March 29, 2012

Oikeudenmukainen ja opettavainen ratkaisu Finnairin sitouttamisbonusten yleiseksi hyväksymiseksi on kuukausi jalkapuuta Helsinki-Vantaan odotushallissa

Väripiirrosdokumentti osoittaa, että yksi kolmesta kapitalistista ei koe jalkapuuta  yhteiskunnan määräämäksi ankaraksi kokeeksi, jolla testataan ökyahneen kapitalistin oikeudenmukaisuudentajua sekä paheellisuuden määrää ja laatua ylipäätään vaan, että hän pelkästään naureskelee odotellessaan sitouttamisbonusten lopullista hyväksyntää ja maksua pankkitililleen jalkapuu-kuukauden loputtua. Hän on yhtä sietämätön [ellei suorastaan luonnehäiriöinen] tyyppi kuin Gogolin Kuolleitten sielujen valehteleva ja aina vaikeuksissa oleva pelihullu Nozdrev - ei suinkaan sairaalloisen saita Pljuskin, tuo Roope Ankan esikuva, joka vie pihiyden absurdiuteen asti - [tieto: räsäpedia].
*
[Kielimafia tarkisti ja editoi kohtaa 1 lisäten myös linkin - 2.4]
*
Kommentoin tässä päreessä [jota en halunnut pätkiä kommenttilootassa] itseäni päreeni Tyhjyys ja reikä kommenttia koskien.

1
Kirjoitin: 'Mutta niin erehtyvät myös kapitalistit ja varsinkin uusliberaalit finansialistit yhteismitallistaessaan niin työn kuin energiantuotannonkin [...].'

Kapitalistilla on tietysti omat mittakriteerinsä, joissa 'yhteismitallisuus' määritellään tuotannon kannattavuuden/voiton/lisäarvon mukaan.

Finnairin johtajien työ on tämän logiikan mukaan esim. 10000 yksikköä arvokkaampaa kuin lentomekaanikon työ työn perusmittayksikön ollessa sama.

Lentomekaanikko tuottaa 10000 yksikköä vähemmän voittoa kuin joku Harri Sailas, jonka viimeisin 'myönteinen' kommentti paljasti miehen yhteiskuntamoraalisen mädännäisyyden konkreettisella tavalla.

H. Sailaksen mielestä kun enää ei riitä, että asiat menevät laillisesti oikein vaan pitää ottaa huomioon myös se, miltä ne näyttävät eli miten asiat näyttävät julkisesti menevän.
*
Huom. - Harri Sailas ei 'tietenkään' kuulunut työpanokseensa nähden absurdisti ylimitoitettuja bonuksia kapitalismin laillisella ansaintalogiikalla kiristäneeseen ja ahnehtineeseen [samanaikaisesti alempaa työtekijätasoa kyykyttäneesen] Finnairin johdon 'sitoutettuihin' vaan oli mukana 'ainoastaan' Finnairin 'jäsentenvälisessä' asuntokauppakähminnässä, mutta koska tarvitsen nyt kätevän ja toimivan esimerkki-olkiukon, teen juuri H. Sailaksesta sellaisen [Sailas-tyypin] johtuen hänen kommentistaan, joka on kuin malliesimerkki freudilaisesta lapsuksesta. Tämä lapsus yrittää kätkeä kapitalistisen menon moraalisen/-ttoman luonteen nimenomaan yrittäessään antaa siitä rehellisen ja aidon kuvauksen [ja vice verse].

2
Minä en kuule Sailas-tyypin kommentissa muuta kuin, että kapitalistisen ansaintalogiikan periaatteella päätettyjen [siten myös eettisesti oikeutettujen?] ökybonusten jakaminen on saatava näyttämään oikeutetulta sellaisessakin yrityksessä, jossa on valtio-ohjaus ja jossa alemman henkilökunnan palkkakyykytys voidaan oikeuttaa samanaikaisesti kuin johdon miljoonatason sitouttamisbonuksetkin.

Yleisen oikeudenmukaisuuden kanssa tällaisella käytännöllä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä. Ellei sitten firman pelastaminen öky-sitouttamisilla ja siitä [muka] seuraten alempien työpaikkojen jatkuvuuden takaaminen [pienemmällä palkalla] riitä oikeudenmukaisuuden kriteeriksi ja näytöksi.

Kyseinen käytäntö tietysti hyvinkin riittää kapitalistin mutta ei tavallisten palkansaajien oikeudenmukaisuusvaateeksi, koska sen hyväksymisestä seuraa, että palkansaajien elintaso laskee samalla kun johdon elintaso likimain eksponentiaalisesti nousee.

Yhtiön toiminnan lopetusuhkaa [ellei ökybonuksia makseta] voi pitää kapitalistisen pääoman kiristysjuonena, mutta tätähän ei ääneen lausuta - esitellään vain kaikenlaisia kannattamattomuuslaskelmia, joiden tilastollisesta merkitsevyydestä ei äkkiseltään ota pirukaan selvää.

Kyse on voittotason määrästä ja jos tuo määrä ei tyydytä ahnetta ökyjohtajaa, hän vaihtaa firmaa. - - Hänen ei kuitenkaan tarvitse tehdä sitä. Yhdellä ehdolla [ks.3].

3
Sailas-tyyppi erehtyi puhumaan varsin paljastavasti Finnairin tiedotuksen tulevastakin moraalista. Hän ei ole näköjään 'oppinut' Finnair-kohusta muuta kuin sen, että kapitalistinen ansaintalogiikka on saatava [median kautta] näyttämään oikeudenmukaiselta myös yhteiskunnallisesti.

Mutta sehän olisi vielä mädännäisempää toimintaa kuin, mitä nykyinen salailupolitiikka on ollut!

Joten please - jatkakaa siis salailua, älkääkä jumalauta yrittäkö median ja [media-]parlamentarismin kautta saada toimintaanne näyttämään yhteiskunnallisesti vastuulliselta, jos/kun sen todellisena pyrkimyksenä on vain yhden yrityksen muutamalle ihmiselle tuottama ökyvoitto mihin hintaan hyvänsä.

Jos minulla olisi valta, määräisin jokaisen Sailas-tyyppisen äijän kuukaudeksi jalkapuuhun keskelle Helsinki-Vantaan lentokentän odotushallia.

Sailas-tyypeille [ja vastaaville henkilöille] kyllä maksetaan sitouttamis-bonusmiljoonat jalkapuun jälkeen, mutta ensin heille siis tehdään raadollisen selväksi, mikä on niiden maksamisen hinta demokratiaksi [ainakin toistaiseksi] kutsutussa maassa. Se on avoin ja yleinen paheksunta sekä halveksunta.

Jos Sailas-tyyppi tämän jälkeen suostuu pitämään bonuksensa, pitäköön, mutta älköön vaatiko itselleen parempaa yhteiskunnallista arvostusta kuin, mitä koronkiskurit niin keskiajalla [yleensä juutalaisia] kuin 2000-luvulla [yleensä goldman&sachs-'juutalaisia'] ovat nauttineet.

Ahne kapitalisti voi kyllä saada paljon rahaa kapitalismin ansaintalogiikan avulla, mutta ei kansalaisten yleistä arvostusta ja kunnioitusta [tai sitten kansa on lopullisesti manipuloitu orwellilaisella uuskielellä].

Tästä asiaintilasta finanssi-pankkiiri täytyy pitää jatkuvasti tietoisena. Ja sen vuoksi ei ainakaan makrokapitalistisen ansaintalogiikan moraalia pidä missään nimessä saada näyttämään hyväksyttävämmiltä kuin se todella on.

4
Jussi Vähämäki [ja moni muu] luultavasti pudistelee päätään, jos lukee tämän tekstin, mutta minä väitän ymmärtäväni Vähämäen youtube-videossa esittämää loppupainotusta, mitä [tolkullisiin] tuloeroihin tulee. Minun tarkoituksenanihan ei ole kieltää tuloeroja vaan haistattaa niiden kasvun puolustajilla pitkä paska.

Nauttikoot paskastaan, mutta tuntekoot samalla kansalaisten halveksunnan niskassaan - joka hetki. Porvari-kapitalisti nukkuu ja hänen pitääkin nukkua huonosti, sillä hän ei ansaitse voittojaan vaan riistää ne.

PS.
Kannattaa lukea mm. suurimpien energiantuotannon alojen toisensa korvaavuuden oletuksen ['yhteismitallisuuden'/rr] ongelmallisuuteen liittyen David McNallyn pitkä, kokonaisvaltainen ja selventävä artikkeli 'Finanssisektorin epävakaus ja globaali ylikasautuminen' kirjasta 'Kurssi kohti konkurssia'.
*
http://actuspurunen.blogspot.com/2012/03/tyhjyys-ja-reika.html
http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2012/03/28/sailas-finnairin-yhtiokokouksessa-olen-aarimmaisen-pahoillani/201226241/12
http://fi.wikipedia.org/wiki/Harri_Sailas
http://www.youtube.com/watch?v=58vSxipLuos
http://morrenmaailma.blogspot.com/2011/02/nikolai-gogol-kuolleet-sielut-1842.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_V%C3%A4h%C3%A4m%C3%A4ki
http://www.vastapaino.fi/vp/index.php?page=shop.product_details&flypage=$flypage&product_id=386
http://www.raumasivut.fi/raumawiki/tapainturmelus

No comments: