June 19, 2009

Luovuus on ehtymätön voimavara myös rikollisuudessa

Kielimafiaakin naurattaa. Tapauksessa on kuitenkin ainekset mitä vakavimpaan filosofiseen pohdiskeluun - lisäys klo: 14.55.
*
Kaikkien huijausten äiti

Onko tämä juhannusaaton huvittavin uutinen? Ainakin minua nauratti niin vietävästi - ja naurattaa edelleen. Luovia tyyppejä - olkoonkin rikollisia.

Hmm. Niin. Kaverit ovat huijanneet pankki- ja muita virkailijoita - osittain kaikkia veronmaksajia - varsin harkitusti, mutta syyt miksi ja tapa, jolla he sen tekivät, jättää kerta kaikkiaan ymmälleen.

Vaikka emme antaisikaan kaksikolle yhtään sympatiapistettä, niin silti juridinen, moraalinen ja empaattinen asenne menevät tämän tapauksen arvioinnissa hämmentävästi ristiin. Voimmeko tuomita Parkinin ja Rimolon niinkuin lain mukaan vastaavankaltaisissa (täysin vastaavaa tuskin löytyy) rikoksissa on aiemmin tehty, vai toivooko tai jopa vaatiiko omatuntomme eli sisäinen oikeudenmukaisuudentajumme jotain muuta - mahdollisesti lievennystä tuomioon..?

Thomas Parkin (vas.) näkyi valvontakameran kuvassa edesmenneeksi äidikseen naamioituneena.
*
49-vuotias Thomas Parkin uusi huhtikuussa äitinsä ajokortin – yllään punainen takki, liina kaulassaan ja vaalea peruukki päässään – New Yorkin metropolin Brooklynin kaupunginosassa. Hänen äitinsä oli kuollut kuusi vuotta sitten 77-vuotiaana.

Thomas Parkin pidätettiin tiistaina rikoksesta, joka on saanut poliisi- ja syyttäjäviranomaiset hämilleen. Vuosien ajan Parkin huijasi syyskuussa 2003 kuolleen äitinsä Irene Prusikin nimissä eläke- ja asuntotukirahoja New Yorkin veronmaksajilta noin 84 000 euron edestä.

Irene-äiti pysyi virallisesti elossa, koska Parkin väärensi äitinsä sosiaaliturvatunnuksen ja kuolinpäivän kuolintodistukseen. "Minä pitelin äitini kättä, kun hän kuoli ja veti viimeisen henkäyksensä, niinpä minä olen äitini", Parkin oli sanonut pidättäjilleen CNN-kanavan mukaan.

Parkinilla oli rikostoverina 47-vuotias Mhilton Rimolo, joka esitti Irene Prusikin avuliasta sisarenpoikaa. Ilmeisesti asuntokeinottelun vuoksi vaikeuksiin joutunutta kaksikkoa uhkaavat pahimmillaan 25 vuoden vankeustuomiot ja heidän vapautumiselleen on asetettu miljoonan dollarin takuusumma.

"Kaikkien huijauksien äidistä" raportoineen New York Daily News -lehden mukaan kaksikko hankki pari kuukautta sitten Irene Prusikin nimissä 670 000 euron lainan ostaakseen talon, jonka Prusik aikoinaan omisti. Äiti oli antanut talon pojalleen 1996, mutta Parkin menetti talon velkojensa vuoksi.

Kaksikko haastoi oikeuteen miehen, joka oli ostanut pakkolunastuksen kautta markkinoille ajautuneen talon vuosia sitten. Oikeusjuttu nostettiin Irene Prusikin nimissä.

Toukokuussa rikostutkijat tapasivat Rimolon ja äidikseen naamioituneen Parkinin kiistanalaisessa talossa. Sillä kertaa punaisen takin, vaalean peruukin ja huulipunan lisäksi Parkinin valeasuun kuului happilaitteen suuosa.

Vanha äiti oli liian sairas puhuakseen itse.
*
http://uutiset.msn.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kaikkien%20huijauksien%20äiti%20paljastui%20New%20Yorkissa/1135247034593?ref=msn

No comments: