March 24, 2013

Täyttä puppua - osa n + 1

Me ei Jyrin kanssa sovittu mistään taktiikasta - ei ennen työmarkkinasopimusneuvotteluja eikä niiden aikana. Ei tietenkään. Eihän semmoinen sovi, vaikka se olisikin joissain piireissä tapana. Vaikka hyviä kavereita ollaankin ja kuulutaan samaan puolueeseen ja jopa maan hallitukseen, josta Jyri sitten lähti saatuaan hyvän homman EK:sta. Joka muuta väittää, puhuu täyttä puppua.
.

Katainen tyrmää täysin vuotoväitteet EK:hon.
 .
"Täyttä puppua", sanoo pääministeri Jyrki Katainen SAK:n väitteestä, että EK sai tietää yhteisöveron alennuksesta etukäteen.
 .
Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kiistää SAK:n työ- ja elinkeinojohtajan Matti Tukiaisen epäilyt siitä, että hallituksen päätös yhteisöveron laskusta olisi vuotanut Elinkeinoelämän keskusliitolle EK:lle etukäteen.
Tukiaisen mukaan EK:n asenne työmarkkinasopimuksen solmimiseen muuttui keskiviikkona, kun se näytti tajuavan, että hallitus laskee veroja ilman työmarkkinaratkaisuakin.
"Täyttä puppua", Katainen sanoi Saariselän Eurooppa-vaikuttajatapaamisessa lauantaina.
Katainen kertoo HS:lle, että lopullinen päätös yhteisöveron korotuksesta tehtiin kuuden hallituspuolueen puheenjohtajien kokouksessa eli sekstetissä vasta samana keskiviikkoiltana.
"Mistä he olisivat saaneet tiedon?" Katainen kysyy. "Se vaikuttaa vähän mahdottomaltakin, koska teimme lopullisen päätöksen näistä asioista vasta sen jälkeen, kun neuvottelut olivat kariutuneet."
Tukiainen kirjoitti väitteensä Uuden Suomen blogissaan lauantaina.
Hänen mukaansa päätös yhteisöverosta olisi tehty jo keskiviikkona iltapäivällä.
Torstaisen kehysriihen jälkeen heräsi kummastus myös siitä, miten Suomen Yrittäjiltä tuli tiedote ja laskelmat hyvin nopeasti sen jälkeen, kun hallitus kertoi kehysriihessä veropäätöksistään.
"Emme missään tapauksessa saaneet tietoja etukäteen", sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.
"Meillä oli useita hyviä ja vähän huonompia arvauksia, joiden mukaan olimme tehneet useita laskelmia valmiiksi."
"Seurasin päätteeltä tiedotustilaisuutta, ja kun tieto tuli, siinä taisi mennä 10–15 minuuttia, kun saimme tiedotteen tehtyä. Ihan sellaisenaan mikään meidän arvaus ei mennyt oikeaan."

No comments: