June 24, 2010

Juhannusnoidan tunnistaminen ruåtsalaisittain

Vasemmassa kuvassa äiti lentää keskimmäisenä. Kolmikko on osa 'Lentävät feministit' laivuetta - Oikealla tyypillinen ruåtsalainen noita. Tällainen kun tulee vastaan, niin älä kieltäydy mistään, mitä se pyytää, sillä muuten olet hengenvaarassa (huom. talttahammas).

Noidan tunnistaminen

Kännetecknet för en häxa var bl a utslaget hår, men det var inte det lättaste att se vem som var häxa. De såg ut som vanligt folk. Ville man se en häxa med sitt riktiga utseende skulle man på påsknatten gå baklänges tre varv motsols runt kyrkan och samtidigt släpa två fingrar mot kyrkväggen. Varje gång man kom till kyrkporten skulle man gå baklänges upp för trappan och blåsa i nyckelhålet (kolme kertaa takaperin kirkon ympäri ja portille tullessa edelleen takaperin kirkon rappusia ylös puhaltamaan avaimenreikään). Efter det kunde man se vilka som var häxor i byn (tämän jälkeen pystyi tunnistamaan, ketkä kylässä olivat noitia ketkä taas ihan tavallisia akkoja, sillä noidatkin ovat tavallisen näköisiä, tukka levällään kulkevia naisia).
*
http://nurseannette.blogg.se/2009/april/
http://rebecka.thurfjell.nu/category/allmant.html

1 comment:

mikis said...

Aikoinaan ajattelin "kaikki tai ei mitään". Nykyisin ajattelen että kyllä mulle riittää puolikaskin. Tai 1 kolmasosa. Tai kolmasosa siitä... Okei, okei jos tää on sulle kynnyskysymys niin kyllä mulle riittää yks promillekin...! Jos se riittää sulle, loput.

Ps. Äsken juttelin tyttöysäväni Tarjan kanssa siitä mitä meille on tapahtunut, aikaisemmin. Siitä tää.