March 23, 2013

Täyttä puppua - osa n.

Katainen veroalen vuotoväitteistä EK:hon: ‘Täyttä puppua’
.
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Pääministeri Jyrki Katainen kiistää SAK:n työ- ja elinkeinojohtajan epäilyt tietovuodosta.
Pääministeri Jyrki Katainen kiistää SAK:n työ- ja elinkeinojohtajan epäilyt tietovuodosta.
.
Saariselkä. Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kiistää SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiaisen epäilyt siitä, että hallituksen päätös yhteisöveron roimasta laskusta olisi vuotanut Elinkeinoelämän keskusliitto EK:lle etukäteen.
Tukiaisen mukaan EK:n asenne työmarkkinasopimuksen solmimiseen muuttui keskiviikkona, kun se näytti tajuavan, että hallitus laskee veroja vaikka työmarkkinaratkaisua ei syntyisikään.
"Sitä en tiedä mistä he olisivat saaneet siten tiedon", Katainen sanoi. "Se vaikuttaa vähän mahdottomaltakin, koska me teimme lopullisen päätöksen näistä asioista vasta sen jälkeen kun neuvottelut olivat kariutuneet."
Katainen vahvisti HS:lle, että lopullinen päätös yhteisöveron kokouksesta tehtiin kuuden hallituspuolueen puheenjohtajien kokouksessa eli sekstetissävasta samana keskiviikkoiltana.
Tukiaisen kirjoitti näkemyksensä Uuden Suomen blogiinsa. Hänen mukaansa "erinäiset selvittelyt" olivat tuoneet hänelle varmuuden sitä, että pätös yhteisöveron alentamisesta 20 prosenttiin olisi syntynyt keskiviikkona iltapäivällä
Epäilyt tietojen vuotamisesta siksi, että EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies on halituksen entinen ministeri ja Kataisen läheinen ystävä Katainen tyrmäsi Saariselän Eurooppa-vaikuttajatapaamisen lehdistötilaisuudessa lauantai-iltapäivällä "täytenä puppuna".
"Tiedän omalta osaltani EK:sta - ensinäkään he eivät kysyneet. Sitten osa ihmisistä EK:sta tai sitä lähellä olevista kysyi, mutta me ei vastattu. Siitä syystä, että me ei olla osapuoli palkkaneuvoteluissa."
"Toiseksi hallituksen piti tehdä namä ratkaisut täysn riipumatta sitä mitä työmarkkinaosapuolet tekevät", Katainen sanoi.
Kataisten avustajan käsityksen mukaan EK:n työvaliokunta oli käytännössä jo sunnuntain kokouksessaan lyönyt linjansa kiinni. Hallituksen vasemmistopuoluiden kannanotoistakin oli käynyt ilmi, etä nekin ovat valmiita reippaaseen yhteisöveron laskuun, hän sanoo

No comments: