July 3, 2009

Länsi kohtaa Idän - Piirpauke

Kiel'maf' käv' täällä - 7.7 .- yöllä. - - Sorry - kielmaf ol ehk päissään ja koko story pöhkö. - - Ei se mitään. Piirpauken esitys on joka tapauksessa loistava (tämä on helppo sanoa - niikuin myös kritiikkikin...)..
*
Kuvassa Ikiliikkuja - Perpetuum Mobile
Olen kuunnellut tätä live-biisiä vuosien mittaan varmasti yli 100 kertaa ja yrittänyt monesti samaistua sen kitarasoolon esittäjään.
Muistini kätköistä löysin mainion johdannon, joka selventää esityksen intohimoista drivea.
Piirpauke oli joskus muinoin keikalla Keski-Euroopassa - oletettavasti Saksassa. Matkallaan ko. esityspaikalle bändi kohtasi kuitenkin harmillisia vaikeuksia - en nyt muista missä ja minkälaisia ne olivat, mutta joka tapauksessa bändi oli pahasti myöhässä päästessään lavalle. Kiusalliseksi tilanteen teki etenkin se, että Piirpauke oli aloittava yhtye, joten turhautunutta yleisöä oli tungeksinut paikalle jo melko lailla.

Järjestäjät hoputtivat hiukan närkästyneinä äijiä lavalle ja bändin jäsenten omanarvontunto alkoi tietysti jo muutenkin vaatia saada näyttää närhen munat koko seutukunnalle.

Ja niin se tekikin. Piirpauken pomo - Sakari Kukko - kertoo (RR:n sanoilla), että yleisön lähes käsin kosketeltava turhautuneisuus suli bändin äärimmäisen intensiivisen ja miltei aggressiivisen latauksen purkauduttua ensimmäiseen kappaleeseen.

Piirpauken jäsenten oma kiusaantunut jännittyneisyys transformoitui lopulta huippusuoritukseksi, joka laukaisi myös yleisön lukkiutuneisuuden. Ja sen kuulee aplodeista. Kukon mukaan yleisö oli aivan päreinä hetken aikaa.

Anyway - kuunnelkaa. Mikä valtava intensiteetti. Mikä ihana melodiakulku. Mikä voima ja sensitiivisyys. Mikä sieluun asti viiltävä kitarasoolo. - - Itämaisuus ja länsimaisuus kohtaavat Swedish Reggeassa luonnollisella ja sopusointuisella tavalla. Tämä on Sakari Kukon säveltäjäpersoonallisuuden neroutta. - - Unohtamatta bändin mainioita kitaristeja - (mm.) Juha Björninen (jonka muistan lukioaikojen 'konsubändistä') ja Pekka Nylund.
*
Piirpauke - Swedish Reggae (albumilta Perpetuum Mobile)
Videontekijä on sisällyttänyt miltei harmonisesti kappaleen kulkuun omia ihastuttavia luontovideopätkiään.
*

2 comments:

ninni said...

joo, mulla oli niitten levyy. missähän se nyt on. hieno posti
millaista on elämä
ilman hellettä

Timo said...

Ruotsinreggae sopii sydänkesään ja henkiseen(kin) ukkospäivään täydellisesti. Kiitos.