March 14, 2012

Päre-Ranen Musa-Corner esittelee: Heikki Salo ja Tulipalo-orkesteri, Neil Young + bonus-yhtye: The Cream

Heikki Salo on knokattu harmaaksi.

I
1
Hei kaikki [iki-]teinit ympäri Suomen niemeä. Nyt se on julkaistu. Maailman paras suomalainen pastissi Neil Youngin Rockin' in the free world 'istä [toki kyseessä on eri biisi kuin Youngilla]. Heikki Salo ja Tulipalo-orkesteri esittävät kappaleen Knokattu [vrt. 'knock out'] Heikki Salon ensi kuussa ilmestyvältä uunituoreelta albumilta Hiili [Tulipalo ja Hiili - ehhehe]. Verbaali-punkkia.

2
Tsekkaamme tietysti myös alkuperäisen biisin, joka on innoittanut Heikki Saloa 'knokkaamaan': Neil Young ja Rockin' in the free world ! Hämy-punkkia ja esi-grungea.

3
Nostalgisena bonusraitana kuuntelemme The Cream-yhtyeen rivakan live-version Robert Johnson-klassikosta Crossroads. On meinaan jätkillä soittotaito ja tempo päällänsä! Esiintymispaikkana Los Angeles Forum, lokakuu 1968. Blues-rokkia.

II
1
http://www.youtube.com/watch?v=6T7Sb3XzTP4
Heikki Salo - Knokattu - [videossa esiintyy näkyvästi pelkästään Heikki Salo ja graffiti-mies, joskin Tulipalo-orkesteri soittaa kyllä sangen kuuluvasti mukana].

2
http://www.youtube.com/watch?v=PdiCJUysIT0
Neil Young - Rockin' In The Free World - [1989] - - [Niilolla on ilmiömäinen kyky omaksua eri tyylilajeja ilman, että se kuulostaisi matkimiselta].

3
http://www.youtube.com/watch?v=3hwnb8AB2kc
Cream - Crossroads, live - L.A Forum October '68 - - [tiukkaakin tiukempaa soitantaa; nämä jätkät osasivat ihan oikeasti soittaa ja osaavat edelleen].
*
http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Salo
http://www.heikkisalo.com/
http://www.heikkisalo.com/tulipalo/
http://en.wikipedia.org/wiki/Neil_Young
http://fi.wikipedia.org/wiki/Neil_Young
http://en.wikipedia.org/wiki/Rockin'_in_the_Free_World
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream_(band)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cream
http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_Road_Blues

3 comments:

Riku Riemu said...

Konserteihin ei saa kunnon paikkoja, kun firmat vievät ne. Joskus muinoin olen firman paikoillakin konsertissa ollut, mukava oli kun Phil Collinsia ei tarvinnut kuunnella; juomaa riitti ja hauskoja puheenaiheita.

Youngin minä silti haluaisin vielä nähdä.

Ja Kalen, miksei Erkinkin.

Tästä Erkki sanoi Kale-dokumentissa jotenkin, että: "Kun se ei kerro etukäteen mitään, niin se piru soitti kappaletta pitkän aikaa, minä komppasin ihan väärin ennenkuin tunnistin biisin!"

Riku Riemu said...

Sellainen mainoslausehan tuo Erkin sanominen oli.

Mutta jos jotakuta kiinnostaa, tässä kymmenen minuuttia tuota herkkua paljon paremmalla kuvan, äänenkin laadulla. Tuo kolmas kitaristi lavalla on rouva Kale.

Rauno Rasanen said...

Tosi hyvin toimii Kale-Erkki.

Rentoa mutta tiukkaa. Letkeää mutta tanakkaa. Lennokasta mutta imevää. Etukenoista takakenoa. Liikkuvaa keskittyneisyyttä. Kantria mutta swamppia. Jne.