas hold 'emia (tänään hävisin yli 1.300;-); se oikeastaan haittaa kun laskee todennäköisyyksiä. Todennäköisyyksien laskeminen on yksinkertaista. Mutta juuri sen takia sua pokeripelissä huijataan. (Vittu, että se on helppoa! Tai siitähän juuri on kyse... rakkaat ystäväni.)

Mutta minä pärjään, pelaan 1/2ammattilaisesti, koska pelaan kurinalaisesti, en temppuile. Enkä ahnehdi (se on sama asia).

(Tänään menin mukaan nokitukseen jossa mun voittosuhde oli 96/4. Hävisin, koska minähän en ole... Mensan jäsen. Ps. No, mitä minä Porshcella tekisikään, paitsi ajaisin itseni ojaan.)

mikis said...

Ps. Tuo karhujuttusi (tiedän, että ei kyse karhuista ole) on niin hauska että en sitä kommentoi. Yleensäkin keskityn vain sivuseikkoihin. Esimerkiksi jos jossain palaa (eli on paljon pointteja) haluan kävellä näitä ulisevia paloautoja vastaan, sinne mistä nämä tulevat.

Rakastan hiljaisuutta.

antiplaton said...

Roomalainen [pari pärettä aikaisemmin],

”Antiplaton: suvaitsevaisto ei ole paha, se ei vain tiedä, mitä se tekee. (Antakaa heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät).”

Kyllä. Eikä kukaan kai tosissaan väitäkään, että suvaitsevaisto on paha. Enkä kyllä usko, että suvaitsevaistolaiset pitävät Kansan Syvien Rivien edustajia pahoina (ja tietysti suvaitsevaiston päivystävä tiedottaja antaa samanlaisen analyysin syvistä riveistä, kuin itse annat; olemme siis alkutilanteessa).

”Suv. ei tiedä edes sitä, että tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.”

Liberaalien (=”suvaitsevaiston”) latteus (mutta myös konservatiivien=”kansan syvät rivit”(?)). Toki myös tottakin, sitä en kiellä. Olkaamme lacanilaisia tässä asiassa: jos mies epäilee vaimoaan pettämisestä, ja epäilee häntä jatkuvasti (puhuu asiasta koko ajan, ajattelee sitä jne.), ja vaikka vaimo todellakin pettäisi miestään (jolloin mies olisi oikeassa), niin tämä ei Lacanin mukaan pyyhi pois miehen patologisuutta.

Jos joku toinen puolestaan sanoisi naisen pettävän miestään, niin tilanne saattaisi olla neutraali (riippuu mistä roikkuu). Tulkinta on tilanteesta kiinni.

Muinoin on ollut irvileukoja laukomassa orjuutta vastustaville tahoille ”tie helvettiin on kivitetty hyvillä aikomuksilla” – tyyppisiä latteuksia. Ja näin on oleva tulevaisuudessakin, lausahdukset on vain jätettävä omaan arvoonsa. Toivon, että kun Rauno pääsee valtaan hän säätää väh. tuntuvan sakkorangaistuksen kansan”viisauksien” toistelusta. ;)

” Hän [keskikertokansalainen] ei siis vastusta hyviä aikomuksia pahuuttaan vaan siksi, että tietää ne mahdottomiksi toteuttaa.”

Toki. Ei kai juuri kukaan vastusta jotain asiaa pahuuttaan. Tällaisen ”kritiikin esiin manaaminen” on jossain määrin huvittavaa (no ei tässä tapauksessa, mutta olen monesti nähnyt tällaista olkinukkeilua; nyt saan syyttää itseäni, koska lähdin trollaamaan pahuudesta alun perin itse).
Joku voi olla kanssani eri mieltä asiasta ihan järkiperustein (siis olematta paha), mutta hän pysyy silti vihollisenani, pahuuden poistaminen ei poista tätä asiaa. (Noin niinku ihan teoriatasolla, en jaa liberaalien kaikkia näkemyksiä lähellekään).

” Hän ei siis vastusta hyviä aikomuksia pahuuttaan vaan siksi, että tietää ne mahdottomiksi toteuttaa.”

Totta. Hän pysyy ”ihmiseläimen” tasolla, koska ei ole kuullut Tapahtuman kutsua, jonka avulla pystymme murtautumaan ulos ”mahdottoman” tapahtumahorisontista.

”Keskivertokansalainen on joutunut hankkimaan elatuksensa tuottavalla työllä, suvaitsevaisto taas elää keskivertolaisten työllä, hän on eräänlainen iilimato, loinen.”

Kerrotko, että keitä ne suvaitsevaistolaiset on (älä viitsi luetella poliitikkoja, se on liian helppoa). Kuuluuko suurkapitalistit suvaitsevaistoon, esim. Nalle?

”Lenneltyään aikansa bisnesluokassa eri puolille maailmaa tärkeisiin seminaareihin hän on tullut vakuuttuneeksi siitä, että lentolippuja jotenkin kasvaa puissa, joista nitä poimitaan hänelle tarvittava määrä.”

Mä kyllä lentelen eri puolelle maailmaa tärkeisiin (makuasia) seminaareihin, mutta ihan rahalla olen joutunut ne liput ostamaan.

mikis said...

Miksi minusta ei tullut filosofia?
En tiedä.
Mutta jo pikkupoikana fundeerasin, että mussa itsessäni on niin paljon probleemoja, että aika kohtuutonta on, että pitäisi alkaa setvimään vielä muittenkin ongelmia.
Niinpä, kun piti valita opiskeleeko filosofiaa vai psykologiaa, valitsin en-kumpaakaan.

Rauno Rasanen said...

'En-kumpaakaan' on tarkka valinta.