November 14, 2009

'Vastakkainasettelun aika on ohi'

Kuva: Libertaristis-rasistisen uuskielen alkeita oppimassa
*
Otsikkoni uusliberalistinen - aiemmin Sauli Niinistön presidenttikampanjassaan käyttämä doublespeak-slogan tulee koodattua auki ja siten ymmärrettäväksi seuraavien neljän kohdan kautta:

1. Tottele ja rakasta auktoriteettiasi. 2. Olet oman onnesi seppä; onnistumisellasi tai epäonnistumisellasi ei ole rakenteellisia syitä. 3. Muista velvollisuutesi: olet aina alamainen. 4. Ole "solidaarinen": suojele samanlaista, epäile lähimmäistä, tuhoa erilainen.
*
Nämä ovat Jussi Vähämäen määrittelemät oikeistolaisen yhteisöpuheen ”katekismuksen” neljä käskyä: Vähämäki, Jussi (2008). Yhteistyöstä työyhteisöksi. Tiedepolitiikka 4/2008.
*
Sitaatti löytyy artikkelin Vertaistaloutta rakentamaan - lähtökohtia commons-perustaiseen yhteiskuntaan viitteistä.
*

13 comments:

nautinnollista said...

nykytaide on Lataa siis henkilökohtainen museo-oppaasi (tai ne kaikki!) taskussasi olevaan puhelimeen ja kiiruhda Kiasmaan

*mikä se olikaa libertaani? kaikki mainitsemasi neljä kohtaa ovat ymmärrettävissä, on sota, tunteiden sota, jottei maailma pysyisi paikalla an

oli kyllæ oikein hauska tuo niinistæn veto ettæ pitæisi saaja suojaava piikkki. meillæ taas ministeri sanoi ettæ hæn aikoo kyllæ ottaa piikin, næyttæækseen maailmalle ettei se satu

Homo Garrulus said...

Maailmassa alkoi stategia kun Hobbes keksi tiedon ja vallan yhdistelmän. Siitä lähtisin velkaa on pidetty yllä ja sen kautta nyöriä.

Nyt on konstit ohi ja nyt laittavat meitä naisia bulvaaneiksi kun eivät enää uskalla itse käydä erimielisyyksiään ja nekin ovat vain aivokopan sisällä päähänpinttymiä joiden paksuus on kuin vanhat känsät ja kovettumat jalanpohjissa: sama tauti mutta aivoissa.

Jäänyt kovaksi jotain.

Homo Garrulus said...

Eikä ulkoaoppivat mammanpojat ole mikään vastaus.
Mitä enemmän joku toope osaa ulkoa sitä enemmän se on aivokääpiö aivojen laskutehtävissä. Nämä eivät ole sama kuin tekniikkaa vaan sama kuin yksipuolinen tekniikka.

Homo Garrulus said...

Yksi pieni elefantti tanssi näin, aurinkoista tietä eteenpäin.....

....ja lopulta heitä oli 6 mrd peräkanaa ja kanalassa eka on pomo ja vika on pelkkä nahka.

Homo Garrulus said...

Marssi.

Homo Garrulus said...

Katso minun käärmekuva blogissani. Niin se nyt meni.

Anonymous said...

mutta eihä tiedolla ja vallalla välttämättä ole mitään tekemistä toistensa kanssa. tieto voi olla ajanvietettä

valta kuuluu asiaan niin kauan kun yhteiskunta saadaan järjestettyä. valta ei välttämättä kuulu edes suvunjatkamiseen

Anonymous said...

Agamben, Zizek, Badiou, what happened to the good old-fashioned Death-of-God's-values?

Homo Garrulus said...

rikkaat ylivaltiaat jotka ovat sortaneet ja sorsineet haastavat nyt rikkaat alivaltiaan jotka häijysti sorkkivat posteihin, mieltävät omin nokin kuka on paha ja kuka ei (eivät siis vaivaudu käymään mitään kunnon keskustelua eikä juridista oikeudenkäyntiä vaan hyökkäävät tunteesta ja fiiliksestä ja siihen joutuvat kaikki oikeat filosofit sitten revittäväksi....)

Sveitsi vastaan goole on tätä?

Homo Garrulus said...

Jumakaut minun näppistäni joka on niin jäykkä että jää kirjaimia koko ajan veke: Google siis

Homo Garrulus said...

Olenko ärsyttänyt kumpaakin leiriä? Luultavasti koska oikeus ja kohtuus ja totuus on ikävä yleensä kaikille, joilla on fyrkkaa.

Homo Garrulus said...

Lopetan tämän typerän netti-oleiskelun, on tyhmää ja täysin epäluotettavaakin - vilket skulle bevisas...

ei siis lapsille ollenkaan tätä sisäänkirjaantumista ja vääriä stalkkauksia: ei ei ei. Netti voidaan käyttää vain lukemiseen; ei kirjoittamiseen.

Ei edes sähköpostit toimi vaan sensuroituu matkan varrella, mikä tämä on sitten? Tyhmää ajanvietettä jossa nokkelat vievät postin ja panevat (huom sana) kapuloita rattaisiin...

....elämä ei mennytkään ihan näin.

Anonymous said...

Nekin ärsyyntyy joilla on liikaa 'purkkaa'. vrt. Neuvosto-L. Ja banaanilla päähän kun lyö saattuu. Yhtä ja toista. Ihmiset menevät kuin kaihdeverhot, poms pomps ja pmpss. Kaikki, jotka nuolevat tikkunekkuja, köhivät myöhemmin; he pyytävät anteeksi. Reimarit vain ovat, nuo valkeat kivet, paitsi polvet jotka väsyvät... elämä on kyykkimistä!